SEX

Γιατί κάποιοι άνθρωποι (κυρίως γυναίκες) αηδιάζουν με το σεξ

Μπορεί μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής να θεωρείται ταυτόχρονα μια πράξη που προκαλεί αηδία; αποδεικνύεται πως ναι. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, 6 είναι τα πράγματα που θεωρούνται αηδιαστικά από τους περισσότερους ανθρώπους. Το αλλόκοτο παρουσιαστικό, οι συνήθειες υγιεινής, το φαγητό, τα ζώα, οι οργανικές βλάβες και το σεξ. ΤΟ ΣΕΞ. Στις επικρατέστερες θέσεις, το ληγμένο φαγητό και οι πληγές με πύον. Εντάξει, αυτά κατανοητά. Αλλά το σεξ;

Αναφορικά με το αποκρουστικό της σεξουαλικής επαφής, το οποίο επισημαίνεται από γυναίκες κυρίως στην εν λόγω δημοσιευμένη έρευνα από τον Independent, αυτό εντοπίζεται κυρίως σε συνθήκες κακής προσωπικής υγιεινής και σε καταστάσεις ριψοκίνδυνου σεξ. Όταν κάτι δηλαδή πάει στραβά, ειδικά με έναν παρτενέρ με τον οποίο δεν υπάρχει οικειότητα και άρα δεν έχεις και ιδιαίτερους λόγους να νιώσεις κατανόηση. Το αίσθημα της αηδίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, είναι μία διαδικασία του εγκεφάλου η οποία μας οδηγεί στο να απορρίψουμε και να αποφύγουμε πράγματα που έκαναν τους προγόνους μας να αρρωσταίνουν, όπως είναι η σύφιλη- η οποία προκύπτει από το μη ασφαλές σεξ- και η χολέρα, που κάποτε μεταδιδόταν από μολυσμένο νερό. «Γι’ αυτό και τείνουμε να αποφεύγουμε πράγματα όπως είναι το φαγητό που μυρίζει άσχημα, οι ανοιχτές πληγές του δέρματος, το σεξ με άτομα που δεν μας γεμίζουν το μάτι, οι άνθρωποι με περίεργη εμφάνιση, η ανεπαρκής ατομική υγιεινή».

Η συγκεκριμένα έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του London School of Hygiene and Tropical Medicine, σε δείγμα 2.5000 ατόμων οι οποίοι έπρεπε να βαθμολογήσουν 75 καταστάσεις από «καθόλου αηδιαστικές» μέχρι και «υπερβολικά αηδιαστικές». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, καταστάσεις που σχετίζονται με τη σεξουαλική επαφή θεωρούνται πιο αηδιαστικές αισθητά περισσότερο για τις γυναίκες. Η εξήγηση, απλή. Οι άνδρες είναι πιο ανοιχτοί στον κίνδυνο σε σχέση με τις γυναίκες, οι οποίες ενεργούν με μεγαλύτερη προσοχή προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους και την αναπαραγωγική τους υγεία. Όλα είναι ένστικτο.