ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Highlighter: Το λάθος που κάνεις και «σπάει» γύρω από τα μάτια σου, σύμφωνα με τον makeup artist των Kardashians

Imaxtree

Όπως σου έχω ξαναπεί, το highlighter είναι μέσα σε αυτά τα καλλυντικά που υπάρχουν χειμώνα- καλοκαίρι στο νεσεσέρ μου. Δίνει λάμψη, κάνει την επιδερμίδα πιο φωτεινή, χαρίζοντας ένα glowy fresh αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές, που έχω παρατηρήσει πως το highlighter «σπάει» ιδιαίτερα στο σημείο κοντά στην εξωτερική γωνία των ματιών. Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς θα το αποφύγω; Ο αγαπημένος makeup artist των Kardashians, Mario Dedivanovic, μοιράζεται τα δικά του makeup tips.

Σύμφωνα με τον Dedivanovic, το highlighter δεν πρέπει ποτέ να είναι πολύ «εμφανές» στο πρόσωπο (πχ να φαίνεται ως γραμμή), με έντονη υφή ή να είναι αρκετά βαρύ. Το αντίθετο. «Ο σκοπός του highlighter είναι να δώσει στο δέρμα μία φυσική λάμψη και γυαλάδα, αντί να δημιουργήσει μία εμφανή λωρίδα- γραμμή στα κόκκαλα των ζυγωματικών» εξηγεί χαρακτηριστικά και συνεχίζει αποκαλύπτοντας το tip για τη σωστή εφαρμογή του.

Το tip για τη σωστή εφαρμογή του highlighter

«Όταν εφαρμόζω το highlighter, ζητάω πάντα στις πελάτισσές μου να χαμογελούν, για να είμαι σίγουρος ότι δεν το απλώνω πάνω στις λεπτές γραμμές ή τις μικρές ρυτίδες γύρω από τα μάτια». Με αυτόν τον τρόπο, το highlighter δεν δημιουργεί πτυχώσεις και δεν «σπάει» ιδιαίτερα στην περιοχή κοντά στα μάτια.

Εκτός όμως, από τη στρατηγική τοποθέτησή του στα ψηλά σημεία του προσώπου σου- aka σ’ αυτά που αντανακλούν το φως του ήλιου και θέλεις να δώσεις περισσότερη λάμψη- σημαντικό ρόλο παίζει και η υφή του highlighter που θα επιλέξεις. Αν θέλεις να δημιουργήσεις μία λάμψη που θα βγαίνει από μέσα από την επιδερμίδα σου, δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα highlighter σε κρεμώδη ή υγρή υφή, αντί της κλασικής πούδρας.

Σε γενικές γραμμές, όπως μας είχε πει και η makeup artist Ολίβια Σαχινίδου «αυτό που πρέπει να έχει μία γυναίκα κατά νου απλώνοντας το highlighter είναι να το εφαρμόζει στον νοητό άξονα του προσώπου της- στη μύτη, τα χείλη, το πηγούνι. Εξαιρείται όπως είπαμε το μέτωπο, καθώς το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κολακευτικό, μιας και το πρόσωπο δείχνει ιδρωμένο και η επιδερμίδα λιπαρή aka γυαλίζεις με την κακή έννοια του όρου». Προσοχή βέβαια μην κάνεις υπερβολές και με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις.