CELEBRITIES

Ποιες μεγάλες προσωπικότητες γεννήθηκαν Χριστούγεννα;

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Μπορεί τα Χριστούγεννα να τα έχεις στο μυαλό σου σαν την ονομαστική εορτή του Χρήστου και της Χριστίνας, αλλά για κάποιους είναι και τα γενέθλιά τους. Και είναι μια πραγματικά ξεχωριστή ημέρα για να έχει κανείς γενέθλια. Εσύ που έχεις γεννηθεί σαν σήμερα το ξέρεις ήδη, γιατί σίγουρα θα έχεις ψάξει κάποια στιγμή της ζωής σου να βρεις ποιες διάσημες προσωπικότητες έχουν γεννηθεί ανήμερα των Χριστουγέννων. Για όλους τους υπόλοιπους, δεν χρειάζεται καμία παραπάνω αναζήτηση αφού πιο κάτω σου έχουμε τη λίστα.

Ισαάκ Νεύτωνας

O επιστήμονας που επηρέασε την ανθρωπότητα με τα πειράματά του με τη βαρύτητα παρόλο που είναι καταγεγραμμένος ως γεννηθείς στις 4 Ιανουαρίου του 1643 στην πραγματικότητα είχε γεννηθεί στις 25 Δεκεμβρίου του 1642. Ο λόγος για το μπέρδεμα είναι η αλλαγή του Ιουλιανού ημερολογίου με το Γρηγοριανό πολύ μετά τη γέννησή του.

Humphrey Bogart

AP Photo/Harold Filan, FIle

Με τη σύζυγό του Lauren Bacall το 1955, τη χρονιά του No Angels- AP Photo/Harold Filan, FIle

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός είχε γεννηθεί στις 25 Δεκεμβρίου του 1899. Χρόνια μετά, το 1955 πρωταγωνίστησε στο φιλμ No Angels που έμεινε στην ιστορία σαν κλασική Χριστουγεννιάτικη ταινία.

Annie Lennox

Photo by Richard Shotwell/Invision/AP, File

Photo by Richard Shotwell/Invision/AP, File

Τα Χριστούγεννα του 1954 ήρθε στον κόσμο η Annie Lennox που κατέκτησε όλη την Ευρώπη με τη φωνή της, ως lead singer των Eurythmics. Η Σκοτσέζα Annie είναι επίσης πολιτική ακτιβίστρια και ασχολείται με την φιλανθρωπία. Πώς αλλιώς όταν έχει γεννηθεί στην μέγιστη γιορτή προσφοράς του χρόνου;

Dido

Photo by Jon Furniss/Invision for BBC Children in Need/AP Images

Photo by Jon Furniss/Invision for BBC Children in Need/AP Images

Η 46χρονη σήμερα Dido γεννήθηκε στο Λονδίνο ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1971. Η τραγουδίστρια έγινε διάσημη με την κυκλοφορία του δίσκου της No Angel το 1999 ενώ το πέμπτο της άλμπουμ λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2019.

Cab Calloway

AP Photo/Charles Knoblock

AP Photo/Charles Knoblock

Η φωνή που τραγουδά το Minnie the Moocher είναι αυτή που ανήκει στον Cab Calloway. Ο σημαντικός τζαζ τραγουδιστής και χορευτής είχε γεννηθεί τα Χριστούγεννα του 1907 στις ΗΠΑ και παρέμεινε ενεργός μέχρι τον θάνατό του το 1994.

Sissy Spacek

Photo by Al Wagner/Invision/AP

Photo by Al Wagner/Invision/AP

Η γυναίκα που πρωταγωνίστησε στην ταινία Carrie του Brian De Palma και κέρδισε τις καλύτερες κριτικές με την ερμηνεία της γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1948. Η 69χρονη ηθοποιός έχει κερδίσει Όσκαρ, τρεις Χρυσές Σφαίρες, δύο Critic’s Choice Movie Awards, τρία Emmy και ένα Grammy κατά την διάρκεια της καριέρας της. Όχι κι άσχημα έτσι;

Helena Christensen

AP Photo/Antonio Calanni

AP Photo/Antonio Calanni

Η 49χρονη σήμερα Δανή καλλονή γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1968 και ήρθε στον κόσμο για να αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Υπήρξε μοντέλο της Victoria’s Secret, εστεμμένη σε καλλιστεία, creative director στο περιοδικό Nylon, σχεδιάστρια ρούχων, μαμά ενός μικρού αγοριού και ακούραση φιλάνθρωπος.

Justin Trudeau

AP Photo/Aaron Favila

AP Photo/Aaron Favila

Ο πρωθυπουργός του Καναδά θεωρείται από πολλούς ο πιο χαριτωμένος, προοδευτικός ηγέτης του δυτικού κόσμου και έχει γεννηθεί και εκείνος ανήμερα των Χριστουγέννων του 1971. Όταν ήταν ενός έτους ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Richard Nixon, τον γνώρισε και έκανε πρόποση στον «Μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας». Ο γιος του επίσης πρωθυπουργού Pierre Elliott Trudeau, ήταν όπως βλέπεις σταρ από κούνια.

Σταμάτης Κραουνάκης

ndp

NDP Photo Agency

Πολυπράγμων είναι και ο Σταμάτης Κραουνάκης που γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1955.Μουσικοσυνθέτης, παραγωγός, στιχουργός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και ερμηνευτής ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι σίγουρα ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης και επίσης σίγουρα ένας αιγόκερως αφού έχει γενέθλια σήμερα.

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP