TIPS

3 τρόποι να καθαρίσεις το σπίτι, χωρίς να το καθαρίσεις

Είναι κι αυτές οι δουλειές του σπιτιού που πρέπει να γίνονται με επιμέλεια αλλά βαριέσαι να μετακινήσεις το σώμα σου από τον καναπέ στο κρεβάτι. Σε νιώθουμε και θέλουμε να κάνουμε τη ζωή σου ευκολότερη. Όχι, δε θα πεταχτούμε να σου κάνουμε σκούπισμα-ξεσκόνισμα αλλά θα σου μάθουμε 3 κόλπα που θα περιορίσουν το χρόνο καθαρίσματος στο μισό αλλά και τις επαναλήψεις.

Διάβασε ακόμα: Πώς να καθαρίσεις την καφετιέρα από τα άλατα

Βγάλε τα παπούτσια πριν μπεις στο σπίτι

Κανόνας βασικός, απλός και λειτουργικός. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις βόλτα σε όλο το σπίτι με τα παπούτσια που φορούσες κάνοντας βόλτα σε όλη την Αθήνα. Άνοιξε την πόρτα και άφησέ τα. Ως δια μαγείας θα δεις τη σκόνη και τα σκουπιδάκια στο πάτωμα να μειώνονται. Με αυτή την απλή ρουτίνα θα βάζεις σκούπα κάθε τρίτο Σάββατο.

Βάλε χαλάκι στην είσοδο

Αν είσαι από αυτές που ισχυρίζονται πως το προηγούμενο κόλπο είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά, τότε θα πρέπει να σκεφτείς το πατάκι εισόδου. Με το «welcome home» θα περιορίσεις όσα θα εισχωρήσουν στο σπίτι σου. Να φύγουν τα πολλά και μετά βλέπουμε.

Όλα έχουν συγκεκριμένη θέση

Οργάνωσε τα πράγματα σου ώστε να μην τα χάνεις και μην τα βάζεις στην πρώτη άδεια γωνία που θα δεις μπροστά σου. Αυτή η τακτική θα σε οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο χάος. Σκέψου ποια είναι αυτά που χρειάζεσαι σε καθημερινή βάση και τοποθέτησέ τα σε σημεία που μπορείς να τα βρεις εύκολα. Μην ξεχάσεις να τα επιστρέψεις εκεί που τα βρήκες.