Διακόσμηση για μικρά σπίτια με φυτά εσωτερικού χώρου

Έξυπνοι και στιλάτοι τρόποι να βάλεις τα φυτά στο σπίτι σου.

Ακόμα κι αν δεν ακολουθείς πιστά το Φενγκ Σούι θα ξέρεις πως τα ψεύτικα φυτά και λουλούδια στο σπίτι φέρνουν κακοτυχία. Είναι να παίζεις με αυτά; Να κάνεις κάθε προσπάθεια και να στραβώνει εξαιτίας εκείνης της γωνίας στο σαλόνι με το λευκό βάζο; Δε θα κάνεις το λάθος κι ήδη πάει στραβά θα αλλάξει το σκηνικό με διαρθρωτικές διακοσμητικές κινήσεις. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι η λύση.

Τα φυτά μέσα στο σπίτι (μικρά ή μεγάλα) βοηθούν την κίνηση του τσι και επομένως την καλή ενέργεια να διαχυθεί στο χώρο. Πρέπει να τα φροντίζεις και να τα ποτίζεις όποτε χρειάζονται. Να είναι υγιή και να έχουν ζωντάνια.

Κι επειδή τα περισσότερα σπίτια είναι μικρά και ο χώρος που μπορείς να διαθέσεις για να γίνει πράσινος είναι πολύ συγκεκριμένος θα επικεντρωθούμε στα μικρά φυτά με τα ντελικάτα γλαστράκια. Μπορείς να κάνεις και κάποιες κατασκευές αν θέλεις να δώσεις το κάτι παραπάνω στη διακόσμηση.

#1

 

Μπορείς να κρεμάσεις μικρά βαζάκια (ακόμα και από τη μαρμελάδα που μόλις τελείωσε) με σπάγκο από ένα ξύλο τοποθετημένο στον τοίχο ή το ταβάνι. Να τα γεμίσεις με νερό και να βάλεις μέσα λουλούδια ή τα αγαπημένα σου φυτά.

#2

 

Ράφια με γλαστράκια κάθε τύπου και χρώματος με κακτάκια που είναι ανθεκτικά, ακόμα κι αν ξεχνάς να τα ποτίσεις όσο συχνά θα απαιτούσε κάποιο άλλο φυτό. Μπορείς να βάλεις και βότανα και μυρωδικά που θα χρησιμοποιείς στις μαγειρικές σου.

#3

 

Ένα διαφορετικό ράφι, λίγο πιο περιποιημένο. Τα πλαίσια υπάρχουν κι έτοιμα οπότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κρεμάσεις στον τοίχο. Η ασυμμετρία θα δώσει χαρακτήρα και βάθος.

#4

 

Κι αν το χρησιμοποιήσεις πρόκες φαντάζει προσγείωση αεροπλάνου με κλειστά μάτια μπορείς πολύ απλά να τα τοποθετήσεις στο τραπεζάκι του σαλονιού ή την τραπεζαρία. Αν τα φυτά που θα επιλέξεις χρειάζονται φως βρες ένα σημείο κοντά στο παράθυρο ή την πόρτα.

#5

 

Και μία τελευταία ιδέα που απαιτεί λίγο περισσότερο χώρο αλλά αξίζει τον κόπο. Οι στρογγυλές γλάστρες είναι πολύ σικ.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ