ΕΡΩΤΑΣ

Τα 6 tips για να ερωτευτείς σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς (αλλά να είσαι και οκ αν δεν προκύψει)

Όλοι έχουμε ένα ζευγάρι ως πρότυπο (και συνήθως δεν είναι οι γονείς μας) και που έχουμε στο μυαλό μας ως αυτό που θα θέλαμε να είμαστε. Μετά επιστρέφεις στο άθλημα του dating, γνωρίζεις ανθρώπους που απλώς σε απογοητεύουν ή με τους οποίους δεν ταιριάζεις και φτου κι απ'την αρχή. Οι ειδικοί όμως σου λένε ότι μπορείς να ερωτευτείς στην εποχή του Tinder και του fast dating, αρκεί να ανοίξεις την καρδιά (και το ραντάρ) σου.

 

Είσαι έτοιμη για κάτι τέτοιο;

Το vibe που μεταδίδεις όταν είσαι εκεί έξω και φλερτάρεις είναι πολύ σημαντικό για το τι μήνυμα στέλνεις. Αν δεν είσαι πραγματικά «ανοιχτή» ή αν βλέπεις τα ραντεβού σαν κάτεργα, έχεις ήδη προετοιμαστεί για κάτι κακό που έρχεται. Αν το κάνεις επειδή σε πιέζει η μαμά ή η κολλητή σου, τότε το κάνεις για λάθος λόγους. Το πρώτο βήμα είναι να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που θέλεις εσύ και σε ποια φάση της ζωής σου βρίσκεσαι πνευματικά και συναισθηματικά.

Διάβασε κι αυτό: Είσαι single αλλά όλοι οι φίλοι σου είναι ζευγαρωμένοι; Τα 3 βήματα που θα σε κάνουν να νιώθεις καλά

Αλλαγή μεθόδου

Αν νιώθεις ότι έχεις μία συγκεκριμένη μέθοδο προσέγγισης ή ανταπόκρισης που δε λειτουργεί, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να κάνεις αλλαγές. Αν δε σου ταιριάζει το online φλερτ, δεν αρκεί να το κοροιδεύεις και να απαριθμείς τα κατά. Ξεκίνα την κοινωνικοποίηση με άλλους τρόπους, που να σου ταιριάζουν.

Βρες κάποιον για τους σωστούς λόγους

Έχεις ακούσει το κλισέ «δεν μπορείς να αγαπήσεις κάποιον αν δεν αγαπήσεις πρώτα το εαυτό σου»; Είναι μία μεγάλη αλήθεια. Αναζητούμε τον άνθρωπο που έρχεται να μας συμπληρώσει, μας αποδέχεται για αυτό που είμαστε και μας ξυπνά έντονα συναισθήματα. Όχι ένα πρόσωπο που γεμίζει το κενό, υποστηρίζει ο ψυχοθεραπευτής Jorge Fernandez. Και λίγο μετά ανακαλύπτεις ότι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να γεμίσει τα κενά σου είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

Μην πιέζεις τα πράγματα

Υπάρχουν δύο είδη πίεσης. Η εξωτερική, που σου ασκείται από τον οικογενειακό περίγυρο και τους φίλους που θέλουν να σε δουν «νοικοκυρεμένη». Και η εσωτερική που έχεις ενδοβάλει και σε έχει κάνει να πιστεύεις ότι δεν αξίζεις αν είσαι μόνη σου. Αυτή η πίεση μειώνει τις πιθανότητες γιατί δε χαλαρώνεις και χωρίς χαλάρωση, πώς θα αφεθείς στον έρωτα; Αντιμετώπισε τη ζωή σαν μία ευχάριστη έκπληξη που έχει δώρα για εσένα.

Δες κι αυτό: Οι 6 καταπληκτικοί λόγοι να είσαι single (για πάντα)

Αποδέξου όλα τα ενδεχόμενα

Ναι, μπορεί τελικά να ερωτευτείς αλλά να μη λειτουργήσει. Όπως συμβαίνει συνήθως δηλαδή. Η αγάπη δεν είναι εύκολη και ίσως πληγωθείς. Πολλές σχέσεις ξεκινούν με καλούς οιωνούς αλλά καταλήγουμε να μην είμαστε συμβατοί ή να βλέπουμε στοιχεία που μας είναι απεχθή. Και αυτή είναι η πραγματική ζωή.

Πάρε μια βαθιά ανάσα

Είσαι σίγουρη ότι χρειάζεσαι τα ραντεβού; Μήπως δεν είναι αυτό που λείπει από τη ζωή σου στην παρούσα φάση; Ανακάλυψε όλα εκείνα που σε ηρεμούν και απομακρύνουν το άγχος από τη ζωή σου, όπως ο διαλογισμός, οι βόλτες ή οι κοκτειλάρες με τις φίλες σου. Μέχρι να ερωτευτείς (αλλά και μετά), υπάρχουν πολλά να κάνεις.