ΠΡΟΣΩΠΟ

Μεταλλικές σκιές που απογειώνουν το βλέμμα

Αγαπημένη τάση της φετινής μόδας στο μακιγιάζ, οι μεταλλικές αποχρώσεις παίρνουν θέση και στο μακιγιάζ των ματιών. Μολύβια, σκιές και eyeliners έρχονται να δώσουν μία πιο σύγχρονη άποψη στα looks της σεζόν.

Χρυσό και μπρονζέ είναι οι βασικές αποχρώσεις αλλά εννοείται πως θα βρεις και σε άλλα χρώματα με μεταλλικό φινίρισμα -βλέπε Dior.

Αν και με την πρώτη εντύπωση, ίσως σου φανεί η τάση αρκετά ακραία, μπορείς να την προσαρμόσεις στα μέτρα σου με κάτι πιο διακριτικό, όπως να αντικαταστήσεις το απλό μαύρο, καφέ ή μπλε eyeliner με κάποιο σε μεταλλική απόχρωση, ακολουθώντας τα Old Hollywood looks των μοντέλων του Tadashi Shoji.

 

Τώρα αν θέλεις να κάνεις τη νέα τάση το καινούριο σου make up statement, δεν έχεις παρά να μιμηθείς τα υπέροχα smoky eyelooks που ενθουσίασαν το κοινό στα fashion shows των Elie Saab Haute Couture, Monique L’Huillier και Mara Hoffman.

 

Αν το signature eye look σου αντλεί έμπνευση από τα 90ς (disco ball effect), τότε υιοθέτησε τις πούλιες πάνω στο καπάκι του βλεφάρου όπως ο οίκος Temperley London ή εφάρμοσε μια λεπτομέρεια μπρονζέ πούλιας στο κάτω μέρος της γραμμής των βλεφαρίδων όπως στον οίκο Rodarte.

Εκτός από το πιο μοντέρνο ύφος που προσφέρουν στο μακιγιάζ οι μεταλλικές αποχρώσεις, έχουν και το πλεονέκτημα ότι απλώνονται ευκολότερα και δίνουν άμεση λάμψη στο βλέμμα.

TIP: Aν χρησιμοποιήσεις κάποια μεταλλική σκιά, είτε σε κόμπακτ είτε σε κρεμώδη υφή, άπλωσε πιο πριν, μια βάση ειδική για το μακιγιάζ των ματιών, η οποία θα προσφέρει διάρκεια και σταθερότητα, αποτρέποντας τη σκιά να συγκεντρωθεί στην πτυχή του βλεφάρου.

Οι προτάσεις μας

Dior Addict Fluid Shadow, (No 545 Phenix), Dior

 

Eye Tint (No 07 Zenith), Giorgio Armani Beauty

 

Illusion d’Ombre (Mystério), Chanel

 

Hypnôse Dazzling Brun Acoustique, Lancôme

 

The Perfect Mono Eyeshadow (N0 125 Zambia Beige), Dolce & Gabbana