BEAUTY

Τα μόνα makeup tips που χρειάζεται να ξέρεις για να βγεις τέλεια στις φωτογραφίες του γάμου

Και ποια γυναίκα δεν θέλει να βγαίνει όμορφη στις φωτογραφίες γενικά, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τις φωτογραφίες του γάμου της; Και ποια δεν θέλει να δείχνει εντυπωσιακή μία από τις ωραιότερες μέρες της ζωής της. Κι όμως, δεν είναι μόνο το φως, οι πόζες, η γωνία λήψης, τα φίλτρα, το σκηνικό με τα εντυπωσιακά χρώματα ή τα μαλλιά, αλλά και το μακιγιάζ που έχει τα δικά του μυστικά προκειμένου να βγαίνεις πάντα τέλεια στις φωτογραφίες. Κάπως έτσι, απευθυνθήκαμε στη makeup artist Θεώνη Στραβοκέφαλου, που εδώ και λίγους μήνες άνοιξε το δικό της χώρο ομορφιάς στη Γλυφάδα, Crown Nails & Makeup Boutique, προκειμένου μέσα από τη δική της πολύχρονη εμπειρία να μας μοιραστεί τα δικά της πολύτιμα makeup tips.

#Φωτοσκιάσεις aka το contouring

«Μιλάω για τα λεγόμενα κοψίματα που μπορούν όντως να δώσουν μία άλλη διάσταση στο πρόσωπο μίας γυναίκας. Να κρύψουν τις ατέλειες και να αναδείξουν τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου, έχοντας ως αποτέλεσμα όχι να βγει μία άλλη, αλλά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της. Να μην έχει κανένα άγχος, να είναι και να αισθάνεται όμορφη, να έχει αυτοπεποίθηση. Μόνο έτσι θα δείχνει λαμπερή. Άλλωστε είναι η ημέρα που εκείνη πρωταγωνιστεί. Με τη βοήθεια του contouring ένας επαγγελματίας makeup artist  μπορεί να κάνει μικρά «θαύματα» στο πρόσωπο μίας γυναίκας. Για παράδειγμα, να κάνει τη μύτη της να δείχνει πιο μικρή, να δημιουργήσει γωνίες στο πρόσωπο ή να κάνει τα ζυγωματικά της να φαίνονται ακόμη πιο σμιλευμένα».

#Προσοχή στις γυαλάδες

«Αγαπάμε τις γυαλάδες αλλά θέλει προσοχή για να μη δείχνει ιδρωμένο το πρόσωπο στις φωτογραφίες, πόσο μάλλον όταν ο γάμος γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Γι αυτό το λόγο, το πέρασμα με μία διάφανη πούδρα σεταρίσματος- ιδιαίτερα στην Τ ζώνη του προσώπου- είναι άκρως απαραίτητο καθώς εκτός από τη διάρκεια στο μακιγιάζ, εξασφαλίζει έλεγχο της λιπαρότητας στο πρόσωπο».

#Ψεύτικες βλεφαρίδες

«Προσωπικά, τις θεωρώ το must have κάθε νυφικού μακιγιάζ. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες τονίζουν το βλέμμα, το αναδεικνύουν κάνοντας το πιο sexy αλλά ταυτόχρονα και σικάτο. Αν με ρωτάς,  προτιμώ τη σειρά και όχι τα τουφάκια που δημιουργούν ένα σαγηνεύτικο αποτέλεσμα».

#Όχι στις έντονες αντιθέσεις και τις σκληρές γραμμές

«Σκοπός του νυφικού μακιγιάζ είναι να δείχνει το πρόσωπο κάθε νύφης γλυκό και όχι σκληρό ή «παστωμένο».Το μυστικό κρύβεται στο σωστό σβήσιμο των προϊόντων στο μακιγιάζ. Εξάλλου, πρωταγωνίστρια είναι εκείνη και όχι η δουλειά του makeup artist».

#Καλής ποιότητας προϊόντα

«Το νυφικό μακιγιάζ πρέπει να είναι άψογο σε τρεις διαστάσεις: Live, στις φωτογραφίες και στο βίντεο. Γι αυτό το λόγο, θα πρέπει να γίνεται η σωστή επιλογή προϊόντων με μεγάλη διάρκεια για ένα άψογο αποτέλεσμα που δεν χρειάζεται πολύ ρετούς».

#Η επιλογή του makeup artist

«Και δεν είναι μόνο τα καλλυντικά ή οι τεχνικές, αλλά και η επιλογή/ χημεία με τον επαγγελματία makeup artist που θα επιμεληθεί εκείνη την ημέρα το νυφικό look και φυσικά, τα δοκιμαστικά που θα σου δώσουν μία εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα εκείνης της ημέρας. Συμβουλή μου, να κλείσεις σχετικά από νωρίς ραντεβού για να έχεις καταλήξει από πριν τι ακριβώς θέλεις. Last but not least, η  επιλογή ενός έμπειρου φωτογράφου σίγουρα σε κάθε περίπτωση μπορεί να κάνει τη διαφορά στις φωτογραφίες του γάμου σου».

 

Θα βρεις τη Θεώνη στο Crown Nails & Makeup Boutique, Δασκαρόλη 67 Γλυφάδα.