ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου.

H Νέα Σελήνη στον Ταύρο μάς στρέφει προς τις υλικές απολαύσεις και την επιδίωξη της αναγνώρισης από τους άλλους, ενώ παράλληλα ο ανάδρομος Κρόνος (για κάμποσους μήνες ακόμα), μάς βοηθάει να ξεφορτωθούμε από πάνω μας περιττές ευθύνες – εν μέρει από ανασφάλεια, εν μέρει από γνήσια βαρεμάρα, και σε ορισμένες περιπτώσεις χάρη στη δημιουργική αμφισβήτηση που φέρνει στην καθημερινότητά μας (δημιουργική είπαμε, όχι αντιδραστική και τάχα μου δήθεν επιβεβλημένη από τις δικές μας εμμονές). 

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.    

ΚΡΙΟΣ

Όπως η Σάσα Παπαδήμα μετά τα ταχύρρυθμα σεμινάρια της Μαρκάταινας τόλμησε να πει “εγώ τώρα είμαι καλλιεργημένη” σε σχέση με την νεότερη Ελληνική Γραμματεία (εν μέρει και με την αρχαία), με την επιρροή της Αφροδίτης πάνω σας, αισθάνεστε πως ούτε υπάρχει λόγος να ζοριστείτε για τις καθημερινές υποχρεώσεις, ούτε θα βρεθεί κάτι να ταράξει την ανοιξιάτικη μακαριότητά σας. Αφενός, όμως, η Νέα Σελήνη σάς δίνει στο ένα χέρι το κομπιουτεράκι και στο άλλο το e-banking, ώστε να ασχοληθείτε επί της ουσίας με τα οικονομικά σας, κι αφετέρου ο ανάδρομος Κρόνος (για κάμποσο καιρό ακόμα) θα σας εξαναγκάσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τροποποιήσετε τα (όποια) σχέδιά σας για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ένα πράγμα χρειάζεται να σκέφτεστε, πως όλες σας οι αμαρτίες μπορούν να συγχωρεθούν αν παρουσιάσετε αποτελέσματα, είτε αυτά μεταφραστούν σε λεφτάκια, είτε σε επαγγελματικές επιτυχίες.

Με μια λέξη: Shantay, you stay

ΤΑΥΡΟΣ

Άνοιξη για εσάς σημαίνει ανανέωση, πράγμα που σημαίνει καλοπέραση, πράγμα που συνεπάγεται (εκτός από ξετίναγμα της πιστωτικής σας κάρτας) επιπλέον προσπάθεια για να μην βασανίζεστε με τα προβλήματα της δουλειάς κάθε στιγμή της ημέρας, ώστε να το ζήσετε στο φουλ. Οι προθέσεις σας είναι, όπως πάντα, εξαιρετικές και η Νέα Σελήνη σάς έρχεται κουτί, διότι ευνοεί τις κάθε είδους ανανεώσεις (ως και την ανανέωση διαβατηρίου, θα λέγαμε), ωστόσο είστε εξαιρετικά ανυπόμονοι και όλο το πρότζεκτ βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της αζιτασιόν σας, συνδυαστικά με το παράπονο που σας πιάνει με τα ημίμετρα σε κάθε τομέα της ζωής. Κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη, πείτε “φτου σου κούκλα μου”, πιστέψτε το και συνεχίστε. Μπορείτε.

Με δυο λόγια: Sashay away

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μπροστά στην προοπτική ότι ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε λίγο παραπάνω τι σας φταίει, τι σας φταίει που δεν πήγατε μπροστά, είστε ικανοί να εφαρμόσετε το δόγμα “κεφάλι; στο χαντάκι” σε όλο το φάσμα της ζωής σας. Η Νέα Σελήνη έρχεται σαν χαστουκάκι μετά από λιποθυμία στο αφράτο σας μαγουλάκι να σας καταδείξει, συνδυαστικά με τον Κρόνο, πως όσες βλακείες κυριαρχούν στις σκέψεις σας και αφορούν στην προσωπική σας κατάσταση, την αδυναμία σας να κάνετε κάτι με επιτυχία που θα κρατήσει για πάνω από ένα τριήμερο ή γενικά τον τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τα κρίσιμα θέματα της ζωής σας, μπορούν να πάψουν να σας ταλαιπωρούν, αρκεί να το θελήσετε παραπάνω από όσο θέλετε – κατά περίπτωση – να κλαίγεστε για ό,τι σας συμβαίνει. Προφανώς και μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά (ευχαριστούμε, Άρη) – κι ακόμα περισσότερα – αρκεί να ακολουθήσετε την ως άνω συμβουλή του RuPaul.

Με δυο λόγια: Sashay away

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όταν νυχτώνει ο ουρανός, πετούν τα χαμοπούλια, κι όταν τα πράγματα στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) ζορίζουν, τότε καταφεύγετε στάνταρ στη γκρίνια, τη μιζέρια και την υπερβολή και – το χειρότερο όλων – δεν αφήνετε κανέναν να σας βοηθήσει γιατί θεωρείτε “ιερό καθήκον σας” το να υποφέρετε βουβά όλη αυτή την κατάσταση. Να πούμε κάτι πολύ απλά, για να το καταλάβουν όλοι: ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΕ KAMIA ΣΚΕΣΗ, χρειάζονται δυο (όποιος αντέχει και παραπάνω, καλά κάνει, εμείς δε θα μπορούσαμε) και με αυτό στο μυαλό σας θα πρέπει να προχωρήσετε αυτή την περίοδο. Ό,τι σας φάνηκε χρήσιμο στο παρελθόν για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, ξαναγυρίζει σύντομα, στη σκέψη και την καθημερινότητά σας, ενώ παράλληλα στο παιχνίδι θα μπουν και οι φίλοι σας, οι οποίοι δεν υπάρχει περίπτωση να σας αφήσουν παραπονεμένους.

Με δυο λόγια: Sashay away

ΛΕΩΝ

Δε μπορείτε να ηρεμήσετε ΚΑΘΟΛΟΥ, κι όταν λέμε καθόλου εννοούμε πως οι γιορτές σάς έχουν προκαλέσει την πιο ιδιόμορφη κυκλοθυμία: από τη μια θέλετε να φύγετε ξανά και να κάνετε το Ginis Τravel την πιο κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας κι από την άλλη οι εξελίξεις στη δουλειά και η αίσθηση πως έχετε ξυστεί όσο ποτέ αυτές τις μέρες, σάς έχουν ταράξει το “είναι” σας. Φυσικά, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, ωστόσο ο Κρόνος φέρνει πάρα πάρα πολλές δουλειές και υποχρεώσεις, τις οποίες θα αρχίσετε να διεκπεραιώνετε σαν να σάς έχουν βάλει μοντεράκι, κι έτσι η κατάρρευση θα πλησιάσει επικίνδυνα – εκτός βέβαια αν επιδιώξετε την προαναφερθείσα μέση λύση. Αν αναρωτιέστε για τα γκομενικά σας, έτσι όπως κάνετε, δηλαδή σαν τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο όταν έχανε ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα στις βολές, και πάλι καλά να λέτε που σας μιλάνε οι δικοί σας. Ηρεμία, ανοιξούλα, εισπνοή, επανάληψη.

Με μια λέξη: Shantay, you stay

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το ξέρετε πώς πάει, όταν εσείς έχετε ξεγράψει κάποιον ή κάτι περισσότερο κι από ό,τι είχαμε ξεγράψει τον Jorah πριν τη μάχη του Winterfell, αυτός/ό επιστρέφει δυναμικά και σάς ζητάει ακόμα μια ευκαιρία. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως τόσα ανοιχτά μέτωπα στα γκομενικά είχατε πολύ καιρό να αφήσετε και αυτή η περίοδος συνιστά ένα spring cleaning των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις), πράγμα που – θεωρητικά – θα μπορούσατε να αποφύγετε, διότι με τόση δουλειά θα είστε σαν την Μαρίνα Κουντουράτου όταν είχε και εκπομπή και σχολή ταυτόχρονα (και τον Λάμπη στο σπίτι, ωστόσο από την άλλη είναι πάντα ιδιότυπα ευεργετικό το πνευματικό multitasking και θα σας ξυπνήσει όπως ακριβώς θα θέλατε μετά τον λήθαργο των γιορτών. Κάντε ό,τι είναι να κάνετε, χωρίς να σκέφτεστε πως ίσως πρέπει να δώσετε παραπάνω από μια ευκαιρία σε ανθρώπους που ούτε καλημέρα δε θα τους λέγατε αν δεν δεχόσασταν από αυτούς τόση συναισθηματική πίεση.

Με μια λέξη: Shantay, you stay

ΖΥΓΟΣ

Κάποιοι άνθρωποι απλά δεν ηρεμούν ποτέ κι ίσως πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι, χωρίς να συμβαίνει κάτι το εξωφρενικά κακό, επειδή ακριβώς περιμένετε μια φορά (στα χίλια χρόνια) να γίνει κάτι αντίστοιχα εξωφρενικά καλό (για λόγους συμπαντικής ισορροπίας βρε αδερφέ) κι αυτό δε φαίνεται να κάθεται ούτε υπό την απειλή όπλου, θα ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, ενώ φαινομενικά είστε μια χαρά ήρεμοι, δεν έχετε λόγο να τα θέλετε όλα τώρα στο πιάτο, και όλα τα κλασικά εικονογραφημένα που ακούτε από τους άλλους γύρω σας – οι οποίοι συνήθως έχουν λυμένα όλα τους τα προβλήματα. Η Νέα Σελήνη συναισθηματικά έχει ευεργετική επίδραση πάνω σας, αφού σάς φέρνει σε επαφή με το αληθινό (έστω κι αν αυτό πονάει) και πέραν αυτού κάνει ό,τι μπορεί να μη σας απασχολούν μαζί και τα λεφτάκια. Στο σπίτι θα έχετε ήδη αρχίσει να παρατηρείτε κάποια ένταση και κάποιες απαιτήσεις (παράλογες, ως επί το πλείστον), φαντάζομαι πως ήδη γνωρίζετε τη φράση “να και τ’ άστρα, να κι η γλάστρα” – και κάπως έτσι θα κυλήσουν οι μέρες σας σε αυτό το μέτωπο της καθημερινότητας.

Με μια λέξη: Shantay, you stay

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αυτές τις ημέρες, όποιος κι αν σας ρωτήσει κάτι, ό,τι κι αν σας πουν ως συμβουλή, όποιον διάλογο κι αν κάνετε με τον οποιονδήποτε άνθρωπο (εντός κι εκτός του άμεσου κύκλου σας), η απάντηση είναι “Not Today”. Σε αυτή τη δημιουργική άρνηση έρχεται να σας βρει η Νέα Σελήνη στον Ταύρο, η οποία φέρνει στο προσκήνιο τις κάθε είδους σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και κάπως ξαλαφρώνει το “είναι” σας (εκ πρώτης όψης τουλάχιστον). Φυσικά στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας για ανανέωση, εσείς πρέπει να κάνετε το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς, ενώ παράλληλα ο Κρόνος θα αρχίσει να πιέζει (ξανά, μετά από καιρό) τις καταστάσεις που σάς αποσυντονίζουν περισσότερο (λέγε με λεφτάκια και βασικά το σκόρπισμά τους στους πέντε ανέμους). Δεν είναι κακές μέρες, δεν είναι όμως κι εύκολες, και σίγουρα το sassiness που απαιτεί η περίσταση το διαθέτετε – και σάς περισσεύει να δανείσετε και από λίγο στον Θανάση, να βοηθήσετε κι έναν δικό σας άνθρωπο.

Με μια λέξη: Shantay, you stay

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η inner παστρικοθοδώρα σας έχει βγει αυτές τις ημέρες στην επιφάνεια και προσπαθείτε να τακτοποιήσετε τα πάντα (με προτεραιότητα τη συνείδησή σας), κι ευτυχώς η τάση αυτή θα σάς στρέψει στο συμμάζεμα των κακών συνηθειών σας (όχι, δεν τρώγεται κρύο το κοκορέτσι, μαζευτείτε λίγο). Από την άλλη, βέβαια, και γιατί να βάλετε σε τάξη το οτιδήποτε, από τη στιγμή που το γκομενικό πάει καλά, ενώ και στη δουλειά συνεννοείστε (από την πλευρά σας τουλάχιστον, το τι καταλαβαίνουν οι άλλοι δεν έχει και τόση σημασία). Το ζήτημα είναι, κλασικά, η επιθυμητή ισορροπία, δηλαδή και η ψυχούλα σας να ευχαριστιέται το φλερτάκι, τη σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις), την καθημερινότητα μέσα από το συναισθηματικό luxury, αρκεί να μη σάς ρίχνει στάχτη στα μάτια για το τι δεν δουλεύει και για το τι έχετε πειστεί εσείς πως θα σας πάει μπροστά σε όλα αυτά και θα σας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Με δυο λόγια: Sashay away

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η ιστορία της γκομενικής ζωής σας μπορεί να συνοψιστεί στη φράση της Φωφώς Τσιντικίδου “παπά μου, και ανάσκελα να πέσω, τη μύτη μου θα σπάσω” και πράγματι αυτό συμβαίνει συχνά στα αισθηματικά σας, πρωτίστως βέβαια διότι δεν είστε καθόλου flexible και δε μπορείτε να διανοηθείτε πώς γίνεται οι άλλοι να μη σκέφτονται όπως εσείς. Ενιγουέι, η Νέα Σελήνη θέλει τρέλα, θέλει πράγματα ανεβασμένα, κάνει τη Λένα Παπαδοπούλου νόρμα το Σαββατοκύριακο, κι από την άλλη ο Κρόνος ετοιμάζει παρτάκι ανασκόπησης, η οποία μπορεί να σας οδηγήσει σε μονοπάτια πιο σκοτεινά κι από τη μάχη του Winterfell. Όταν όλα σας λένε “ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε” κι εσείς πετάτε αετό ή, ακόμα χειρότερα, νομίζετε πως βάζετε φωτιά στις εξελίξεις της επικαιρότητας, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που κάνετε είναι μια από τα ίδια, τίποτα δε μπορεί να σας σώσει, εκτός από το να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να πείτε “το ‘χεις ή δεν το ‘χεις, δεν υπάρχουν δικαιολογίες πια”.

Με δυο λόγια: Sashay away

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πολλές φορές σκέφτεστε ότι η ζωή σας είναι βγαλμένη από κάποιο κινηματογραφικό σύμπαν του David Lynch, και ως ηρωίδα του ζείτε την κάθε μέρα, ενώ στην πραγματικότητα η φάση σας θυμίζει εξωτερικά τα μιούζικαλ του Δαλιανίδη και εσωτερικά την κλειστοφοβία του Fincher. Από τη μια λοιπόν η Νέα Σελήνη σάς δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίσετε και πάλι τη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με το σόι, ελαφραίνοντας το κλίμα στο σπίτι, κι από την άλλη ο Κρόνος σάς θυμίζει πως η ανεκτικότητά σας απέναντι σε καταστάσεις τουλάχιστον διφορούμενες (στη δουλειά και τα γκομενικά) ενδέχεται να είναι ο ν. 1 παράγοντας δυστυχίας σας. Ω ναι, προφανώς και αυτό θα αρχίσει να αλλάζει σύντομα, και όλο θα είναι υπό τη δική σας ευθύνη.

Με δυο λόγια: Sashay away

ΙΧΘΥΕΣ

Ξελυσσάξατε το Πάσχα μετά από μια κουραστική περίοδο ενδοσκόπησης και λέτε να επιμείνετε στο μοτίβο “τσίχλα – μπούκλα”, έστω κι αν η δουλειά σάς προβληματίζει ένα κλικ παραπάνω αυτές τις ημέρες και κάνετε ό,τι μπορείτε για να το ξεχάσετε. Ίσως η τόση κοινωνικότητα και δη με τέτοια ένταση να σας πέσει πιο βαριά κι από αρνί γιούλμπασι για βραδινό, όμως δεν υπάρχει περιθώριο να βρίσκεστε κι άλλο στη γκρίζα ζώνη του “κάνουμε παρέα επειδή κάποτε πήγαμε μαζί το γύρο της Βόρειας Ιταλίας, 7 ημέρες με ημιδιατροφή” και του “κάνουμε παρέα επειδή πράγματι ο ένας δεν καβαλάει τα νεύρα του άλλου και παράλληλα δεν τρέχει και κάτι γκομενικό μεταξύ μας” (ή μήπως τρέχει και παίζουμε τον παπά όλη μέρα).

Με μια λέξη: Shantay, you stay

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr