ΠΡΟΣΩΠΟ

Η ρουτίνα προσώπου των stars για να είναι λαμπερές στο κόκκινο χαλί

Φυσικά οι ανάγκες κάθε επιδερμίδας διαφέρουν, αλλά υπάρχουν ορισμένοι κανόνες και μερικές θεραπείες που είναι πολύ δημοφιλείς στους κύκλους των σταρ.

Καθαριστικό προσώπου

Θα πρέπει να έχεις δύο. Το πρώτο να είναι ένα που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, ώστε να κρατάει το πρόσωπό σου φρέσκο και καθαρό.

Το δεύτερο πρέπει να το χρησιμοποιείς μία με δύο φορές την εβδομάδα, και να είναι πιο απολεπιστικό, με άλφα ή βήτα υδροξέα, ώστε να αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τους πόρους. Φρόντισε μόνο να μονιμοποιήσεις τη ρουτίνα σου ώστε να μάθει το δέρμα σου σε αυτή.

Ενυδάτωση

Κάθε πρωί χρειάζεσαι μια ενυδατική κρέμα με ηλιοπροστασία τουλάχιστον SPF30. Πρέπει να είναι ελαφριά, αλλά να σε ενυδατώνει. Αν έχεις μαύρα στίγματα, συστατικά όπως η σόγια, μπορούν να βοηθήσουν να επαναφέρεις τον τόνο του προσώπου σου.

Κρέμα ματιών

Κοίτα να περιέχει καφεΐνη, πράσινο τσάι ή βιταμίνη C. Επίσης βοηθά το να τοποθετείς την κρέμα στο ψυγείο ανάμεσα στις χρήσεις. Η χαμηλή θερμοκρασία της συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή και ελαχιστοποιεί το πρήξιμο.

Την ημέρα ενός event, συνιστάται να κοιμάσαι με ένα επιπλέον μαξιλάρι, ώστε το κεφάλι να σηκωθεί πιο ψηλά και να ελαχιστοποιηθεί η συγκέντρωση υγρού κάτω από τα μάτια. Η βαρύτητα δεν ήταν ποτέ φίλη σου.

Απογευματινή κρέμα ρετινόλης

Το βασικό προϊόν που χρησιμοποιεί κάθε celebrity ενάντια στο γήρας, είναι η κρέμα ρετινόλης. Τα ρετινοειδή ενεργοποιούν το κολλαγόνο (βοηθά στην ελαχιστοποίηση των ρυτίδων), συρρικνώνουν τους πόρους και βοηθούν στα ξεσπάσματα της ακμής.

3 μήνες πριν το event

Θεραπεία Fraxel Laser

Aυτή η θεραπεία γίνεται συνήθως σε ανθρώπους από 30 μέχρι 40 χρονών. Βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος, ενώ φωτίζει την επιδερμίδα. Οι ασθενείς συνήθως κάνουν μία με δύο θεραπείες με τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες απόσταση.

4 εβδομάδες πριν το event

Για αναζωογόνηση και φρεσκάδα, χρησιμοποιούν προϊόντα πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Η θεραπεία PRP ή και “Vampire Lift” που έκανε γνωστή η Kim Kardashian, υπόσχεται ελαχιστοποίηση των ρυτίδων, φωτεινή επιδερμίδα και βελτιωμένη υφή του δέρματος. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και ενδείκνυται για ανθρώπους από 20 μέχρι τις αρχές των 30.

Την εβδομάδα του event

Laser Genesis

Το γνωστό και ως ND:YAG laser, εφαρμόζεται συνήθως την προηγούμενη ή την ίδια τη μέρα του event. Είναι κάτι σαν ζεστές σταγόνες στο πρόσωπο και βοηθά μακροπρόθεσμα στην παραγωγή κολλαγόνου, αλλά και στα σημάδια της ακμής, αλλά οι celebrities το κάνουν τελευταία στιγμή λόγω της λάμψης που χαρίζει στην επιδερμίδα.

Αναποδιές της τελευταίας στιγμής

Το άγχος για το μεγάλο γεγονός μπορεί να προκαλέσει κάποιο ξέσπασμα στο πρόσωπο, όσο κι αν το έχεις φροντίσει τις προηγούμενες μέρες. Αν δουν κάτι τέτοιο λοιπόν λίγες ώρες πριν εμφανιστούν στο κόκκινο χαλί, οι stars επισκέπτονται έναν δερματολόγο για μια ένεση κάποιου στεροϊδούς, όπως το Kenalog, το οποίο μειώνει το φούσκωμα, και ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των πληγών.

Αν δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ξέσπασμα, προτείνεται ένας ιατρικός καθαρισμός  με μάσκες και serum που προορίζονται για την σμίκρυνση των πόρων.

Είτε ετοιμάζεσαι για το κόκκινο χαλί, είτε για κάποιον γάμο, οι επιλογές είναι πολλές, σίγουρα κάποια θα σου κάνει!