Τα λάθη που κάνεις στο λούσιμο των μαλλιών

Μικρά, καθημερινά λάθη που καλό θα είναι να αποφεύγεις στο λούσιμο των μαλλιών σου.

Λογικά, θα ξέρεις ήδη ότι υπάρχουν κάποια κοινά λάθη στο λούσιμο των μαλλιών που φθείρουν την τρίχα αλλά και το δέρμα, με αποτέλεσμα να έχεις ξηροδερμία, ψαλίδα ή λιπαρά μαλλιά, όπως το συχνό πλύσιμο, το πολύ ζεστό νερό κ.ο.κ.

Τώρα, όμως, θα σου μιλήσουμε για κάποια άλλα λάθη που, αν και δεν τα καταλαβαίνεις ή δεν τα κάνεις συνειδητά, επηρεάζουν εξίσου την ποιότητα των μαλλιών σου. Ποια είναι αυτά; Ας τα πάρουμε ένα ένα.

1) Χρησιμοποιείς το dry shampoo για να "καθαρίσεις" τα μαλλιά σου

Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι το dry shampoo είναι από μηχανής θεός για τις περιπτώσεις που βιάζεσαι και δεν προλαβαίνεις να λουστείς κανονικά, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να δώσεις μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητα στις ρίζες των μαλλιών σου. Ωστόσο, αν νομίζεις ότι είναι μία μόνιμη λύση, καλά θα κάνεις να αναθεωρήσεις, καθώς προκαλεί λιπαρότητα και απλώς καλύπτει για λίγο την οσμή.

2) Δε χρησιμοποιείς conditioner

Όσο και να βιάζεσαι να τελειώνεις με το μπάνιο σου, καλά θα κάνεις να μην αποφεύγεις το conditioner καθώς είναι αυτό που προσφέρει την έξτρα ενυδάτωση στα μαλλιά σου.

3) Χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης χωρίς να συμβουλεύεσαι τους ειδικούς

Μάσκα, ορός, αφρός κλπ., όποια από αυτά και αν χρησιμοποιείς, καλά θα κάνεις να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου πρώτα, για να δεις ποιο ταιριάζει στη δική σου περίπτωση, ώστε να μην έχεις τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ