ΜΑΛΛΙΑ

Έχεις λεπτά, ίσια μαλλιά; Αυτά τα κουρέματα θα σου δώσουν extra όγκο

Imaxtree Imaxtree

Τα φυσικά ίσια, λεπτά μαλλιά θεωρούνται δώρο Θεού από τις σγουρομάλλες και απλά, βαρετά για όσες τα έχουμε. Και εξηγώ. Ναι, είναι φυσικά ίσια (που σημαίνει πως δεν χρειάζεσαι να κάθεσαι με τις ώρες να παιδεύεσαι με το hairstyling), ναι δεν «πετάνε» , ναι μπορείς να τα πιάσεις εύκολα ψηλά, ΑΛΛΑ. Αλλά, λαδώνουν εύκολα, είναι λεπτά οπότε τους λείπει ο πολυπόθητος όγκος, δεν έχουν υφή και λίγα χτενίσματα μπορούν να κρατήσουν για παραπάνω από μερικές ώρες. Εκτός από τις εξειδικευμένες σειρές προϊόντων, όμως, το κούρεμα μπορεί να κάνει σίγουρα τη διαφορά, χαρίζοντας τον πολυπόθητο όγκο και υφή. Παρακάτω κάναμε μία λίστα με 5 κουρέματα που θα τονώσουν την κόμη σου.

Εσωτερικά layers

Τα layers είναι από τους πιο εύκολους τρόπους να ανανεώσεις το hair look σου, χωρίς να χρειάζεται να χάσεις απαραίτητα αρκετό από το μήκος των μαλλιών σου. Ανάλογα με το πώς θα στα κόψει- aka Την τεχνική που θα ακολουθήσει ο κομμωτής σου μπορούν είτε να χαρίσουν όγκο και να κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν πιο «πυκνά», είτε να αφαιρέσουν extra βάρος, πράγμα που δεν το θέλουμε στη δεδομένη περίπτωση. Το εσωτερικό layering είναι ο καλύτερος, φυσικός τρόπος να δημιουργήσεις ένα «ψεύτικο» όγκο ειδικά στα λεπτά μαλλιά.

Κοντό καρέ (bob)

Βασικά κάθε τύπος καρέ- από το πιο ασύμμετρο έως το πιο μακρύ- προσδίδει στα μαλλιά όγκο. Αρχικά, μπορείς να επιλέξεις το μήκος που θέλεις και μετά, με τη βοήθεια του κομμωτή σου να βρεις το σχήμα που δημιουργήσει περισσότερο σώμα στα μαλλιά.

Μακρύ καρέ (lob)

Το ξαναείπαμε. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο μήκος του καρέ που θα επιλέξεις. Αν επιλέξεις ένα μακρύ καρέ, απλά ζήτα από τον κομμωτή σου να προσθέσει μερικά layers στο στεφάνι των μαλλιών σου για να δημιουργήσει extra όγκο.

Τι λες για αφέλειες;

Οι μακριές αφέλειες στο πλάι δημιουργούν γωνίες. Δεν πλαισιώνουν μόνο τέλεια το πρόσωπο, κολακεύοντάς το, αλλά χαρίζουν στα ίσια και λεπτά μαλλιά μία κίνηση. Μία βασική κίνηση όταν ξεκινάς να τα στεγνώνεις σύμφωνα με τους κομμωτές είναι να χρησιμοποιείς μια στρογγυλή βούρτσα και με αυτή να κάνεις την κίνηση « C » στα μαλλιά σου. Θυμήσου, όσο μεγαλύτερο είναι το «C», τόσο περισσότερο ’80s θα είναι το hair look σου. Plus: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς υπερβολικές ποσότητες προϊόντων. Λίγη λακ αρκεί και είσαι έτοιμη!

Πιο κοντά

Μην φοβάσαι να τα κόψεις λίγο παραπάνω νομίζοντας πως τα μαλλιά σου θα δείχνουν ακόμη πιο άτονα. Μπορείς να πειραματιστείς με πολλούς τρόπους με ένα πιο κοντό hair look. Το βασικό σημείο- κλειδί και σε αυτή την περίπτωση είναι να χρησιμοποιήσεις μία επίπεδη βούρτσα και καθώς τα στεγνώνεις να δώσεις έμφαση στις ρίζες, δίνοντάς τους όγκο. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις συγκεκριμένη οδηγία κατά τα στέγνωμα, απλά να έχεις το νου σου στις ρίζες των μαλλιών σου. Plus: Λίγο spray αλατόνερου θα απογείωνε ακόμη περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα!

Extra tips:

Φυσικά, αυτό που πρέπει να έχεις πάντα κατά νου είναι πως το κούρεμα μπορεί να δώσει έναν τύπο στα μαλλιά σου, αλλά εξίσου σημαντικό είναι τόσο το styling που κάνεις στο hair look σου, όσο και τα προιόντα που χρησιμοποιείς. Μπορείς για παράδειγμα να χρησιμοποιήσεις ένα dry spray που δίνει υφή και όγκο.

Ένα ακόμη κόλπο για να δώσεις extra όγκο στα μαλλιά σου είναι να ξεκινάς με ένα καλό στέγνωμα με το σεσουάρ. Γύρισε το κεφάλι σου ανάποδα και στέγνωσέ τα. Ψέκασε στη συνέχεια ή την επόμενη μέρα με ένα spray που θα δώσει όγκο και υφή στις ρίζες, στη γραμμή γύρω από τα μαλλιά και γενικά σε όλο το hair look.