ΧΕΙΛΗ

Lip slugging: Το κόλπο για να μην σκάνε τα χείλη σου τον χειμώνα

Launchmetrics Spotlight

Σκασμένα και αφυδατωμένα χείλη το χειμώνα vol 467567. Τα χείλη είναι από τα πρώτα σημεία του σώματός μας που «αντιδρούν» στο κρύο και γενικότερα στις απότομες, καιρικές αλλαγές ή εναλλαγές από τους κρύους σε ζεστούς χώρους, ακόμη και στην ελλιπή περιποίησή τους. Εκτός από τις κλασικές συμβουλές για να ανακουφίσεις τα χείλη σου (απολέπιση, τακτική εφαρμογή του lip balm, ενυδάτωση του οργανισμού κλπ), που ουκ ολίγες φορές έχουμε αναφέρει στη συγκεκριμένη στήλη, το Tik Tok έρχεται να δώσει τη δική του λύση, που ακούει στο όνομα lip slugging.

 

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του διάσημου slugging, (σου θυμίζω, το K-Beauty skincare trend που έγινε viral στο Tik Tok συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές και αναζητήσεις), που «πέρασε» στα μαλλιά (hair slugging), αλλά και στα νύχια (nail slugging), το lip slugging με χιλιάδες αναζητήσεις στη δημοφιλή πλατφόρμα, ως άλλη θεραπεία «υπόσχεται» να  καταπραΰνει τα σκασμένα και αφυδατωμένα χείλη.

Με στόχο να αποτρέψει την διαεπιδερμική απώλεια νερού και να διατηρήσει την υγρασία στο δέρμα, το slugging, όπως μας είχε πει τότε η δερματολόγος είναι «μια μέθοδος που εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα, δίνοντάς της απαλότητα και λάμψη. Το πιο δραστικό προϊόν για slugging είναι η βαζελίνη, παρόλα αυτά, όμως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και προϊόντα που περιέχουν σκουαλένιο, shea butter, βούτυρο κακάο, καστορέλαιο ή άλλα φυτικά έλαια και κερί μέλισσας».

Τι είναι το lip slugging;

Το lip slugging λειτουργεί παρόμοια, συνδυάζοντας πιο λεπτόρρευστα με παχύρρευστα skincare προϊόντα περιποίησης χειλιών. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που πρέπει να κάνει κανείς για να ακολουθήσει το trend είναι αρχικά να χρησιμοποιήσει ένα ενυδατικό προϊόν στα χείλη του, όπως ένα lip balm ή μια μάσκα χειλιών και στη συνέχεια να απλώσει από πάνω λίγη βαζελίνη, αφήνοντάς την όσες περισσότερες ώρες μπορεί.

Η βαζελίνη μιας και «κλειδώνει» την υγρασία στο δέρμα, το καταπραΰνει και το ενυδατώνει, βοηθώντας το να επουλωθεί. Αποτέλεσμα; Η ταλαιπωρημένη επιδερμίδα των χειλιών να ενυδατωθεί και να αναζωογονηθεί.