JENNIFER LOPEZ

Pole dancing: Το παρεξηγημένο άθλημα που αγάπησε η Jennifer Lopez και 6 λόγοι να το ξεκινήσεις άμεσα

Chris Pizzello/Invision/AP

H Jennifer Lopez είναι γνωστή πλέον για την αγάπη της σε οτιδήποτε έχει να κάνει με fitness και δε λέει όχι σε νέες μορφές άσκησης, είτε είναι για προσωπικό όφελος, είτε για τις ανάγκες μίας ταινίας. Με αφορμή λοιπόν την ταινία Hustlers, που κάνει επίσημη πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου, η J.Lo υποδύεται μία στρίπερ. Η ίδια δήλωσε ότι για να μπει στο κλίμα, επισκέφθηκε strip club με το σύντροφό της, Alex Rodriguez, ώστε να πάρει ιδέες και να εμπνευστεί για το ρόλο της Ramona.

 

H trainer Johanna Sapakie εκπαίδευσε την Jennifer Lopez στο pole dancing, καθώς και όλο το cast. H J.Lo είχε τρελό πρόγραμμα με περιοδείες, αλλά κατάφερνε να προπονείται 2-3 φορές την εβδομάδα, για αρκετές ώρες. Και φυσικά, έπρεπε να το κάνει φορώντας ψηλοτάκουνες γόβες. «Στην αρχή ένιωσα ότι ήμουν σαν ελαφάκι που προσπαθούσε να κινηθεί αλλά στο τέλος ένιωθα ότι οι γόβες ήταν τόσο απαραίτητες που δεν μπορούσα να χορέψω χωρίς αυτές», έχει πει η Lopez για το pole dancing.

Δες κι αυτό: Οι 4 ασκήσεις στο γυμναστήριο που οι trainers θεωρούν χάσιμο χρόνου και τι να κάνεις στη θέση τους

Και αν πιστεύεις ότι πρέπει να είσαι τόσο fit όσο η Λατίνα star προκειμένου να τα καταφέρεις στο pole dancing, κάνεις λάθος. Παρακάτω θα ανακαλύψεις 6 λόγους, οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να αναθεωρήσεις για αυτό το παρεξηγημένο άθλημα. Αλλά πρώτα δες ένα preview από την ταινία της Jennifer Lopez και τις κινήσεις που μαθαίνει στην αρχάρια συνάδελφό της.

 

Χάνεις βάρος

Αν βρίσκεσαι σε μία φάση που θέλεις να χάσεις βάρος, δεν υπάρχει ιδανικότερος συνδυασμός από την ισορροπημένη διατροφή με μερικά μαθήματα pole dancing, στα ποία καις το λιγότερο 500 θερμίδες, ανάλογα με το βαθμό έντασης.

Γυμνάζεις ολόκληρο το σώμα

Η τεράστια ποικιλία ασκήσεων και κινήσεων τονίζουν αμέσως τους μύες σε όλο το σώμα. Είναι φανταστική γυμναστική για τους κοιλιακούς, τα χέρια, τα πόδια και τους ώμους, ακόμα και αν αθλείσαι μία φορά την εβδομάδα.

Διάβασε κι αυτό: Βρήκαμε το είδος γυμναστικής που ακολουθεί η Gwyneth Paltrow και έχει ΑΥΤΟ το κορμί

Διασκεδάζεις πολύ

Είσαι από τους ανθρώπους που σέρνεσαι μέχρι το γυμναστήριο και το κάνεις με μισή καρδιά; Βαριέσαι τα βάρη, το διάδρομο και το στατικό ποδήλατο; Τότε το pole dancing σου ταιριάζει περισσότερο. Δεν πρόκειται να βαρεθείς, σου δίνει ευφορία κάθε φορά που καταφέρνεις να κάνεις μία κίνηση και σου δίνει κίνητρο να πας στην επόμενη.

Συνδυάζεις πολλά είδη άσκησης

Εάν πηγαίνεις σε γυμναστήριο, συνήθως κάνεις τις ασκήσεις που είναι στοχευμένες. Εδώ δε χρειάζεται να μπεις σε αυτήν τη διαδικασία. Το σκαρφάλωμα, η περιστροφή στο στύλο, οι χορευτικές κινήσεις και οι ασκήσεις στο πάτωμα σε κάνουν να ανακαλύψεις μύες που δεν ήξερες καν ότι είχες. Όταν στηρίζεσαι με τα χέρια σου, δυναμώνεις και τον κορμό σου.

Δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας

Το pole dancing σε βοηθά να αναπτύξεις δυνατό πυρήνα και κοιλιακούς, χτίζοντας μεγάλη μυική δύναμη στο πάνω μέρος του σώματος αλλά και επίπεδη κοιλιά. Πολλοί άνθρωποι όμως νομίζουν ότι χρειάζεται να έχουν εκ των προτέρων δυνατό κορμό εάν θέλουν να ξεκινήσουν pole dancing. Αν νιώθεις αδύναμη για να το κάνεις, think twice.

Έχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία σου

Το pole dancing δυναμώνει τους μύες σου αυξάνοντας την ελαστικότητα και έτσι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων στους συνδέσμους. Παράγει ενδορφίνες, τις ορμόνες της χαράς (κάτι που συμβαίνει γενικά στη γυμναστική), συνεπώς μειώνει τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης. Η έντονη άσκηση σε βοηθά να κοιμηθείς πολύ πιο εύκολα. Τέλος, αυξάνει τη ροή του αίματος και δε χρειάζεται να ανησυχείς, ειδικά αν κάνεις καθιστική ζωή ή δουλεύεις σε γραφείο.

 

Κεντρική φωτογραφία: Chris Pizzello/Invision/AP