AMY ADAMS

Οι κανόνες ομορφιάς που πρέπει να σπάσεις

Καλές οι τάσεις και οι πασαρέλες, όμως δεν χρειάζεται να τις ακολουθείς πιστά με αποτέλεσμα να αγνοείς το προσωπικό σου στιλ. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάποια κλισέ που τα τελευταία χρόνια είχαν καθιερωθεί ως "οι απόλυτοι κανόνες στην ομορφιά". Όχι κορίτσια, δεν υπάρχουν στάνταρς. Αφεθείτε, πειραματιστείτε και εκφραστείτε ελεύθερα.

Κανόνας No1: Τόνισε ή τα μάτια ή τα χείλη – Όχι και τα δυο

Ποιος σου απαγορεύει να βάψεις έντονα τα μάτια σου και να φορέσεις ένα ζουμερό κόκκινο κραγιόν; Κανένας. Οι τελευταίες τάσεις, θέλουν ελευθερία, οπότε άσε τη φαντασία σου ελεύθερη, παίξε με συνδυασμούς κι απλά φρόντισε το αποτέλεσμα να μην είναι κραυγαλέο.

tip1.jpg

Κανόνας Νο2: Να συνδυάζεις πάντα κραγιόν με νύχια

Ευτυχώς αυτός ο κανόνας έχει μείνει στην εποχή των γιαγιάδων μας που συνδύαζαν συνήθως κόκκινο κραγιόν, κόκκινα νύχια. Ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει, η διάθεση να παίξεις με όλα τα χρώματα της παλέτας είναι μεγαλύτερη, οπότε μην εγκλωβίζεσαι στις μονοχρωμίες.

tip2.jpg

Κανόνας Νο3: Μην αφήνεις την ρίζα να φανεί

Ήξερες ότι κανενός τα μαλλιά δεν είναι το ίδιο χρώμα από την ρίζα ως την άκρη τους; Θα έχεις παρατηρήσει ότι αν βάψεις τα μαλλιά σου, οι σκουρόχρωμοι τόνοι στην ρίζα φαίνονται απολύτως φυσικοί. Ακόμη και τα πιο ξανθά μαλλιά,είναι ελάχιστα πιο σκούρα στην ρίζα τους. Οι διτονίες και το όμπρε στιλ έβαλαν το λιθαράκι τους στην απελευθέρωση της ρίζας. Μην ανησυχείς λοιπόν, ο κομμωτής μπορεί να περιμένει έναν ακόμη μήνα.

tip3.jpg

Κανόνας Νο4: Τα φρύδια πρέπει να είναι αψεγάδιαστα

Για τα φρύδια-λεπτές γραμμές που είναι πια πασέ δεν θα μιλήσουμε καν. Όμως αγαπητή αναγνώστρια, είχες σκεφτεί πόσο πιο φυσικό και υγιές θα φαινόταν το πρόσωπό σου αν άφηνες λίγο τα καλοσχηματισμένα φρύδια σου πιο ελεύθερα; Δεν είπαμε ξαφνικά να έχεις πρότυπο την Frida Kahlo αλλά σίγουρα μπορείς να ζητήσεις από την αισθητικό σου να σου δώσει ένα πιο χαλαρό σχήμα και στη συνέχεια να το διατηρείς μόνη σου.

tip4.jpg

Κανόνας Νο5: Ποτέ κόκκινο κραγιόν οι κοκκινομάλλες

Η Amy Adams, η Emma Stone και πολλές ακόμη αγαπημένες κοκκινομάλλες μπορούν να διαψεύσουν άνετα αυτόν τον κανόνα. Το μόνο που πρέπει να γνωρίζεις είναι το πώς να αναδείξεις το δέρμα σου. Οι φυσικές κοκκινομάλλες με λευκό δέρμα πρέπει να προτιμούν πορτοκαλί ή κοραλί αποχρώσεις για να μετριάσουν τους ροζ τόνους του δέρματός τους, ενώ όσες έχουν πιο σκούρο δέρμα ας προτιμήσουν μια μωβ-μπλε-κόκκινη απόχρωση.

tip5.jpg