ΚΡΑΓΙΟΝ

7 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιραστείς ποτέ με την κολλητή σου

Όλες κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε δανειστεί το κραγιόν της κολλητής μας γιατί ξεχάσαμε το δικό μας ή έχουμε κάνει ολόκληρο μακιγιάζ με καλλυντικά και πινέλα που δεν είναι δικά μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να το κάνεις ΠΟΤΕ ξανά αν δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις κάποιο δερματικό πρόβλημα- εκτός αν έχεις κάποια μαντηλάκια με αλκοολούχα λοσιόν για να καθαρίσεις τα προϊόντα.

Οι δερματολόγοι συστήνουν να χρησιμοποιούμε μόνο τα δικά μας κραγιόν, πινέλα κλπ γιατί ο κίνδυνος να κολλήσουμε έρπη, δερματίτιδα αλλά και ακμή είναι πολύ μεγάλος. Ποια είναι λοιπόν τα καλλυντικά που δεν πρέπει ποτέ να δανείσεις στην κολλητή σου;

1. Οποιοδήποτε προϊόν είναι μέσα σε βάζο

Πριν βάλεις τα χέρια σου μέσα σε οποιοδήποτε βαζάκι γεμάτο κρέμα προσώπου, κρέμα ματιών, σέρουμ, scrub, lip balm κλπ θα πρέπει να έχεις πλύνει καλά τα χέρια σου, γιατί αλλιώς θα μεταφέρεις όλα τα μικρόβια που έχεις στα δάχτυλά σου μέσα στο προϊόν. Η επιδερμίδα σου απορροφάει το 60% της κρέμας που της απλώνεις οπότε αν δεν θέλεις να γεμίσεις τους πόρους σου με μικρόβια ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

2. Μάσκαρα

Και όμως, η μάσκαρα είναι από τα προϊόντα που απαγορεύεται να δανείσεις στην φίλη σου γιατί και αυτή μπορεί να μεταφέρει μικρόβια και ιούς όπως φλόγωση της μεμβράνης των βλεφάρων (ακούγεται τρομακτικό ε; που να δεις φωτογραφίες στο google). Πώς κολλάνε τα μικρόβια πάνω στο βουρτσάκι; Κάθε φορά που βγάζεις το βουρτσάκι έξω, αυτό γεμίζει μικρόβια από τον αέρα γύρω σου και όταν το βάζεις ξανά στο μπουκαλάκι στην ουσία τα μαζεύεις όοοολα μαζί στο ίδιο σημείο. *σταματάει να φοράει μάσκαρα*

3. Make up και πούδρα σε compact μορφή

Τα προϊόντα ομορφιάς που είναι σε compact μορφή είναι επικίνδυνα κυρίως γιατί χρησιμοποιούμε σφουγγαράκι για να τα απλώσουμε. Έτσι αν δεν πλένεις συχνά (και σωστά) το σφουγγαράκι σου απλά ανακυκλώνεις τα μικρόβια που κολλάνε στο πρόσωπό σου. Αν είναι ανάγκη όμως να την χρησιμοποιήσει η φίλη σου καλό είναι να ψεκάσεις την πούδρα με ένα ειδικό αλκοολούχο σπρέι για να απολυμάνεις την επιφάνεια και να της δώσεις ένα καθαρό πινέλο/ σφουγγάρι και όχι αυτό που χρησιμοποιείς εσύ.

4. Κραγιόν ή lip balm

Ποτέ δεν πρέπει να μοιράζεσαι τα κραγιόν σου. ΠΟΤΕ. Βακτήρια και ιοί παραμονεύουν να κολλήσουν πάνω στο αγαπημένο σου ματ κραγιόν και είναι κρίμα να βγάλεις έρπη, σωστά;

5. Lip gloss

Στο ίδιο concept με την μάσκαρα το βουρτσάκι του lip gloss σου γεμίζει μικρόβια κάθε φορά που το βγάζεις έξω από το μπουκαλάκι του, άρα καλό είναι να το καθαρίζεις λίγο πριν το βάλεις ξανά μέσα και φυσικά να μην το δώσεις ποτέ στην φίλη σου.

6. Σκιές σε κρεμώδη μορφή

Τα προϊόντα σε αυτή τη μορφή είναι πολύ ύπουλα γιατί εγκλωβίζουν πολύ πιο εύκολα μικρόβια μέσα τους. Αν σκεφτείς ότι την απλώνεις με τα δάχτυλά σου καταλαβαίνεις τι μπορείς να κολλήσεις.

7. Τα πινέλα σου

Αν χρησιμοποιείς τα πινέλα σου καθημερινά πρέπει να τα πλένεις τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα ή να χρησιμοποιείς το ειδικό αλκοολούχο σπρέι πριν απλώσεις το ρουζ στο πρόσωπό σου, αλλιώς κινδυνεύεις να γεμίσεις σπυράκια και να έχεις θαμπό δέρμα. Για αυτό τον λόγο μάλιστα δεν πρέπει ποτέ να βαφτείς με τα πινέλα της φίλης σου, αν δεν τα απολυμάνεις πρώτα.

Τι μπορείς να μοιραστείς

Βέβαια υπάρχουν μερικά προϊόντα που μπορείς να μοιραστείς άφοβα, για αυτό μην φοβάσαι ότι δεν θα σου μιλήσει ξανά η κολλητή σου.

1. Οτιδήποτε είναι σε συσκευασία με αντλία

Αν έχεις άρωμα, προϊόν για τα μαλλιά, μέηκ απ, λοσιόν σε συσκευασία με αντλία μπορείς να το δανείσεις στην κολλητή σου χωρίς κανένα φόβο ότι θα κολλήσετε μικρόβια η μία την άλλη καθώς δεν έρχεστε σε επαφή με όλο το προϊόν.

2. Υγρό μέηκ απ σε μπουκαλάκι

Εφόσον χρησιμοποιείς καθαρό (ή και διαφορετικό) σφουγγαράκι από την κολλητή σου δεν υπάρχει λόγος να μην μοιραστείτε το μέηκ απ στις διακοπές.

3. Πούδρα και σκιά σε σκόνη

Τα βακτήρια δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε προϊόντα που είναι σε σκόνη με την ίδια ευκολία που το κάνουν σε υγρά πρϊόντα, οπότε μην φοβάσαι να δώσεις την πούδρα σου για να φρεσκάρει στα γρήγορα το μακιγιάζ της η κολλητή σου.

4. Μολύβια ματιών και χειλιών

Από τη στιγμή που ξύνεις το μολύβι κάθε φορά πριν βάψεις τα μάτια ή τα χείλια σου δεν έχεις κανένα πρόβλημα καθώς ξεφορτώνεσαι αμέσως τα μικρόβια.

5. Βερνίκι νυχιών

Ελάχιστα μικρόβια μπορούν να επιζήσουν στο μπουκαλάκι με το αγαπημένο σου βερνίκι, οπότε μην φοβάσαι για μύκητες ή άλλα τρομακτικά μικρόβια. Αυτό βέβαια που πρέπει να προσέχεις είναι τα εργαλεία που κάνεις μανικιούρ και πεντικιούρ, τα οποία πρέπει να απολυμαίνεις πριν τα δανείσεις/ δανειστείς.