ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 3-4 Μαρτίου.

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου η Πανσέληνος στην Παρθένο στρέφει την προσοχή μας στον διπλανό μας, στον Θανάση, τον συνεργάτη, τον συγγενή, τον άνθρωπο που βρίσκεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη ζωή μας και μοιράζεται μαζί μας ένα ή παραπάνω κομμάτια της. Παράλληλα, η Σελήνη σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα επιτείνουν τη συναισθηματική θολούρα των ημερών, καθιστώντας μας δύσκολους πομπούς και δέκτες ισορροπιών ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν. Τα ζώδια αυτού του Σαββατοκύριακου είναι αφιερωμένα στην 90ή Τελετή Απονομής Βραβείων Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Μαρτίου. Σε κάθε πρόβλεψη αντιστοιχεί και μια ταινία. 

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο.

ΚΡΙΟΣ

Call Me By Your Name

 

“Nα με φωνάζεις με το όνομά σου”, δηλαδή να με φωνάζεις “Θανάση”. Αυτό θα συμβεί στο πλαίσιο της Πανσελήνου της Παρασκευής 2 Μαρτίου, στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου, καθώς η συναισθηματική σας κατάσταση θα είναι ασορτί με αυτή του μέσου θεατή στο τέλος της ταινίας. Θέλετε να ζήσετε διάφορα σενάρια που έχετε φτιάξει κατά καιρούς στο μυαλό σας, κι αυτό από μόνο του δεν θα ήταν πρόβλημα αν ο άμεσα ενδιαφερόμενος ονομάζεται στην πραγματικότητα Κώστας και όχι Θανάσης. Σε κάθε περίπτωση, το άγχος του Σαββατοκύριακου μπορεί να σβήσει ανάμεσα σε ποτάρες και βολτάρες (όλα στον υπερθετικό), αρκεί στην πορεία να μην παρατήσετε όλα τα υπόλοιπα και συγκεκριμένα αρκεί να μην ξεχάσετε να βάλετε τις βάσεις για τον επόμενο μήνα, ο οποίος θα μπορούσε να σας βγάλει και εκτός προγράμματος (οικονομικά κυρίως).

ΤΑΥΡΟΣ

The Big Sick

 

Πάρα πολλές δουλειές έχετε και πάρα πολλά πράγματα θέλουν οι άλλοι να τους αποδείξετε κι εσείς προφανέστατα θέλετε μόνο την ησυχία σας, τον Θανάση σας και μια γωνιά στον καναπέ (ο κουβάς με τα πατατάκια είναι προαιρετικός). Η Πανσέληνος στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου την Παρασκευή 2 Μαρτίου θα σας δώσει την όρεξη που σας στέρησε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να συμμετάσχετε με χαρά σε όλες τις δραστηριότητες που ετοιμάζονται το Σαββατοκύριακο πριν από σας, για εσάς. Το ζητούμενο σε όλη αυτή την ιστορία είναι να κάνετε αυτό που θέλετε κι όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι, νομίζοντας ότι αυτό είναι το σωστό μια και καλή για όλους. Αυτό τουλάχιστον ακολούθησε ο πρωταγωνιστής στο The Big Sick. Σε γκομενικό επίπεδο είστε καλά, καθώς τραβάτε τον κόσμο όπως το μέλι τραβάει τις μέλισσες. Ναι, μπορεί να συμβεί και αυτό παρά τη μεγάλη ταλαιπώρια σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

The Post

 

Η ζωή σας αυτές τις μέρες θυμίζει λίγο την αναμονή στο The Post μέχρι η Streep να αποφασίσει τι θα κάνει με τα απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης που αποκάλυπταν την εξαπάτηση του λαού σε σχέση με τον πόλεμο του Βιετνάμ. Βέβαια, το Βιετνάμ στη δική σας περίπτωση είναι εσωτερικό και κεκαλυμμένο πίσω από τον εκνευρισμό της δουλειάς και του σπιτιού. Κάτι κινείται, ωστόσο, από την άποψη ότι και ο (υποψήφιος) Θανάσης σας έχει στο νου του και ο προϊστάμενος δε μπορεί να ξεχάσει το καλό που έχετε κάνει στη δουλειά σε περιόδους που άλλοι βλέπουν το κτίριο να καίγεται και παριστάνουν τον Έλβις μετά από συναυλία. Η Πανσέληνος της Παρασκευής 2 Μαρτίου στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου ενέχει τον κίνδυνο του υπαρκτού αποσυντονισμού από τους στόχους του Σαββατοκύριακο – αυτό βέβαια θα ίσχυε στην περίπτωση που όντως υπήρχαν στόχοι πέραν του να τρίψετε στη μούρη του σογιού και των φίλων σας τις νέες επιτυχίες σας στους πιο πάνω τομείς. Μην είστε προπετείς, αλλά μη σας πάρει κι από κάτω. Η φράση “Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ” γράφτηκε για Δίδυμο και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

The Shape of Water

 

Δεν σας έφτανε που ταράζεστε με το παραμικρό (εκτός από το αν δείτε τον λογαριασμό της πιστωτικής σας, καθόσον αυτή την περίοδο είστε πιο λαρτζ κι από σεΐχης στη Ρόδο το 1960), η Πανσέληνος της Παρασκευής 2 Μαρτίου στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου φέρνει στο προσκήνιο θέματα επικοινωνίας με το περιβάλλον σας, το οποίο δεν είναι καθόλου έτοιμο να συμφωνήσει μαζί σας ακόμα και για πράγματα όπως “ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή”, “το γάλα είναι άσπρο” και “ο Νονός είναι η καλύτερη ταινία που γυρίστηκε ποτέ”. Γκομενικώς κάπου πάει το πράμα, κυρίως γιατί εσείς δεν βάζετε κώλο μέσα κι έτσι είστε συνέχεια στο προσκήνιο αυτών που σας ενδιαφέρουν – και μπράβο σας γι’ αυτό, το ίδιο δε έκανε και η πρωταγωνίστρια στο The Shape of Water. Το πρόβλημα στην επικοινωνία σας είναι έντονο, όμως, καθώς με την υπερευαισθησία δεν έκανε ποτέ κανείς χαΐρι, εκτός από την Candy Candy η οποία – καθίστε λίγο σε μια καρέκλα, ένα σκαμπό, ό,τι βρείτε – είναι ΚΑΡΤΟΥΝ και έτσι μόνο μπορούσε να της συμβεί κάτι τέτοιο. Δε χρειάζεστε να σπαράζετε με το παραμικρό, αν θέλετε να παραμείνει ο Θανάσης στη θέση του και να μη βγάλει διαβατήριο και ένα one-way εισιτήριο για Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΛΕΩΝ

I, Tonya

 

Τα διλήμματα των προηγούμενων ημερών, “Ελευθερία ή Θάνατος”, “Ευαίσθητη για Λογικιά” (sic), “Βίσση ή Βανδή”, “Φοίβος ή Καρβέλας” μοιάζουν παντελώς άσχετα με τη φάση στην οποία βρίσκεστε σήμερα, η οποία συνοψίζεται στο πρόσωπο της Tonya Harding στην πιο πάνω σκηνή της ταινίας Ι, Tonya. Τουτέστιν, το μάτι του διαστημάνθρωπου που γυαλίζει έχει προκύψει από την Πανσέληνο της Παρασκευής 2 Μαρτίου, η οποία φέρνει στην επιφάνεια τα οικονομικά σας κομποζαρισμένα με τα υπαρξιακά/ σχεσιακά που πλέον δεν συνοψίζονται στο στίχο του Πάριου “γιάντα να μη θέλεις γιάντα την αγάπη μου για πάντα”, αλλά σε όλα τα 3 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα της “Συντέλειας” δια στόματος Ειρήνης Μερκούρη. Αφού λοιπόν είμαστε κατά της βίας, πώς μπορείτε να δώσετε μια λύση σε όλη αυτή την παράνοια που σας σφίγγει καθημερινά όλο και πιο πολύ; Δε χρειάζεται να δείρετε κανέναν, παρά μόνο να βάλετε ένα ζευγάρι ελαφριά αθλητικά παπούτσια και να χαθείτε στον ορίζοντα, σαν άλλος Λούκι Λουκ χωρίς τη Ντόλυ. Tη Δευτέρα καλό θα ήταν, βέβαια, να έχετε επιστρέψει, καθώς όλα τα παραπάνω διλήμματα θα έχουν ήδη λυθεί στο μυαλό σας και θα απομένει μόνο η εφαρμογή των αποφάσεών σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

 

Όταν όλες οι άλλες μέθοδοι έχουν αποτύχει, τότε ο μόνος τρόπος για να κατανοήσουν οι υπόλοιποι τις θέσεις σας, τις ανησυχίες σας και τα προβλήματά σας είναι ακριβώς αυτό που έκανε η πρωταγωνίστρια στην ταινία Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Ναι, ισχύει ότι σας κάθεται περίεργα το να βροντοφωνάζετε το οποιοδήποτε θέμα σας, όμως η Πανσέληνος στον άξονά σας με τους Ιχθύες την Παρασκευή 2 Μαρτίου σας εξαναγκάζει να μιλήσετε για οτιδήποτε άπτεται των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και των ανθρώπων που τις στραπατσάρουν πιο πολύ από όσο στραπατσάρει η Φωτεινή Δάρρα λάιβ το πεντάγραμμο. Το ζήτημα εδώ δεν είναι, όμως, να κάνετε προτζέξιον όλων των προβλημάτων που έχετε δημιουργήσει με τη λογική του “άι σιχτίρ κι εσύ κι ο γρύλος σου”, αλλά να βρείτε όντως λύσεις σε επίπεδο micromanagement, κυρίως γιατί μέσα από αυτή τη θολούρα που προκαλούν οι λεπτομέρειες χάνετε τη διάθεση να ζωή. Και κάτι ακόμα: οι άλλοι είναι εκεί για να μας στηρίζουν, όχι για να αποτελούν αντιπερισπασμό τύπου “μαμά, κοίτα τον Γιαννάκη που κυκλοφορεί ξυπόλυτος το χειμώνα”, ενώ εσείς έχετε βγάλει ως και το βρακί.

ΖΥΓΟΣ

Phantom Thread

 

Αν υπήρχε Άγιος Βασίλης εγώ προσωπικά θα ζητούσα να σας αφήσει λίγο στην ησυχία σας το σύμπαν, καθώς μέσα σε όλα τα άλλα η Πανσέληνος στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου την Παρασκευή 2 Μαρτίου σας θυμίζει το παρελθόν και όλες τις φαυλότητες που έλαβαν χώρα στη ζωή σας, εκείνη την περίοδο της ανυποψίαστης προσπάθειάς σας να ευχαριστήσετε τους πάντες και τα πάντα. Αυτό προστίθεται στην πίεση που φάγατε όλο τον Φεβρουάριο (και που ακόμα θα φάτε για λίγο), μαζί με τη θολούρα και την αναποφασιστικότητα που δρα όπως η μέση Ελληνίδα μάνα: με χτυπήματα κάτω από τη μέση και πάντα εκεί που δεν το περιμένετε. Τα γκομενικά ρολάρουν βέβαια, άσχετα αν από αισθήματα έχετε χορτάσει – ή έτσι λέτε για να ξεγελάτε την πείνα σας. Όπως και να έχει, το Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί η φασούλα “μα εγώ που έχω περάσει αυτό το στάδιο, κι είναι το σπίτι μου άδειο, βγαίνω νύχτα, κοιμάμαι πρωί”, καθώς θα επιμένετε στη φόρμα των εμμονών σας – καλή ώρα ο πρωταγωνιστής στο Phantom Thread. Κάποιος θα βρεθεί, ωστόσο, να κατανοήσει την επιμονή σας αυτή και να διασκεδάσει με/εσάς σ’ αυτό το πλαίσιο, απλά μην είστε σίγουροι πως αυτό θα κρατήσει έτσι εύκολα για πάντα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Dunkirk

 

Η ζωή σας συνολικά μπορεί να είναι η Δουνκέρκη, όπως την αποτύπωσε στη μεγάλη οθόνη ο Christopher Nolan. Μια διαρκής πολιορκία, τόσο σε υλικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο, με τον πόλεμο να εντοπίζεται κυρίως στο θέμα των νεύρων. Η Πανσέληνος της Παρασκευής 2 Μαρτίου στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου σας βοηθάει να αναδιπλωθείτε σε σχέση με όσα θέλετε να επιτύχετε αυτή την περίοδο – πράγματα που θα είχατε πετύχει αν οι υπόλοιποι σας άφηναν κάπως στην ησυχία σας ή έστω δεν έριχναν κι άλλο λάδι στη φωτιά των συναισθημάτων σας. Ένα πράγμα που σας ξαλαφρώνει αρκετά στη διαδικασία αυτή είναι οι γκομενικές εξελίξεις, η ποιότητα της σκέσης σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με τον Θανάση και το γεγονός ότι ταυτόχρονα δεν εξαρτάστε από κανέναν – πράγμα που φυσικά μπορεί να στείλει για τακούνια τους πάντες. Κάτι ακόμα: κανείς δε θα εκτιμήσει την ψυχραιμία σας (όπως αυτή των Βρετανών πιλότων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο) εκτός από τους φίλους σας που έχουν να ευεργετηθούν από αυτήν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

The Florida Project

 

Αυτό που ψάχνετε την τρέχουσα περίοδο είναι η ανεμελιά – κάτι σαν αυτό που αναβλύζει (στην αρχή) το The Florida Project. Η Πανσέληνος της Παρασκευής 2 Μαρτίου στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου θα προσπαθήσει να ανακατέψει μέσα σας το συναίσθημα που κρύβεται επιμελώς αυτές τις μέρες, πίσω από υποχρεώσεις δικές σας και άλλων, και να το βγάλει στην επιφάνεια με τρόπο θριαμβευτικό. Συχνά το κάνετε αυτό βέβαια, δεν περιμένετε την Πανσέληνο για να ξεσπάσετε άκαιρα τα συναισθήματά σας, καθόσον δεν μπορείτε να βάλετε σε μια σειρά τις υποχρεώσεις, τους ανθρώπους και, πέρα και πάνω από όλα, τις επιθυμίες σας. Ο Θανάσης θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ισορροπήσετε κάπως ανάμεσα σε αναίτια άγχη και τεχνητές υποχρεώσεις και καλό θα ήταν να τον αφήσετε, αφού αφεθείτε κι εσείς όπου σας πάει η καρδούλα σας, διότι δε χρειάζεται να είστε καταπιεσμένοι ένα ακόμα Σαββατοκύριακο, έστω κι αν η προτεραιότητά σας είναι να καθίσετε σπίτι και να τυλίγετε ντολμάδες γιαλαντζί.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Mudbound

 

Η Πανσέληνος της Παρασκευής 2 Μαρτίου στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου σάς βοηθάει να κλείσετε έναν κύκλο, ιδίως στο κομμάτι των κοινωνικών σας σχέσεων και της φιλίας, και να επεκταθείτε σε νέους ορίζοντες – αν βέβαια στο μεταξύ μιλιέστε με κανέναν άνθρωπο. Δε χρειάζεται να μετακομίσετε, όπως η οικογένεια στην ταινία Mudbound, σίγουρα όμως θα χρειαστεί να αναθεωρήσετε τον τρόπο με τον οποίο εκλαμβάνετε κι εκφράζετε τις σκέψεις σας στον κοινωνικό σας περίγυρο. Μέσα σε όλα αυτά σας θυμούνται και παλιές συναναστροφές (ενδεχομένως και ο πρώην Θανάσης) και οι πιθανότητες να καταλάβετε γιατί όλα αυτά τα κάποτε όμορφα πράγματα “έπαψαν αγάπη να θυμίζουν” είναι μεγάλες, εφόσον δεν χαωθείτε μέσα στον περιττό συναισθηματισμό, τον οποίο ανασύρετε όταν όλα τα άλλα πάνε ρολόι, ώστε να επιδεικνύετε στον κόσμο εκεί έξω ότι, πέρα από εξαιρετικοί μανατζαρέοι, είστε πάνω από όλα άνθρωποι το άλφα κεφαλαίο. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτό, φυσικά, παρά μόνο εσείς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Lady Bird

 

Κάθε δέκα λεπτά σας λένε να κουλάρετε και να πάρετε τη βιταμίνη σας/ να μασήσετε το μοσχάρι σας/ να καταπιείτε το μήλο σας και γενικότερα να κάνετε κάτι που θα βοηθήσει την υγεία σας. Και να σας πω κάτι; Δίκιο έχουν, παρότι το ίδιο συζητούσαμε πάνω κάτω και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Θέλετε κι άλλη ξεκούραση και τη μαμά σας να σας βράζει δέκα δέκα τα χαμομήλια, παρότι αυτό για το οποίο ψήνεστε δεν υπάρχει μέσα στο σπίτι, αλλά σε άλλη πόλη (ή και σε άλλη χώρα). Αυτό το δράμα ζούσε και η Lady Bird την τελευταία χρονιά πριν πάει στο πανεπιστήμιο, με τη διαφορά ότι η μάνα της δεν ήταν και πολύ νοικοκυρά. Η Πανσέληνος της Παρασκευής 2 Μαρτίου στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου φέρνει στο φως ζητήματα που αφορούν τα λεφτάκια, ωστόσο μην ανησυχείτε πάνω που είχατε κάνει τις καβάτζες σας. Το Σαββατοκύριακο πρέπει να αποτελεί μια ακόμα ανάπαυλα στις αλλαγές που γίνονται και δε γίνονται αυτές τις μέρες. Καθώς παραμένετε στη φάση της αναμονής, θυμηθείτε μόνο να βάζετε πού και πού μπρος στη μηχανή του μυαλού σας, σκεπτόμενοι τις επόμενες γκομενικές κινήσεις σας – κυρίως για να μη μείνετε από μπαταρία όσο ο Θανάσης μαζεύει κουράγιο να έρθει να σας μιλήσει.

ΙΧΘΥΕΣ

Darkest Hour

 

Όπως ο Churchill στην ταινία Darkest Hour ανέλαβε τα ηνία μιας χώρας (κι ενός πολέμου) και καθάρισε τη φάση μια και καλή, έτσι κι εσείς αναλάβατε όλα αυτά τα καθήκοντα στη δουλειά σας, καθαρίζοντας τη φάση επίσης μια και καλή, πράγμα για το οποίο τους είχατε προειδοποιήσει, αλλά κάποια ζώα δε σας πίστευαν. Η Πανσέληνος της Παρασκευής 2 Μαρτίου στον άξονά σας με την Παρθένο σάς προσδίδει μοναδική κινητικότητα στον τομέα που αποζητά εδώ και τώρα την προσοχή σας, δηλαδή τα επαγγελματικά. Γκομενικώς μια χαρά πάτε, καθόσον η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας είναι πλέον δεδομένη και δεν εξαρτάται από τη συμπεριφορά του κάθε λιμούτση που έχει ως χόμπι να σας ταράζει το “τσι” σε βαθμό που δεν πιάνει η βαφή στο κομμωτήριο από την ορμονική ένταση. Keep Calm and Carry On, που έλεγαν και οι Βρετανοί στον πόλεμο, το παν είναι να ξέρετε τι θέλετε – κι αυτό συμβαίνει τώρα. 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr