Το νέο εξώφυλλο της Vogue τιμά τις αληθινές γυναίκες

Τα πιο ατρόμητα θηλυκά της μόδας σε μία φωτογράφιση μακριά από τη λογική του size 0.

"Η ομορφιά δεν έχει μέγεθος" θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος κάτω από τη φωτογραφία που κοσμεί το εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue Μαρτίου και η αλήθεια είναι πως δεν απέχει πολύ. Ναι, μπορεί για ακόμα μία φορά να βλέπουμε την Kendall Jenner και τη Gigi Hadid να ποζάρουν απόλυτα φυσικά μπροστά στο φακό, αλλά α) Δεν είναι μόνες τους β) Το concept δεν είναι αυτό που αυθόρμητα νομίζεις.

 

"Οι γυναίκες κάνουν κουμάντο!" είναι το σύνθημα και ο υπότιτλος μας συστήνει τις Adwoa Aboah, Liu Wen, Ashley Graham, Vittoria Ceretti, Imaan Hammam, Gigi  και Kendall ως τα "ατρόμητα θηλυκά" της μόδας, τα οποία συμβολίζουν τον εκδημοκρατισμό της πιο καλλίγραμμης βιομηχανίας του κόσμου. Ο στόχος, σαφής: Να περάσει το μήνυμα που έχει επιχειρηθεί με διάφορους τρόπους να γίνει η κυρίαρχη τάση στη διεθνή μόδα, το οποίο με αργά αλλά σταθερά βήματα κερδίζει έδαφος και συνοψίζεται ελεύθερα στην πεποίθηση πως η γυναικεία ομορφιά δεν είναι θέμα μεγέθους ή όλων εκείνων των περιοριστικών στερεοτύπων που έχουν ριζώσει επί μακρόν πάνω στην έννοια του τι είναι "sexy" και "ελκυστικό" όταν η κουβέντα πάει στη θηλυκή ύπαρξη.

 

Σε κάθε περίπτωση η απόπειρα της Vogue είναι πολύ θετική, όπως άλλωστε και η στάση σχεδιαστών σαν τη Stella McCartney και τον Michael Kors, οι οποίοι ζητούν πλέον να συνεργάζονται (και) με μοντέλα που διαθέτουν φυσιολογικό βάρος και πιο "γήινα" χαρακτηριστικά. Αυτό που θα έχει ουσιαστική αξία όμως ώστε να κατοχυρωθεί ως  αληθινή νίκη της διαφορετικότητας δεν είναι η εκτόξευση μιας κορώνας στο όνομα κάθε γυναίκας που νιώθει καλά με το σώμα της όπως κι αν είναι αυτό, αλλά όταν κι όποτε αισθανθούμε όλες στο πετσί μας πως η εξαίρεση έχει αρχίσει να γίνεται σταθερός κανόνας.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ