CELEBRITIES

Susan Sarandon: “Εγώ δεν ψηφίζω με το αιδοίο μου”

"Έχουμε μία γυναίκα υποψήφια, δεν ξέρω πώς αισθάνεστε γι' αυτό αλλά εγώ δεν ψηφίζω με το αιδοίο μου. Αυτό είναι κάτι μεγαλύτερο και δεν επιθυμώ να ξοδέψω άλλο το χρόνο μου». Αυτό απάντησε η υπέροχη Susan Sarandon όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του BBC για το πού πρόκειται να ρίξει την ψήφο της, προσθέτοντας πως θέλει "τη σωστή γυναίκα" για πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η 70χρονη ηθοποιός, η οποία εκτός από το ταλέντο της είναι γνωστή για τον ακτιβισμό της αποτελεί μία- και ίσως η μοναδική- περίπτωση Χολιγουντιανού σταρ (και συνεπώς ατόμου με επιρροή) που επισημαίνει πως στις αμερικάνικες εκλογές υπάρχουν κι άλλες επιλογές πέρα από το δίπολο Trump-Clinton.

Η ίδια έχει ταχθεί δημόσια υπέρ της υποψηφίου Jill Stein και του κόμματος των Πρασίνων, τονίζοντας πόσο αναγκαίο είναι να δοθεί τουλάχιστον ένα ποσοστό 5% στους ανεξάρτητους υποψηφίους.

“Υπάρχουν υπέροχες γυναίκες που λατρεύω και έχουν υπάρξει επικεφαλής κρατών”, είπε μεταξύ άλλων συμπληρώνοντας πως το να βγει μία γυναίκα πρόεδρος δεν λύνει τα προβλήματα αφού “το ζήτημα είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποιος τελικά θα κερδίσει τις εκλογές αυτές”.

Και παρόλο που όλοι κατάλαβαν τι εννοεί, η Sarandon ανέφερε κάποια θέματα όπως την κατάσταση στη Συρία, τις εμπόλεμες ζώνες και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Obama για το περιβάλλον. “Αν δεις ποιος έχει συνδράμει οικονομικά στην καμπάνια της Hillary, θα πέσεις πάνω σε εταιρείες όπως η Goldman Sachs και τραπεζικούς κολοσσούς. Δεν θ’ ακούσεις τίποτα από εκείνη γι’ αυτά κι ούτε ο Trump ενδιαφέρεται”.