CELEBRITIES

Η Μάρα Δαρμουσλή με μαγιό και στίχους του Ελύτη. Μια εικόνα σκέτη ποίηση

NDP Photo Agency

Αν μιλάμε για τις πιο καλλίγραμμες γυναίκες της ελληνικής showbiz, τότε η Μάρα Δαρμουσλή άνετα διεκδικεί ανάμεσά τους μια περίοπτη θέση. Η ηθοποιός, που ξεκίνησε την πορεία της από το modelling, είναι λάτρης της γυμναστικής και το αποτέλεσμα φαίνεται κάθε φορά που μοιράζεται μία καλοκαιρινή της φωτογραφία στο Instagram. Η ίδια, άλλωστε, πάντα βάζει την υγεία σε προτεραιότητα και μαζί τη φροντίδα του σώματός της, το οποίο ταλαιπώρησε με διατροφικές διαταραχές στο ξεκίνημα της επιτυχημένης καριέρας της ως μοντέλο, όπως ανέφερε και στην προσφατη εμφάνισή της στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου στο Open «Όλα λάθος».

Διάβασε κι αυτό: Μάρα Δαρμουσλή: Τα χρόνια του μόντελινγκ, η ακατάπαυστη πείνα και ο κίνδυνος νευρικής ανορεξίας

«Κράτησε πολύ καιρό, κάποιους μήνες. Το κεφάλι μου το κολλημένο, διότι ξεκίνησα να κάνω μια δουλειά και θέλω να την κάνω τέλεια. Και όταν είσαι στο εξωτερικό με διαγωνισμό μοντέλων, όχι καλλιστεία, και μια κοπέλα πριν από σένα να σου ρίχνει δέκα πόντους στο κεφάλι κι εσύ είσαι ένα κιλό παραπάνω από αυτήν, αρχίζει στο καθημερινό ζύγισμα να δημιουργείται μια ένταση, με τον ανταγωνισμό και όλα αυτά. Οπότε γύρισα από τη Νίκαια της Γαλλίας και ήμουν κάτι κιλά με 4 μπροστά, αστείο», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η Μάρα Δαρμουσλή αγαπά την καλλισθενική γυμναστική, τον σύγχρονο χορό, την aerial yoga και μάλλον οποιοδήποτε είδος άσκησης έχει να κάνει με την ισορροπία και την ακροβασία, οποιοδήποτε είδος γυμναστικής έχει μέσα του εκτός από κόπο και μία διαφορετική, ποιητική αισθητική. Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν ειναι. Η τελευταία άλλωστε φωτογραφία που μοιράστηκε η Μάρα Δαρμουσλή στο Instagram της, από το Ηράκλειο όπου βρέθηκε με την περιοδεία της παράστασης «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων», φανερώνει ότι η αγάπη της για τη γυμναστική είναι εξίσου μεγάλη με την αγάπη της για την ποίηση.

 

H Μάρα Δαρμουσλή με το μπικίνι και το μυϊκό της σύστημα να μας κάνει να λέμε ακατάπαυστα «Ω θεέ», βγαίνει από την πισίνα και κάτω στη λεζάντα της φωτογραφίας στίχοι από το αγαπημένο «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη. «Ακουστά σ’ έχουν τα κύματα/ Πώς χαιδεύεις, πώς φιλάς/ Πώς λές ψιθυριστά το “τί” καί το “έ”/ Τριγύρω στό λαιμό στόν όρμο/ Πάντα εμείς το φως κι η σκιά», γράφει το υπέροχο ποίημα και η φωτογραφία γίνεται ακόμα πιο υπέροχη.

Κι αν πίστευες ότι αυτό ήταν μια τυχαία επιλογή να σε ενημερώσω πως όχι, η Μάρα Δαρμουσλή αγαπά να συνοδεύει τις φωτογραφίες της με ποιήματα και αποφθέγματα μεγάλων ποιητών και θεατρικών συγγραφέων και θα διαπιστώσεις παρακάτω.

Η Μάρα στα βράχια, στην λεζάντα Νίκος Καββαδίας

 

Η Μάρα στην κουπαστή, στη λεζάντα Χένρικ Ίψεν

 

Και τώρα έχεις κάθε έμπνευση ή να ανοίξεις το βιβλίο που διάβαζες ή να κάνεις γυμναστική ή και τα δύο σε συνδυασμό, γιατί όχι;

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency