STYLING TIPS

The Style Expert: Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη μας αποκαλύπτει την αγαπημένη της τάση για το φθινόπωρο

Σημείωση: Το αν ακολουθείς μια τάση, δεν σε κάνει αυτόματα στιλάτη. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι φορώντας την τελευταία λέξη της μόδας αυτόματα αυτό θα τους προσφέρει ένα stylish αποτέλεσμα.   Κατά των τάσεων δεν είμαστε φυσικά, αυτό όμως που είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς είναι το πόσο ένα trend αντιπροσωπεύει το στιλ του/της. Αυτό είναι το μυστικό για πάντα επιτυχημένες εμφανίσεις εξάλλου. Να φοράς ρούχα που να σε εκφράζουν. Και την πιο hot τάση της σεζόν να φοράς, λοιπόν, αν μπορείς να την υποστηρίξεις, τότε όλα καλά.

Δες ακόμη: Statement μανίκια: Η μεγαλύτερη τάση της σεζόν και 10 items για να την υιοθετήσεις

Κάπως έτσι αντιμετωπίζει και τη μόδα η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, style expert και γνωστή στιλίστρια των celebrities. Αφού μας έδωσε τις συμβουλές της για τι να φορέσουμε για να μεταβούμε ομαλά από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, ρωτήσαμε την γνωστή στιλίστρια για την αγαπημένη της τάση για το φθινόπωρο 2019 και πώς μπορούμε να την υιοθετήσουμε.

Διάβασε ακόμη: The style expert: H Αλεξάνδρα Κατσαΐτη μας προτείνει τι να φορέσουμε για να μεταβούμε ομαλά από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο

Ωδή στα oversized ρούχα

«Μία τάση που αγαπώ ιδιαίτερα είναι τα oversized ρούχα και αξεσουάρ. Η γραμμή αυτή σε παντελόνια, σακάκια, πλεκτά, γούνες, ακόμη και σε statement μανίκια ή σε αξεσουάρ, όπως choker με αλυσίδες ή σε τεράστιους κρίκους, ζώνες και τσάντες και φυσικά σε slouchy μπότες που μοιάζουν λες και είναι βγαλμένες από την Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων, είναι πολλή ενδιαφέρουσα.»

Το σωστό styling των oversized ρούχων ανάλογα με τον σωματότυπό σου

«Προσοχή πρέπει να δίνεται στο styling των oversized ρούχων, γιατί λόγω του εξτρά όγκου αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεις τις σωστές ισορροπίες στις αναλογίες. Επίσης, πρέπει να προσέχεις πολύ τον σωματότυπό σου και αν ένα ογκώδες ρούχο σου ταιριάζει. Επειδή ένα ρούχο είναι φαρδύ δεν σημαίνει ότι σου ταιριάζει επειδή απλά σου χωράει, ούτε ότι σμιλεύει την σιλουέτα.

Αν έχεις, λοιπόν, σωματότυπο «μήλο», δηλαδή περισσότερο όγκο στο πάνω μέρος του σώματος, προτίμησε oversized μπότες που θα αναδείξουν τα αδύνατα πόδια σου, προσφέροντας την τέλεια ισορροπία με το υπόλοιπο σώμα σου.

Αν έχεις σωματότυπό, «αχλάδι», δηλαδή αν έχεις περιφέρεια, τότε τόνισε τη μέση σου με μεγάλες και φαρδιές ζώνες ή oversized σακάκια και ψηλόμεσα παντελόνια.

Αν έχεις σωματότυπο «κλεψύδρα», που σημαίνει ότι έχεις μικρή μέση, τότε τα oversized ρούχα είναι μια καλή επιλογή για εσένα. Πρόσεξε όμως! Φόρεσε μόνο ένα oversized ρούχο ή αξεσουάρ τη φορά για να διατηρήσεις τις ισορροπίες.

Τέλος, για τις petite γυναίκες απαραίτητο αξεσουάρ όταν φορούν φαρδιά ρούχα, τα ψηλά τακούνια. Τα ψηλά τακούνια που θα προσθέσουν πόντους (και πόντους στιλ) σε ένα look όπως ένα oversized σακάκι με εφαρμοστό φόρεμα.»

Oι προτάσεις μας για να υιοθετήσεις την τάση

 

Ψηλόμεση παντελόνα, AlexSANDRA on the beach

 

 

Φουτεράκι με χαμηλή λαιμόκοψη, H&M

 

 

Οversized γυαλιά ηλίου, Gucci

 

 

Παλτό πιε ντε πουλ, attrattivo

 

 

Ψηλές δερμάτινες μπότες, MANGO

 

Photo credits: Γιώργος Καλφαμανώλης