BEAUTY

Πορτοκαλί concealer: Πού και πώς το χρησιμοποιείς

Το πορτοκαλί είναι από τα πιο hot χρώματα του καλοκαιριού στο beauty look μας. Το φοράμε στα χείλη, τα μάτια, τα ζυγωματικά, τα νύχια. Μετά από αυτό το άρθρο, θα βρεις ακόμη έναν λόγο να το αγαπήσεις και να βάλεις στην καθημερινή ρουτίνα του μακιγιάζ σου ένα πορτοκαλί concealer, που -πίστεψέ με- θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση των χρωματικών «αναταράξεων». Τι είναι, πότε, πώς και πού το χρησιμοποιείς για να επιτύχεις ένα αψεγάδιαστο και λαμπερό αποτέλεσμα; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω και θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Πού το χρησιμοποιείς;

Για τις μέτριας έντασης έως σοβαρές δυσχρωμίες, το πορτοκαλί concealer καλύπτει τις σκούρες κηλίδες, την υπερμελάγχρωση και τις καφέ ουλές, προσφέροντας πλήρη κάλυψη και 24ωρη διάρκεια. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους επιδερμίδας, μιας και εξουδετερώνει το μέλασμα, τις σκούρες κηλίδες, και τις καφέ ουλές ακμής.

Πώς το χρησιμοποιείς;
 

Καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα πορτοκαλί concealer με κρεμώδη υφή, ώστε να μπορείς να το απλώσεις καλύτερα, με τα δάχτυλα ή χρησιμοποιώντας ειδικό πινέλο ή σφουγγαράκι μακιγιάζ. Ο τρόπος που το χρησιμοποιείς απλός: Απλώνεις το πορτοκαλί concealer πριν το foundation και μετά την ενυδατική κρέμα. Αν κρίνεις πως χρειάζεται να κάνεις blending, τότε κάνε το με ένα πιο ανοιχτό, λευκό concealer. Για να πετύχεις το τέλειο look και την αψεγάδιαστη χρωματική διόρθωση, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις μια λεπτή στρώση από το foundation ή την πούδρα σου, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο.

Μπορεί να καλύψει τα πάντα;

Η απάντηση είναι όχι. Και όχι, δεν είναι κακό ή υπερβολικό να διαθέτεις μια ξεχωριστή παλέτα από διαφορετικά χρώματα concealer, που θα χρησιμοποιείς ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου κάθε φορά. Ιδανικά και ανάλογα φυσικά με το δέρμα σου, υπάρχουν διάφορα χρωματιστά concealers που εξυπηρετούν μια διαφορετική ανάγκη, εκτός από το κλασικό concealer για τους μαύρους κύκλους σε ανοιχτές αποχρώσεις. Έτσι, εκτός από το πορτοκαλί concealer, θα βρεις πλέον το πράσινο concealer που είναι ό,τι καλύτερο για να καλύψει τυχόν κοκκινίλες και θέματα ακμής, αλλά και το μωβ concealer, που είναι ιδανικό για θαμπές επιδερμίδες και δρα ως το αντίθετο του κίτρινου concealer, που χρησιμοποιείται για την κάλυψη έντονων, σκούρων σημαδιών, όπως μπορεί να είναι οι φλέβες, ή ως βάση για τις σκιές ματιών.

Τι πρέπει να προσέξεις;

Αφού αποφασίσεις να επενδύσεις σε ένα πορτοκαλί concealer, θα πρέπει να προσέξεις μερικά πράγματα, όπως το γεγονός να είναι υποαλλεργικό και κατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα σου. Καλό θα είναι να αποφύγεις να το χρησιμοποιήσεις σε μη επουλωμένες πληγές, ενώ φρόντισε να ανήκει στην κατηγορία των μη φαγεσωρογόνων προϊόντων, ώστε να μη φράσσει τους πόρους της επιδερμίδας σου.