ΝΥΧΙΑ

Cobalt blue nails: 6 μανικιούρ σε βαθύ μπλε για να κάνεις τη διαφορά φέτος τις γιορτές

instagram.com/lolo.nailedit/

Από όλα τα χρώματα που χρησιμοποίησε ο Yves Klein, το μπλε ουλτραμαρίν έγινε σήμα κατατεθέν της τέχνης του. Σε τέτοιο βαθμό που η ζωηρή, ζωντανή και βαθιά απόχρωση στα έργα του – όπως ο μονοχρωματικός πίνακας και η Νίκη της Σαμοθράκης- κατοχυρώθηκε με το όνομα International Klein Blue (IKB).

Στη Fall 2023 Haute Couture συλλογή του Daniel Roseberry για τον οίκο Schiaparrelli είδαμε ένα αντίστοιχο μπλε του κοβαλτίου, που υπενθύμισε την αξία αυτών των ζωντανών χρωμάτων στη μόδα και την ομορφιά. Στα ρούχα θα προσφέρει ένα «εκρηκτικό» αποτέλεσμα, όπως αντίστοιχα και στο μανικιούρ.

Οι εκδοχές των cobalt blue nails αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα αυτού του χρώματος τόσο στην μονοχρωματική εκδοχή του όσο και στις εκδοχές με σχέδια. Είναι ένα χρώμα που σε προτρέπει να πειραματιστείς με σχέδια και τεχνικές, «κουβαλάει» άλλωστε πάνω του μια artistic αισθητική. Αποτελεί, επίσης, μια ιδιαίτερη επιλογή για τα μανικιούρ που μπορείς να δοκιμάσεις μέσα στις γιορτές.

Ξεφεύγεις από το κλασικό κόκκινο/μπορντό και τη λάμψη των metallic nails και επιλέγεις ένα ξεχωριστό χρώμα. Αν, θέλεις, ένα διαφορετικό μανικιούρ φέτος τις γιορτές, ακολουθούν παρακάτω 6 επιλογές σε βαθύ μπλε χρώμα για να δοκιμάσεις στο επόμενο ραντεβού σου.

Σε ένα πλούσιο μονοχρωματικό μανικιούρ

Σε ένα με negative space σχέδιο -ιδανικό για κοντά νύχια

Σε μία εκδοχή που προσφέρει illusion εφέ

To cobalt blue πάνω στα chrome nails. Μαγεία

Το βαθύ μπλε σε ένα minimal half moon μανικιούρ

Ή σε ένα εντυπωσιακό με swirl ’70s nails που θα αναδείξει τα μακριά νύχια