ΝΥΧΙΑ

Nail Slugging: Το trend που θα κάνει τα νύχια σου πιο δυνατά και υγιή

Pexels

Μετά την επιδερμίδα, το slugging, το K-Beauty skincare trend που έγινε viral στο Tik Tok συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές και αναζητήσεις, «πέρασε» στα μαλλιά (hair slugging). Ήταν θέμα χρόνου, λοιπόν, να μυηθούμε και στο nail slugging, που υπόσχεται πιο δυνατά και υγιή νύχια από ποτέ.

Σου θυμίζω πως η λογική του slugging περιλαμβάνει την κάλυψη του προσώπου με βαζελίνη ή κάποιο άλλο προϊόν με βάση το έλαια, ως το τελευταίο βήμα μιας νυχτερινής ρουτίνας, με στόχο να αποτρέψει την διαεπιδερμική απώλεια νερού και να «κλειδώσει» την υγρασία στο δέρμα. Όπως μας είχε πει τότε η δερματολόγος, το slugging είναι «μία μέθοδος που εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα, δίνοντάς της απαλότητα και λάμψη. Το πιο δραστικό προϊόν για slugging είναι η βαζελίνη, παρόλα αυτά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και προϊόντα που περιέχουν σκουαλένιο, shea butter, καστορέλαιο ή άλλα φυτικά έλαια και κερί μέλισσας».

Βασισμένο στην ίδια φιλοσοφία, το nail slugging, λειτουργεί σαν μία μέθοδος που εξασφαλίζει πιο δυνατά νύχια και ενυδατωμένα πετσάκια, προ(σ)καλώντας τους ενδιαφερόμενους να απλώνουν κάθε βράδυ μία γενναιόδωρη ποσότητα βαζελίνης πάνω στα νύχια και πιο συγκεκριμένα στα πετσάκια γύρω από αυτά. Μάλιστα, αρκετοί TikTokers έχουν προσθέσει μερικά ακόμη βήματα στο τελετουργικό, όπως το να εφαρμόζουν μία θεραπεία ενδυνάμωσης ή ένα λαδάκι πριν από τη βαζελίνη.

Τα οφέλη του nail slugging -σύμφωνα πάντα με τους Tik Tokers- είναι αρκετά. Τα νύχια γίνονται πιο δυνατά, δεν «σπάνε», και προστατεύονται από τις καθημερινές συνήθειες που τα ταλαιπωρούν (όπως το πλύσιμο των χεριών), ενώ παράλληλα τα πετσάκια γίνονται λιγότερο τραχιά. Ακούγεται υπέροχο, αλλά τί ισχύει στ’ αλήθεια;

Αρκετοί δερματολόγοι που τοποθετήθηκαν επί του θέματος, εξηγούν πως η επιδερμίδα, δηλαδή τα πετσάκια γύρω από τα νύχια, είναι όντως από τα σημεία που οι περισσότεροι παραμελούν να περιποιούνται στην καθημερινότητά τους, παρά το γεγονός πως ταλαιπωρούνται αρκετά με το συχνό πλύσιμο των χεριών (στην covid-εποχή). Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάς πως η επιδερμίδα είναι βασικός παράγοντας για όμορφα, υγιή νύχια, καθώς λειτουργεί ως «φυσικό προστατευτικό φράγμα». To nail slugging λοιπόν, κάνει focus σ’ αυτή την περιοχή και αυτό από μόνο του αρκεί.

 

Το μεγαλύτερο όφελος του nail slugging σε κάθε περίπτωση , είναι η ενυδάτωση, γι αυτό και αν έχει ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα γύρω από τα νύχια ή αδύναμα νύχια, αξίζει να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη μέθοδο. Ιδιαίτερα τα πετσάκια απορροφούν τα έλαια ή τις αλοιφές καλύτερα από τις κρέμες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να εντάξεις στη ρουτίνα σου τη συνήθεια να ενυδατώνεις αυτό το σημείο των χεριών σου, τόσο συχνά όσο και το πρόσωπό σου.

Extra Tip #1: Αν το καθημερινό slugging σου φαίνεται ακατόρθωτο λόγω έλλειψης χρόνου, δοκίμασε να απλώνεις καθημερινά ένα λαδάκι για τα πετσάκια σου ή μία θεραπεία πάνω στα νύχια σου.

Extra Tip #2: Για να αποκομίσεις ακόμη μεγαλύτερα οφέλη από τη συγκεκριμένη τεχνική, μην ξεχνάς πιο πριν να κάνεις απολέπιση!