SEX

Aυτά που θέλουν οι άντρες στο σεξ, αλλά δεν τα ζητούν εύκολα

Είναι η γνωστή συστολή που νιώθει κανείς σε μια προσωπική συζήτηση περί σεξ. Δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες, ένας άντρας να ξεκινήσει μια διπλωματική κουβεντούλα γύρω από το τι του αρέσει, τι του λείπει και τι φαντασιώνεται σαν τρελός να συμβαίνει πιο πολύ όταν πέφτει στο κρεβάτι μαζί σου. Ναι, ίσως υπάρχουν πραγματάκια που θα ήθελε να αλλάξεις, μην είσαι εγωίστρια. Το ίδιο ισχύει, αντίστροφα, και για σένα. Δεν είναι ανησυχητικό, άλλωστε το μη χείρον βέλτιστον και εδώ.

Δεν μιλάει εύκολα γι’ αυτά λοιπόν. Διστάζει, φοβάται ότι θα τον παρεξηγήσεις και θα παρεξηγηθείς, ότι δεν θα το πάρεις ψύχραιμα και θα νιώσεις πως δεν το απολαμβάνει το σεξ μαζί σου, αυτό που ανόητα λέμε καμιά φορά, πως δεν είσαι «καλή»- κι ας είναι θέμα χημείας στην πλειονότητα των περιπτώσεων-. Μη σου τα αναλύω, τα γνωρίζεις ήδη. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους δεν του ζητάς ν’ αλλάξει στο σεξ αυτά που δεν σε ενθουσιάζουν. Είναι πράγματι ευαίσθητο ζήτημα. Αν, όμως σε αφορά πραγματικά εκείνος, η σχέση σας και η απόλαυσή σου, του τα λες, με τρόπο, με λεπτότητα. Δεν είναι προσβολή να του ζητήσεις να κάνετε λιγότερο doggy και πιο πολύ ιεραποστολικό. Θα το αντέξει. Μεγάλο παιδί είναι.

Πέρα από περιστροφές, ντροπές και παρεξηγήσεις, οι επιθυμίες ενός άντρα είναι πολύ θεμιτές, κρίνοντας τουλάχιστον από τα όσα απάντησαν οι αναγνώστες της ιστοσελίδας therooster.com σε μία έρευνα που αφορά στο σεξ. «Τι είναι αυτό που εύχεσαι να έκανε πιο πολύ η παρτενέρ σου στο κρεβάτι»; ήταν η ακριβής ερώτηση, με το μικρότερο ποσοστό να ελπίζει πως στο μέλλον η σύντροφός του θα τον αφήνει να έχει τον έλεγχο στο σεξ. Μόλις 2,38%. Το 17% περίπου των συμμετεχόντων εξομολογήθηκαν πως θα ήθελαν ν’ ακούν από εκείνη περισσότερα βρωμόλογα και άρα να είναι πιο πρόστυχη την ώρα του σεξ. Το 33% θέλει αιφνιδιασμό, «να με εκπλήξει με κάτι νέο», το οποίο μαρτυρά πως κι εκείνος έχει την ανάγκη να φυσήξει αέρας αλλαγής στο δωμάτιό σας. Όσο για την πλειοψηφία των απαντήσεων (40%), εύχονται το κορίτσι να έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες, να έδειχνε ότι θέλει να έχει τον έλεγχο. Σίγουρα μέσα σ’ αυτό το ποσοστό εντοπίζουμε μία μικρή μερίδα τεμπέληδων, αλλά αυτή σίγουρα δεν πρέπει να είναι η τελευταία μας λέξη. Η διαπίστωση που βγαίνει από αυτή την επιθυμία, είναι πως πολλοί άντρες εκεί έξω, θέλουν να βλέπουν γυναίκες που παίρνουν το ερωτικό παιχνίδι στα χέρια τους, που διεκδικούν πρωτοβουλία στο σεξ και άρα περνάνε καλά. Υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για έναν (σωστό) άντρα;