CELEBRITY STYLE

5 διαχρονικά ρούχα της Ελένης Μενεγάκη που μπορούν να φορέσουν όλες οι γυναίκες

Δεν μπορώ να σου πω ότι περιμένω με ανυπομονησία κάθε φορά, να δω τι φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη. Δεν είναι μια γυναίκα που οι εμφανίσεις της αντιπροσωπεύουν το στιλ μου. Το δικό μου, ως Κέλλυ. Ξέρω ότι δεν ισχύει αυτό για όλες τις γυναίκες. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές εκεί έξω που θαυμάζουν το στιλ της. Να, πω; Το καταλαβαίνω αυτό. Το δικαιολογώ. Το στιλ της Ελένης είναι -όπως εγώ το αποκαλώ- «ρεαλιστικό». Δεν θα τη δεις ποτέ να φοράει την τελευταία λέξη της μόδας, αν αυτό δεν είναι κάτι που την εκφράζει. Θα φορέσει ρούχα που είναι διαχρονικά, που είναι θηλυκά (εκφράζουν δηλαδή την θηλυκότητά της), ρούχα που φορούν οι περισσότερες γυναίκες.

Δες ακόμη: Η Ελένη Μενεγάκη à Paris με σύνολο που περιλαμβάνει όλα τα must-haves του φθινοπώρου

Το θαυμάζω αυτό. Δεν πιστεύω ότι είμαστε όλοι «προγραμματισμένοι» για να ντυνόμαστε μόνο με βάση τις τάσεις της μόδας. Το βρίσκω βαρετό και κάπως επιτηδευμένο. Γι’ αυτό και ακόμη κι αν το στιλ της Ελένης Μενεγάκη, δεν είναι ένα που εκπροσωπεί το δικό μου γούστο στα πλαίσια του «αυτό το σύνολο φωνάζει τ’ όνομά μου», πιστεύω ότι εκφράζει απόλυτα την ίδια σαν γυναίκα.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό, και από τότε που το αναγνώρισα αυτό στο στιλ της, άρχισα να βλέπω τις εμφανίσεις της με άλλο μάτι. Στα 49 της χρόνια, η Ελένη ξέρει τι της αρέσει, τι ταιριάζει στο σώμα της και την προσωπικότητά της. Οι εμφανίσεις της είναι απλές (όχι όμως απλοϊκές) και το σημαντικότερο; Γεμάτες με staples (τα βασικά κομμάτια) της γυναικείας γκαρνταρόμπας.

Διάβασε ακόμη: Το πανεύκολο τρικ της Ελένης Μενεγάκη για να δώσει ακόμη περισσότερο όγκο στα μαλλιά της

Παρατηρώντας τις εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό, λοιπόν, είδα αυτό ακριβώς: ότι φοράει διαχρονικά ρούχα που, at the end of the day, μπορούν να φορέσουν, και κυρίως, να υποστηρίξουν οι περισσότερες γυναίκες.

Λευκό πουκάμισο

 

Ένα λευκό πουκάμισο είναι ένα ρούχο που δεν πρέπει να λείπει από τη ντουλάπα μιας γυναίκας ή άνδρα (και σκέψου ότι δεν χρησιμοποιώ τη λέξη «πρέπει» συχνά). Αυτό, γιατί φοριέται με όλα. Με τζιν, φούστες πάνω από φορέματα, κάτω από φορέματα ή κάτω από μπλούζες, ανοιχτό με ένα τοπ από μέσα και η λίστα συνεχίζεται. Κλασικός συνδυασμός; Με μαύρο ψηλόμεσο παντελόνι, έτσι όπως κομψά το φόρεσε η Ελένη στην εκπομπή της.

Μαύρο παντελόνι

 

Και μιας και μιλάμε για τον διαχρονικό συνδυασμό του μαύρου παντελονιού-λευκού πουκαμίσου, να τονίσουμε την σημαντικότητα ενός μαύρου (κατά προτίμηση ψηλόμεσου) παντελονιού στις εμφανίσεις μας. Είναι ένα ρούχο που, όπως και το πουκάμισο, φοριέται με όλα. Είτε πρόκειται για ένα τζιν ή για ένα υφασμάτινο, όπως αυτό της Ελένης, που θυμίζει παντελόνι κοστουμιού ένα τέτοιο ρούχο είναι ο συνδετικός κρίκος για πολλούς, stylish συνδυασμούς.

Shirtdress aka πουκάμισο/φόρεμα

 

Το φόρεμα πασπαρτού, το shirtdress είναι ένα από τα πιο διαχρονικά φορέματα της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Η Ελένη πολύ σωστά συνδύασε το φόρεμα αυτό με ένα ζευγάρι μαύρα πέδιλα. Εναλλακτικά μπορείς να το συνδυάσεις με αθλητικά, με mules ακόμα και με μοκασίνια, αν πας στη δουλειά.

Μαύρο φόρεμα

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Ένα μαύρο φόρεμα είναι από τα must ρούχα της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Πρόκειται για ένα ρούχο που με το κατάλληλο styling μπορεί να φορεθεί σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, το μαύρο, μίντι, πλισέ φόρεμα της Ελένης Μενεγάκη μπορεί να κανείς να βάλει για μια βόλτα στην πόλη, αν αντικαταστήσει τα ψηλά της πέδιλα με ένα ζευγάρι λευκά sneakers. Τα περισσότερα μαύρα φορέματα έχουν αυτή την ιδιότητα και η Ελένη το γνωρίζει. Και ας πούμε εδώ, ότι στο show της Mary Katrantzou όπου εμφανίστηκε φορώντας αυτό το ρούχο, έκανε από τις πιο καλοντυμένες εμφανίσεις της ever (ναι, εγώ το λέω που το στιλ της δεν με «αντιπροσωπεύει»).

Ψηλές μπότες

 

Πιστεύω πολύ στο γεγονός ότι η Ελένη Μενεγάκη φοράει μόνο ρούχα που την εκφράζουν. Το ίδιο ισχύει και για τις τάσεις. Πριν λίγες ημέρες, λοιπόν, εμφανίστηκε στην εκπομπή της με τις πιο fashionable μπότες. Σε μεταλλικό ροζ χρώμα, οι ’80s εμπνευσμένες μπότες αποτελούν από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν. Αν και δεν είναι από τα πιο διαχρονικά ρούχα ή αξεσουάρ, ένα ζευγάρι ψηλές μπότες σε ουδέτερη απόχρωση είναι από τα στιλ παπουτσιών που καλό είναι να υπάρχει στην ντουλάπα σου γιατί πολύ απλά, ταιριάζει με όλα. Θες να με μίντι φορέματα; Θέλεις με τζιν ή φούστες; Με όλα, λίγο-πολύ. Τώρα αν πιστεύεις ότι μπορείς να υποστηρίξεις τις metallics της Ελένης, τότε εμείς λέμε go for it.

Κεντρική φωτογραφία: /www.instagram.com/alphatv/