FASHION SHOW

H Celia Kritharioti τα “βάζει” με τη γυναικεία θηλυκότητα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό

H Celia Kritharioti είναι από τις γυναίκες σχεδιάστριες που ζει το όνειρο. Μέσα από σκληρή δουλειά και αφήνοντας τη δημιουργικότητά της ελεύθερη, έχει καταφέρει να εξελίξει το σχέδιό της και ακόμη σημαντικότερο, την κατασκευή των ρούχων της. Επιλέγοντας αναπάντεχες σιλουέτες για τις δημιουργίες της και statement υλικά που εντυπωσιάζουν, έχει κατορθώσει να ανεβάσει το επίπεδο των συλλογών της σε τέτοιο βαθμό ώστε να κοντραρίζεται με εξίσου ταλαντούχους και αναγνωρισμένους οίκους μόδας.

Διάβασε ακόμη: Το μαγικό Couture show της Celia Kritharioti στο Παρίσι

Το γεγονός ότι οι παρουσιάσεις των συλλογών της πραγματοποιούνται στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι είναι από μόνο του ένα επίτευγμα, αλλά το ότι σχολιάζονται οι κολεξιόν της θετικά από κοινό και κριτικούς είναι πραγματική επιτυχία.

Έτσι και αυτή η συλλογή. Ο οίκος Celia Kritharioti παρουσίασε την Fall/Winter 2019/20 συλλογή της στα πλαίσια του Couture Fashion Week στο Palais de Tokyo, μια κολεξιόν που τα είχε όλα: θηλυκότητα, εντυπωσιακά υφάσματα, drama και χορό στην πασαρέλα. Με το όνομα “Pas de deux”, η Celia Kritharioti μέσα από την Couture συλλογή της θέλησε να μας παρουσιάσει τη δική της ερμηνεία της γυναικείας θηλυκότητας.

 

 

Δες ακόμη: Οι δημιουργίες της Celia Kritharioti ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί των Καννών και σου έχουμε αποδείξεις

Χρησιμοποιώντας σιλουέτες που αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα, αλλά και υφάσματα που αποδίδουν μια πολυτέλεια και φινέτσα αποτίει φόρο τιμής στη θηλυκότητα, ένα θέμα το οποίο απασχολεί πάντα τη σχεδιάστρια.

 

Οι διαφορετικοί όγκοι, τα cut-outs ακόμα και στις πιο luxurious βραδινές τουαλέτες, τα ημιδιάφανα ντελικάτα υφάσματα, η χρήση οργάντζας, τα φανταστικά headpieces και τα εντυπωσιακά φτερά συνθέτουν μια ονειρική συλλογή ρούχων.

 

 

Η Kritharioti συνεχίζει να εξελίσσει και την κατασκευή των ρούχων της γι’ αυτό και τα ρούχα της Couture συλλογής έχουν τόση προσοχή στη δημιουργία τους, μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια.

Στο catwalk του ελληνικού οίκου περπάτησαν πασίγνωστα μοντέλα, όπως το αγγελάκι της Victoria’s Secret Cindy Bruna, η οποία άνοιξε το φαντασμαγορικό show, το supermodel Sofia Resign, καθώς και η πανέμορφη Emma Weymouth, πολυτάλαντη συνεργάτης της βρετανικής Vogue.

«Όταν ανοίγεις ένα μουσικό κουτί, μια μπαλαρίνα βγαίνει από τη μοναξιά της και χορεύει για εκείνον που αγαπά. Plié, entrechat, jeté, tour en l’air. Το μπαλέτο είναι σαν να ονειρεύεσαι», δήλωσε η σχεδιάστρια στις σημειώσεις της.

Θέλοντας, λοιπόν, να προσφέρει ένα οπτικοακουστικό θέαμα, έφερε στην πασαρέλα δύο Έλληνες επαγγελματίες χορευτές μπαλέτου, την prima ballerina Μαρία Κουσουνή και τον Βαγγέλη Μπίκο οι οποίοι μέσα από τις χορευτικές τους κινήσεις αποθέωσαν τη γυναικεία θηλυκότητα.

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/sharlenelou/