VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Ιδέες για το αποκριάτικο μακιγιάζ σου: 4 εύκολες και γρήγορες λύσεις

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τις Απόκριες, (μου) συμβαίνει ό,τι συμβαίνει και του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν γιορτάζω μέχρι να μου κάνουν το πρώτο δώρο ή να με καλέσουν σε party μασκέ με τη φράση «Μην είσαι ξενέρωτη, θα είμαστε όλοι ντυμένοι, βαμμένοι, μασκαρεμένοι» να είναι απαραίτητο συνοδευτικό της πρόσκλησης. Από τη  άλλη, έχω ντυθεί αρκετά στη ζωή μου, από πριγκίπισσα της φωτιάς- αυτοσχέδια στολή της μαμάς μου- μέχρι ποδοσφαιριστής, ροζ πάνθηρας, ελέφαντας κλπ δίνοντας κάθε φορά όλο μου το είναι και αισθάνομαι πως  ο κύκλος της Απόκριάς χρόνο με το χρόνο  κλείνει ή έστω έχει χάσει το νόημά του.

Θέλεις η δεκαετία των πρώτων -αντα, το γεγονός οτι δεν μπορώ (και δεν έχω τόσο χρόνο) να τρέχω για στολές και αξεσουάρ και η πάλη ανάμεσα στο «δεν θέλω να ντυθώ» και «δεν θέλω να είμαι ξενέρωτη» μεταφράζεται στο δεν θα ντυθώ, αλλά θα βαφτώ. Όλη μου η μαεστρία λοιπόν, επικεντρώνεται στο μακιγιάζ. Το μπουντουάρ ανοίγει και κάθε λογής σκιά, μολύβι ματιών και χειλιών, glitter και χρυσόσκονη -που έβρισκα υπερβολικά υπο άλλες συνθήκες- μεταρέπεται στον καλύτερο φίλο μου, μαζί με τη φαντασία που θεωρώ ανεκτίμητο (#not) ταλέντο μου.

Από την άλλη- εδώ Vivianes- όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πολύ καλά οτι στο λεξιλόγιο, την καθημερινότητα και την beauty ρουτίνα μου απαραιτήτως  δίπλα στο ρήμα βάφομαι, υπάρχει πάντα και παντού το ξεβάφομαι. Γιατί εντυπωσιακό το μακιγιάζ, αλλά η καθαρή επιδερμίδα είναι η εμμονή μου, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το αποκριάτικο μακιγιάζ που είναι σαφώς πιο «βαρύ»- αν θέλεις να το κρατήσεις αληθινό- σε σχέση με το απλό, φυσικό, natural look που υιοθετώ κάθε μέρα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ντεμακιγιάζ με τα κατάλληλα προϊόντα που θα αφαιρέσουν και το παραμικρό ίχνος έντονου και αδιάβροχου μακιγιάζ εύκολα και γρήγορα, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και καθαρή.

Ανακεφαλαιώνοντας, τα ζητούμενα για ένα πετυχημένο αποκριάτικο μακιγιάζ είναι τρια: Η σωστή έμπνευση και φαντασία (aka να βρεις τι θα βαφτείς), οι σύμμαχοι (aka τα καλλυντικά που θα χρησιμοποιήσεις) και φυσικά το απαραίτητο ντεμακιγιάζ (aka τα προϊόντα που θα περιποιηθούν την επιδερμίδα σου). Κάπως έτσι, αποφάσισα να σου δώσω το απαραίτητο #inspo για τέσσερα εύκολα και γρήγορα αποκριάτικα makeup looks που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη ακόμη και την τελευταία στιγμή και φυσικά να σου δείξω το μυστικό για να ξεβαφτείς σε λιγότερο από δύο λεπτά. (Οκ, μια μικρή βοήθεια- καθοδήγηση την είχαμε από την αγαπημένη μας makeup artist Ολίβια Σαχινίδου).

Αν είσαι  fan των 80s, ο iconic κεραυνός του David Bowie είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά στο πρόσωπό σου

24 media

 

Κόκκινη ή πορτοκαλί σκιά, μαύρο και μπλε μαλακό μολύβι ματιών αρκούν για να δημιουργήσεις τον κεραυνό που είχε ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του ο David Bowie στο εξώφυλλο του «Alladine Sane».

24 media

 

Αν πάλι λατρεύεις τα cartoon και γενικότερα την pop art, τότε αυτή η ιδέα ΔΕ γίνεται να μην σε ενθουσίασει

24 media

 

Έντονα φρύδια, μεγάλες ψεύτικες βλεφαρίδες και μαύρες γραμμές σε μερικά σημεία και στο περίγραμμα του προσώπου είναι τα βασικά στοιχεία αυτού του look. Ένα μαύρο μολύβι και ένα κόκκινο κραγιόν για να δημιουργήσεις έντονες αντιθέσεις, αρκούν για να κάνεις την πρώτη σου απόπειρα με την τέχνη του pop art.

24 media

 

Αν αγαπάς το grunge, τότε δημιούργησε ένα total black makeup look

24 media

 

Για εμένα που δε βάφομαι καθόλου έντονα στην καθημερινότητά μου, το μαύρο smokey eye look σε συνδυασμό με το μαύρο κραγιόν και το total black outfit μου ήταν αρκετά για να δημιουργήσω ένα διαφορετικό, πιο gothic, grunge makeup look, που εσύ φυσικά, μπορείς να «χτίσεις» και να εξελίξεις όσο θέλεις.

24 media

 

Αν τέλος είσαι disco queen, κάνε το glitter και τα αστέρια τους καλύτερους φίλους σου

24 media

 

Αυτό είναι πραγματικά ένα διακριτικό look που μπορείς να υιοθετήσεις ακόμη και την τελευταία στιγμή. Φόρεσε μία έντονη glitter σκιά (εγώ επέλεξα μία σε ροζ χρυσό) ψεύτικες βλεφαρίδες και μικρά αστέρια σε όλο σου το πρόσωπο (εγώ τα κόλλησα γύρω από τα μάτια μου) και γίνε η βασίλισσα της πίστας.

24 media

 

Ωραίο το μακιγιάζ, αλλά ποιος ξεβάφεται τέτοια ώρα;

24 media

 

Εγώ. Εσύ. Εμείς και αν είσαι πιστή αναγνώστρια αυτής της στήλης, δεν χρειάζεται να σου ξανατονίσω τη σημαντικότητα του ντεμακιγιάζ στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας. Το μυστικό βέβαια, όπως σου ξαναείπα είναι να κάνεις την έρευνά σου και να καταλήξεις σε αυτά τα προϊόντα που θα εξαφανίζουν αποτελεσματικά  ακόμη και το πιο επίμενο μακιγιάζ σε χρόνο dt, επιτρέποντας στην επιδερμίδα σου να «αναπνέει» και να δείχνει όπως πριν (aka υγιής).

24 media

 

Στο δικό μου μπουντουάρ λοιπόν, θα δεις και θα βρεις αυτή την περίοδο τη νέα σειρά καθαρισμού προσώπου και ντεμακιγιάζ Nivea MicellAIR Professional, τόσο το νερό καθαρισμού, όσο και τα μαντηλάκια,  που πρόσφατα μου σύστησε ο make-up artist, Σπύρος Σαμοΐλης.

24 media

 

Για να αφαιρέσω τη μεγαλύτερη ποσότητα μακιγιάζ στο πρόσωπό μου αρχικά χρησιμοποίησα το νερό καθαρισμού δύο φάσεων που αξιοποιεί στην σύνθεσή του τόσο την τεχνολογία με μικύλλια- aka τα μικροσκοπικά μόρια που δρουν ως μαγνήτης και αφαιρούν αποτελεσματικά τα μικρότερα σωματίδια ρύπων, όπως το make-up, χωρίς να ερεθίζει την επιδερμίδα, όσο και το εκχύλισμα μαύρου τσαγιού, που προσφέρει αντιοξειδωτική δράση, θρέφει και προστατεύει. Στην ουσία, ανακινώντας το μπουκάλι, οι δυο φάσεις- το νερό και έλαιο- αναμειγνύονται δημιουργώντας ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό νερό ντεμακιγιάζ που αφαιρεί ακόμα και το πιο επίμονο αλλά και αδιάβροχο μακιγιάζ, όπως αυτό που είχα στο πρόσωπό μου.

 

Plus, για τα πιο «δύσκολες» περιοχές του προσώπου μου, όπως οι βλεφαρίδες ή γύρω από τη μύτη- χρησιμοποίησα τα μαντηλάκια καθαρισμού NIVEA MicellAIR Professional που είναι εμποτισμένα με νερό ντεμακιγιάζ και με μία κίνηση καθάρισαν το πρόσωπό μου.

Και μετά από τέσσερα διαφορετικά μακιγιάζ, οφείλω να ομολογήσω πως η επιδερμίδα μου ήταν εξίσου απαλή, ενυδατωμένη, καθαρή και καθόλου ερεθισμένη.

Φωτογραφίες: Ελένη Παυλίδη