ΠΡΟΣΩΠΟ

Copper Peptides: Τι είναι και γιατί θεωρούνται το φυσικό botox

Pexels

Ξεκινάμε με τα βασικά. Τα πεπτίδια είναι μικρές «αλυσίδες»- ενώσεις αμινοξέων που λειτουργούν ως δομικά συστατικά του οργανισμού- επομένως και των κυττάρων του δέρματος και διακρίνονται σε διάφορα είδη. Τα Copper Peptides ή αλλιώς στα ελληνικά, τα πεπτίδια χαλκού είναι ένα από τα πιο γνωστά, αντιγηραντικά, συνθετικά πεπτίδια και γενικότερα skincare συστατικά στον beauty κόσμο

 

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η αναζήτηση- επομένως και η χρήση- προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας με Copper Peptides -πεπτίδια χαλκού– έχει εκτοξευθεί, καθώς ολοένα και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν τη σημαντική και πολύτιμη αντιγηραντική τους δράση (ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου κλπ) με αποτέλεσμα αρκετοί, να κάνουν λόγο για τη «φυσική εναλλακτική του botox». Δεδομένου μάλιστα, πως όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο δύσκολη- αργή γίνεται η δυνατότητα επούλωσης των φθορών/ επιθέσεων στην επιδερμίδα από εξωτερικούς παράγοντες, τόσο πιο σημαντική είναι δράση τους.

Ποια είναι τα βασικότερα οφέλη που έχουν τα πεπτίδια χαλκού στην επιδερμίδα μας; Τι πρέπει να προσέξει κανείς; Κάθε πότε μπορεί να τα χρησιμοποιεί; Για τις απαντήσεις, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Τα βασικότερα οφέλη που έχουν τα Copper Peptides -πεπτίδια χαλκού στην επιδερμίδα μας:

Βελτιώνουν την υφή του δέρματος, αφήνοντάς την πιο σφριγηλή και απαλή

Μειώνουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες (αντιγηραντική δράση)

-Διεγείρουν τη σύνθεση του κολλαγόνου και ελαστίνης

-Έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση

-Επιταχύνουν την κυτταρική ανανέωση με αποτέλεσμα πιο νεανική επιδερμίδα

-Δρουν επουλωτικά για το δέρμα, επανορθώνοντας τις όποιες υφιστάμενες φθορές και ουλές, ενώ ταυτόχρονα επιδιορθώνουν τον βαθύτερο ιστό

Με μία φράση αυτό που πρέπει να κρατήσει κανείς, είναι πως τα πεπτίδια χαλκού διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που με τη σειρά τους αφήνουν την επιδερμίδα πιο απαλή, μειώνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων στην επιδερμίδα.

Είναι για εσένα, λοιπόν, που θέλεις να δεις την επιδερμίδα σου πιο νεανική, σφριγηλή, με λιγότερες ρυτίδες, αντιμετωπίζοντας τις καφέ κηλίδες υπερμελάγχρωσης.

Κάθε πότε μπορείς να τα χρησιμοποιείς:

Μπορείς να εφαρμόζεις skincare προϊόντα που περιέχουν πεπτίδια χαλκού σε καθορισμένες συγκεντρώσεις έως και δύο φορές την ημέρα σε καθαρή επιδερμίδα, κάνοντας ανοδικές κινήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν συνιστάται υπερβολική χρήση τους ή σε μεγάλες συγκεντρώσεις, που έτσι κι αλλιώς δεν χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα.

Προσοχή! Αρκετοί δερματολόγοι υποστηρίζουν πως αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να είναι προσεκτική στη χρήση πεπτιδίων χαλκού, καθώς υπάρχει πιθανότητα ερεθισμού, αν και είναι πολύ πιο ήπια από τα ρετινοειδή. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου για το προϊόν που θέλεις να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς, αλλά και το πώς θα το εντάξεις στη beauty ρουτίνα σου.