ΜΑΛΛΙΑ

4 κοντά κουρέματα που λατρεύουν οι fashionistas και είναι ιδανικά για λεπτά μαλλιά

Pexels

Αφέλειες που κολλάνε στο μέτωπο, μπούκλες που πέφτουν μετά από πέντε λεπτά και άπειρα προϊόντα styling στο μπάνιο. Αν σου θυμίζουν κάτι τα παραπάνω τότε πιθανόν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών με λεπτά μαλλιά.

Ναι, τα λεπτά μαλλιά αποτελούν πρόβλημα για πολλές γυναίκες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκω κι εγώ που για πολλά χρόνια η τρίχα των μαλλιών μου ήταν εξαιρετικά λεπτή και χωρίς καθόλου όγκο. Αυτό άλλαξε ωστόσο όταν αποφάσισα να κόψω τα μαλλιά μου.

Βλέπεις, για όλα υπάρχει λύση και δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι αν έχεις πιο λεπτά μαλλιά. Το μυστικό για να αποκτήσουν τα μαλλιά σου περισσότερη κίνηση αλλά και να δείχνουν περισσότερο πυκνά, είναι το κούρεμα. Ενώ τα μακριά μαλλιά είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακά, στα λεπτά μαλλιά φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Έτσι ένα από τα κουρέματα που προτείνουν οι hairdressers είναι ένα short bob ή αλλιώς καρέ. Το κοντό καρέ (χωρίς φιλάρισμα) θα δώσει μία υπέροχη κίνηση στα μαλλιά σου και θα προσθέσει extra πόντους στο στιλ σου.

Σε αυτό το σημείο οι γυναίκες της μόδας έρχονται και πάλι να σε εμπνεύσουν. Παρατηρώντας τις εμφανίσεις και τα looks τους στο Instagram διαπιστώσαμε πως πολλές από αυτές έχουν υιοθετήσει κοντά κουρέματα όπως το chic short bob ή ένα κοριτσίστικο pixie cut. Ακολουθούν ορισμένες ιδέες για να πάρεις έμπνευση.

4 κοντά κουρέματα που λατρεύουν οι fashionistas και είναι ιδανικά για λεπτά μαλλιά

Micro bob

Όλη μας η προσοχή στρέφεται στο πιο παιχνιδιάρικο καρέ ή αλλιώς micro bob. Το λατρεύουμε γιατί προσφέρει τέλειο όγκο ενώ παράλληλα είναι stylish. Τα αξεσουάρ μαλλιών όπως hairclips και στέκες θα ολοκληρώσουν φανταστικά αυτό το στιλ κουρέματος.

Soft pixie

Τα λεπτά μαλλιά μπορούν να δείχνουν κάπως αδύναμα. Αυτό όμως αλλάζει πολύ εύκολα με ένα soft pixie hair cut. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα κουρέματα για λεπτά μαλλιά καθώς έτσι φαίνονται πιο λαμπερά και υγιή. Αν τελικά το αποφασίσεις προτίμησε ένα pixie που αφήνει λίγο μήκος στο πάνω μέρος ώστε να μπορείς να πειραματίζεσαι στο styling.

Καρέ σε ένα μήκος για τα λεπτά μαλλιά

Λεπτά μαλλιά και φιλάρισμα δεν συνδυάζονται. Το ιδανικό κούρεμα που θέλεις σε αυτή την περίπτωση είναι το καρέ σε ένα μήκος.

Έντονες άκρες

Για το τέλος αφήσαμε το long bob με τις έντονες άκρες. Ιδανικό για εσένα που δεν θέλεις να κόψεις πολύ κοντά τα μαλλιά σου. Η ένταση δίνεται στις άκρες ενώ η χωρίστρα στη μέση κάνει αυτό το κούρεμα ακόμη πιο σύγχρονο και stylish.