WOMEN TODAY

Jessamyn Stanley: Η δασκάλα γιόγκα που σπάει τα στερεότυπα

Για πρώτη φορά έκανε yoga στα 16 της. «Ήμουν η πιο νέα στην τάξη και σίγουρα η πιο βαριά» θα πει σε συνέντευξή της στο Popsugar. Τα παράτησε αλλά λίγο αργότερα βρέθηκε ξανά σε μία αίθουσα γυμναστικής. Ήταν η ίδια περίοδος που η Jessamyn Stanley περνούσε μία μορφή κατάθλιψης. Ένας φίλος της την πρότεινε να ξεκινήσει πάλι τη yoga. «Η yoga με έκανε να δω πράγματα από τη ζωή που τόσα χρόνια προσπαθούσα να κρύψω. Είναι για εμένα ένα ταξίδι του εαυτού μέσα στον εαυτό. Από τότε που ξεκίνησα μέχρι και σήμερα είμαι πραγματικά ένας διαφορετικός άνθρωπος. Έμαθα να είμαι συμπονετική με τους άλλους, μα πάνω από όλα με τον εαυτό μου.»

 

«Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως η yoga απευθύνεται μόνο σε αδύνατες και λευκές γυναίκες. Πολλοί από όσους με βλέπουν ξαφνιάζονται. Πια μπορώ να πω πως οι απόψεις του κόσμου δε με ενδιαφέρουν αλλά θεωρώ πως υπάρχει λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά. Εγώ ζω την αλήθεια μου και θέλω να είμαι ανοιχτή σε αυτή.»

 

Νιώθει όμορφα με το σώμα της και θέλει να το ίδιο να αρχίσουν να νιώθουν κι όσοι άνθρωποι βρίσκονται γύρω της. Θέλει να πάψουν να φοβούνται και να τολμήσουν, να κάνουν τις επιλογές τους ακόμα κι αν αυτές θα έχουν προσωπικό κόστος. «Οι άνθρωποι έχουν την τάση να σε υποτιμούν όταν κάνεις κάτι που αξίζει τον κόπο. Παίρνεις το χώρο τους για αυτό και φοβούνται.»

Χώρος υπάρχει για όλους, αρκεί να θέλεις να τον αφήσεις και να τον δημιουργήσεις. Δεν ανησυχεί. Η Jessamyn θεωρεί πώς όσα πρεσβεύει πηγαίνουν ενάντια στην πλειοψηφία, χωρίς αυτό να την κάνει να το βάζει κάτω. Το αντίθετο μάλιστα. Σε κάθε τοίχο που συναντά γίνεται και πιο δυνατή. Σε κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται στο δρόμο της γίνεται και πιο σοφή.

 

Το μήνυμά της; Εστίασε στον εαυτό σου και προσπάθησε να κατακτήσεις την ευτυχία. Ας είναι αυτός ο μοναδικός σου στόχος.

 

Κεντρική Φωτογραφία: instagram.com/mynameisjessamyn/