VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Highlighter: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να το απλώνεις σωστά στο πρόσωπό σου

Σ’ το είπα και χθες. Με το highlighter και γενικότερα με τα προϊόντα λάμψης δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική. Είναι ένα από τα καλλυντικά που θα βρεις πάντα στο νεσεσέρ μου, χειμώνα, καλοκαίρι.

Είναι το καλλυντικό που αναδεικνύει και τονίζει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας, κάνοντάς την πιο φωτεινή με λίγες μόνο κινήσεις. Κι ενώ μόλις χθες μοιράστηκα μαζί σου τα υγρά highlighters που ειδικά αυτή την περίοδο έχουν γίνει η νέα μας εμμονή, αυτή τη φορά, με τη βοήθεια της αγαπημένης μας makeup artist Ολίβιας Σαχινίδου αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου όλα όσα πρέπει να ξέρεις για απλώνεις σωστά το highlighter στο πρόσωπό σου. Tips, λάθη που πρέπει να αποφύγεις αλλά και τα σημεία- κλειδιά για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

«Ένας γενικός κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάς σε κάθε περίπτωση είναι πως πρέπει να εφαρμόζεις το highlighter στα ψηλά σημεία του προσώπου σου. Σ’ αυτά που αντανακλούν το φως του ήλιου και θέλεις να δώσεις περισσότερη λάμψη. Προσοχή βέβαια μην κάνεις υπερβολές με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις.

Μπορείς να εφαρμόσεις το highlighter είτε με ένα πινέλο, είτε με τα δάχτυλά σου, ακόμη και μ’ ένα beauty blender ανάλογα με την υφή που θα επιλέξεις αλλά και τον τρόπο που σε βολεύει περισσότερο στο μακιγιάζ σου.

Ένα συχνό λάθος που παρατηρώ να κάνουν αρκετές γυναίκες με το highlighter είναι πως το απλώνουν στο κέντρο του μετώπου τους. Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κολακευτικό, μιας και το πρόσωπο δείχνει ιδρωμένο και η επιδερμίδα λιπαρή aka γυαλίζεις με την κακή έννοια του όρου.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που πρέπει να έχει μία γυναίκα κατά νου απλώνοντας το highlighter είναι να το εφαρμόζει στον νοητό άξονα του προσώπου της- στη μύτη, τα χείλη, το πηγούνι. Εξαιρείται όπως είπαμε το μέτωπο». Αλλά όλα αυτά στα δείχνουμε και τα εξηγούμε παρακάτω:

Στα ζυγωματικά

Άπλωσε το highlighter με το πινέλο κατά μήκος του κοκάλου των ζυγωματικών σου, εκεί που πέφτει δηλαδή το φως του ήλιου, φροντίζοντας να μην το φέρνεις πολύ μπροστά, προς τα μήλα του προσώπου σου. Με αυτό τον τρόπο, τα τονίζεις δείχνοντάς τα πιο σμιλεμένα.

Στο κόκαλο της μύτης και στο άκρο της

Μια μικρή ποσότητα highlighter στο κόκαλο αλλά και το άκρο μπορεί να κάνει τη μύτη σου να φαίνεται πιο κομψή. Αν θέλεις βέβαια, να «διορθώσεις» το σχήμα της, μπορείς να συνδυάσεις το highlighter με το contouring τόσο στα πλαϊνά τμήματά της όσο και στο μπροστινό μέρος.

Στο κέντρο των χειλιών (cupid’s bow) και στο πηγούνι

 

Στην ουσία, βάζοντας highlighter στην καρδούλα των χειλιών σου aka στο κέντρο τους, δημιουργείται μία αίσθηση ανόρθωσης και extra όγκου στα χείλη. Η εφαρμογή στο πηγούνι ακολουθεί τη λογική του νοητού άξονα που είπαμε παραπάνω.

Στο τόξο των φρυδιών

Βάζοντας highlighter στο τόξο των φρυδιών σου  φωτίζεις το βλέμμα σου, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεις και ανορθώνεις το σχήμα των φρυδιών σου.

ΥΓ. Αν φοράς μπλούζα με ανοιχτό ντεκολτέ μην ξεχνάς να απλώνεις λίγη ποσότητα highlighter στην κορυφή των ώμων αλλά και στα κόκαλα του λαιμού σου.