FITNESS

Πάλι φούσκωμα; Αυτή είναι η μοναδική άσκηση που πρέπει να κάνεις για να ξεπρηστείς

Οι λόγοι για να συμβεί το φούσκωμα είναι ως επί το πλείστον εξηγήσιμοι. Κάτι έφαγες, κάτι ήπιες, ενδεχομένως βιαστικά, κάτι σε άγχωσε, ίσως περιμένεις να αδιαθετήσεις, είναι κι αυτό το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου που ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε χτυπήσει. Όπως και να 'χει, το φούσκωμα ήρθε και πάλι, να σε πρήξει, να σ' εκνευρίσει, να σε πονέσει να σε κάνει να παρακαλάς να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πώς γίνεται αυτό; Να πλακωθείς στα ανθρακούχα;

Η λύση δεν βρίσκεται στην υπερβολή, στο να μην φας ή στο να καταναλώσεις κάτι χωρίς αύριο. Το μόνο που πρέπει να πιεις σε ικανοποιητικά μεγάλο βαθμό είναι να πιεις νερό. Και πριν χωθείς στον καναπέ τυλιγμένη γύρω γύρω με την κουβέρτα, να κάνεις μία άσκηση που θα σε βοηθήσει πολύ.

Εννοείται πως κάθε μορφή σωματικής άσκησης θα βοηθήσει εσένα και πιο συγκεκριμένα το έντερό σου (γιατί συνήθως το πρόβλημα είναι αυτό: αέρια). Τη συγκεκριμένη, μπορείς να την κάνεις παντού, όποια ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Θα σε ανακουφίσει από τον πόνο και τη δυσφορία, πάνω απ’ όλα φυσικά. Είναι μία στάση της yoga, η λεγόμενη Ardha Matsyendrasana, η οποία έχει αποδειχθεί πως βοηθάει την κοιλιά να επιστρέψει στην κανονική της κατάσταση. Η συγκεκριμένη asana επιμηκύνει και επανατοποθετεί σωστά τη σπονδυλική στήλη και ακόλουθως ωθεί το πεπτικό σύστημα προς τη σωστή κατεύθυνση.