JENNIFER ANISTON

Οι ασκήσεις που κάνει η Jennifer Aniston και έχει κοιλιακούς “φέτες”

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Πριν φτάσεις στο σημείο να μετράς 100 κοιλιακούς κάθε βράδυ για να δεις τη γράμμωση στην κοιλιά σου, ξεκίνα από την ενδυνάμωση του κορμού που κρίνεται απαραίτητη για διάφορους λόγους. Αν θέλεις να τρέχεις πιο γρήγορα, να γίνεις πιο δυνατή, να αποτρέψεις πιθανούς τραυματισμούς και να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου, κάνε focus στην ενδυνάμωση του κορμού. O Leyon Azubuike, personal trainer της Jennifer Aniston, σου αποκαλύπτει το πρόγραμμα ασκήσεων που κάνει και η Jennifer Aniston για κοιλιακούς φέτες αλλά και μεγαύτερη σταθερότητα, ισορροπία και δυνατό πυρήνα.

 

Σε αυτό το βίντεο, ο personal trainer της Jen σου λέει ότι η ηθοποιός επιλέγει γυμναστική ενδυνάμωσης, αλλά αφιερώνεται πραγματικά. Μπορεί δηλαδή να γυμνάζεται ακόμα και 2 ώρες την ημέρα. Το άκουσες αυτό; Μπορεί και παραπάνω αν έχει το χρόνο. Γενικά προτιμά τα λάστιχα αντίστασης, τα squats αλλά και το boxing, που της δίνει αυτά τα υπέροχα χέρια που διαθέτει.

Πριν ξεκινήσεις

Πάρε ένα ζευγάρι ελαφριά βαράκια και μία μεγάλη μαλακή μπάλα για άσκηση (γύρω στα 5 κιλά). Αυξομείωσε το βάρος ανάλογα με το πώς νιώθεις κάθε φορά που γυμνάζεσαι. Οι ασκήσεις που ακολουθούν δεν έχουν ενδιάμεσα διαλείμματα ξεκούρασης. Μπορείς όμως να σταματάς για 45 δευτερόλεπτα μετά από κάθε σετ.

Δες κι αυτό: Pole dancing: Το παρεξηγημένο άθλημα που αγάπησε η Jennifer Lopez και 6 λόγοι να το ξεκινήσεις άμεσα

Σετ 1, άσκηση 1

Ξεκίνα με την κλασική άσκηση κορμού στηριζόμενη στους αγκώνες και τις μύτες των ποδιών. Κράτα όλο το σώμα ίσιο σαν τόξο και σφίξε τους κοιλιακούς. Μείνε έτσι ακίνητη από 30 δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά.

123rf

 Photo: 123rf

Σετ 1, άσκηση 2

Έτσι όπως είσαι στα τέσσερα στο στρωματάκι της yoga, τέντωσε το αριστερό πόδι προς τα πίσω και το δεξί χέρι προς τα μπροστά. Στόχος είναι να μπορείς να ισορροπείς τον κορμό σου και να νιώθεις τους κοιλιακούς σου κάνοντας 10 επαναλήψεις από κάθε πλευρά.

123rf

Photo: 123rf

Σετ 1, άσκηση 3

Φέρε το ένα πόδι μπροστά ελαφρώς λυγισμένο και πάρε τη μαλακή μπάλα. Κάνε κυκλική κίνηση με τα χέρια ενώ τη φέρνεις πάνω από το κεφάλι σου και «χτύπα» την κάτω, δίπλα από το πόδι που έχεις φέρει μπροστά. Κάνε 8 επαναλήψεις από κάθε πλευρά.

123rf

Photo: 123rf

Σετ 2, άσκηση 1

Ξάπλωσε στο πλάι και φέρε το δεξί αγκώνα κάτω από το δεξί ώμο. Ανασήκωσε τον κορμό σου και φέρε το αριστερό πόδι μπροστά από το δεξί. Σήκωσε το αριστερό χέρι ψηλά γιατί σε βοηθά να σηκώσεις και τον κορμό σου και μείνει σε αυτήν τη στάση από 15 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό.

123rf

Photo: 123rf

Σετ 2, άσκηση 2

Κράτησε τα βαράκια σου, ένα στο πάτωμα και ένα στο λυγισμένο χέρι. Έτσι θα στηρίζεσαι στις μύτες των ποδιών και στο βαράκι που θα κρατάς στο πάτωμα. Κάνε 10 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά σηκώνοντας το βαράκι από το άλλο χέρι.

123rf

Photo: 123rf

Σετ 2, άσκηση 3

Το πέταγμα της μπάλας μπορεί να γίνει με παρτενέρ ή σε τοίχο. Πρέπει να έχεις απόσταση 30 περίπου εκατοστών και να έχεις όρθιο και στητό κορμό. Ξεκίνα κοιτώντας το πλάι και γύρνα ίσια μπροστά όταν την πετάς στον τοίχο. Κάνε 8 επαναλήψεις από κάθε πλευρά.

123rf

Photo: 123rf

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP