WELLNESS

Είσαι single αλλά όλοι οι φίλοι σου είναι ζευγαρωμένοι; Τα 3 βήματα που θα σε κάνουν να νιώθεις καλά

Κακά τα ψέματα, όσο και να θέλουμε να δούμε τα πράγματα αλλιώς, έχουμε μεγαλώσει σε οικογενειακά περιβάλλοντα που μας «εκπαιδεύουν» στο να πιστεύουμε ότι ο προορισμός του ανθρώπου είναι να βρει τον άνθρωπο της ζωής του και (εννοείται) να κάνει παιδιά. Και όλα αυτά, να τα έχει κάνει πριν φτάσει στα 30 και «μπαγιατέψει». Επομένως, το να απαλλαχθείς οριστικά από αυτές τις πεποιθήσεις, δεν είναι εύκολη υπόθεση και χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και δουλειά με τον εαυτό σου. Το δε πράγμα δυσκολεύει όταν αντιλαμβάνεσαι ότι όλοι οι φίλοι σου κάνουν αρκετά σοβαρές σχέσεις, ενώ εσύ παραμένεις single. Και κάπου εκεί ξεκινάς να αναρωτιέσαι τι δεν πάει καλά με εσένα και αν έχεις κάποιο πρόβλημα, συγκριτικά με τους άλλους. Πώς μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που νιώθεις για το ότι είσαι single;

 

Σταμάτα τις συγκρίσεις

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να θέτεις τον εαυτό σου σε σύγκριση με τη ζωή άλλων ανθρώπων. Πάντα θα βρίσκεις κάτι για να νιώθεις ότι μειονεκτείς και αυτό λειτουργεί σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, ώστε να νιώθεις πάντα κατώτερη. Άσε που συγκρίνεσαι με μία εικόνα και όχι με μία πραγματικότητα. Αν ζηλεύεις τους φίλους που είναι σε σχέση, ζηλεύεις το concept και όχι την ουσία του πράγματος. Δεν μπορείς να ξέρεις πώς είναι μία σχέση ή για ποιους λόγους επιλέγει κάποιος να μην είναι μόνος του. Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο δεν είναι ποιος είναι καλύτερος, αλλά ποια φάση της ζωής του διανύει και τι έχει περισσότερη ανάγκη. Συνεπώς, κάνε focus στις δικές σου ανάγκες και όχι των άλλων.

Δες κι αυτό: Οι 6 καταπληκτικοί λόγοι να είσαι single (για πάντα)

Ανακάλυψε τον εαυτό σου

Με άλλα λόγια, κωδικός «αυτογνωσία». Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα γιατί είσαι single. Όταν όμως ξέρεις καλά τον εαυτό σου, τον αποδέχεσαι για αυτό που είναι και δεν τον επικρίνεις επειδή δεν σου αρέσει. Όπως επίσης, ανακαλύπτεις αν όντως προτιμάς να είσαι ελεύθερη κι ωραία ή να μοιράζεσαι τη ζωή σου με ένα σύντροφο. Κάθε φάση της ζωής σου έχει τα ωραία κομμάτια της και καλό είναι να την παίρνεις έτσι όπως έρχεται. Η παροιμία «κάθε πράμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο», είναι ό,τι πιο σοφό έχω ακούσει.

Single and ready to mingle

Έτσι όπως το βλέπω εγώ, είσαι single και περνάς καλά. Ζεις τη ζωή σου, φτιάχνεις το δικό σου πρόγραμμα, δε δίνεις αναφορά σε κανέναν και δεν ξέρεις πού μπορεί να σε βγάλει το φετινό καλοκαίρι. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση όμως, είσαι και έτοιμη να εντοπίσεις την αξιόλογη περίπτωση που θα σου εμφανιστεί, όταν έρθει αυτή η ώρα. Άρα όλα καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα. Ότι φροντίζεις να περνάς καλά σε κάθε περίσταση, δεν επιτρέπεις στα κοινωνικά στερεότυπα να ορίσουν το ποια είσαι και αποδέχεσαι τον εαυτό σου με όλες τις πλευρές σου.