TIPS

Πώς να καθαρίσεις την καφετιέρα από τα άλατα

Είναι μία από τις συσκευές που χρησιμοποιείς καθημερινά. Την προσέχεις σαν τα μάτια σου αλλά δεν έχεις προσέξει πως η καφετιέρα σου έχει γεμίσει άλατα. Μία φορά το τρίμηνο καλό θα ήταν να κάνεις ένα καλό καθάρισμα. Προσέχεις για να έχεις. Ο τρόπος είναι απλός και το μόνο που θα χρειαστείς είναι νερό και ξύδι.

Αδειάζεις την καφετιέρα και απομακρύνεις τα υπολείμματα καφέ. Γεμίζεις το δοχείο μέχρι το ανώτερο όριο με ίσες ποσότητες νερού και ξυδιού.

Αδειάζεις το νερό με το ξύδι στο δοχείο νερού και τη βάζεις στη θέση της, όπως θα έκανες αν ετοίμαζες καφέ. Βάζεις την καφετιέρα σε λειτουργία και όταν έχει πέσει η μισή ποσότητα νερού, την κλείνεις και την αφήνεις με το μισό νερό στην καράφα και το άλλο μισό στο δοχείο νερού για 1 ώρα. Όσο πιο συχνά καθαρίζεις την καφετιέρα ο χρόνος που θα αφήνεις το νερό θα μειώνεται.

Μετά από 1 ώρα βάζεις ξανά σε λειτουργία την καφετιέρα, για να πέσει και το υπόλοιπο νερό στην καράφα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ξεπλένεις με νερό το δοχείο νερού.

Γεμίζεις με καθαρό νερό μέχρι το ανώτερο όριο, βάζεις σε λειτουργία την καφετιέρα και όταν πέσει όλο το νερό η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

 

Επ πού πας; εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;