ΜΑΛΛΙΑ

Καρέ μαλλιά: 10 hair looks ιδανικά για καλοκαίρι

Instagram/taylorlashae/

Φέτος, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι περισσότερες είχαμε/έχουμε την ανάγκη να ανανεωθούμε. Και δεν είναι μόνο η ανανέωση της γκαρνταρόμπας ή του σπιτιού μας, αλλά και τα μαλλιά μας είναι μέσα στα πρώτα τρία πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε και τονώνουν την αυτοπεποίθησή μας. Και αν έχεις μακριά μαλλιά, όπως εγώ, τα καρέ μαλλιά είναι ένα κούρεμα που σίγουρα έχει περάσει από το μυαλό σου, ιδιαίτερα δε, αν θέλεις να κάνεις μία μεγάλη αλλαγή.

Πλέον οι επιλογές στα καρέ μαλλιά είναι πολλές και ξεφεύγουν από το δίπολο μακρύ (aka lob) vs κοντό (bob) καρέ. Ανάλογα με το στιλ σου, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πραγματικά αμέτρητες επιλογές, δοκιμάζοντας για παράδειγμα ένα A-line καρέ κούρεμα με εσωτερικά layers, ένα shaggy bob, ένα κοντό καρέ με αφέλειες (το αγαπημένο κούρεμα των Γαλλίδων), με curtain bangs, με ανεπαίσθητο ή καθόλου φιλάρισμα, με φράντζα κλπ. Στην επιλογή φυσικά του «ιδανικού καρέ», σημαντικό ρόλο παίζει και ο κομμωτής σου, μιας και εκείνος ξέρει τα μαλλιά σου και μπορεί να σου προτείνει αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Στο θέμα μας τώρα. Το καρέ είναι τάση. Κι αν σκέφτεσαι πολύ σοβαρά, τώρα, λίγο πριν τις διακοπές σου, να τολμήσεις αυτή την αλλαγή στο hair look, εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε το απαραίτητο #hairinspo. Παρακάτω λοιπόν, συγκεντρώσαμε όχι 1 αλλά 10 αγαπημένα μας καρέ από το Instagram που είμαι σίγουρη θα σε εμπνεύσουν.

Plus: Μην ξεχνάς ακόμη, σε κάθε περίπτωση, πως το καρέ εκτός από πολύ chic, είναι ένα από τα πιο πρακτικά κουρέματα ιδιαίτερα τώρα, το καλοκαίρι, που ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις την «εκδοχή» του καρέ που σου αρέσει και σου ταιριάζει!

 

A-line καρέ μαλλιά με εσωτερικά layers

Shaggy bob

Καρέ σε σγουρά μαλλιά

Πολύ κοντό καρέ με αφέλειες

Και χωρίς αφέλειες

Μακρύ καρέ με φράντζες και έντονο φιλάρισμα

Μακρύ καρέ με αφέλειες

Ίσιο καρέ με ανεπαίσθητο φιλάρισμα

Ίσιο καρέ σε σγουρά μαλλιά

Μακρύ καρέ σε σπαστά μαλλιά