ΣΩΜΑ

Πριν κάνεις απολέπιση τώρα το καλοκαίρι, διάβασε αυτά τα tips

Είναι το μυστικό που κρύβεται πίσω από μία λαμπερή και απαλή επιδερμίδα. Κι αυτό γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τα υπολείμματα μακιγιάζ, τη σκόνη και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους από τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας μας, βελτιώνοντας την όψη και τη γενικότερη λειτουργία του δέρματος.

Το θέμα είναι, σε κάθε περίπτωση, να την κάνεις σωστά, πόσο μάλλον, τώρα, το καλοκαίρι. Παρακάτω σου έχουμε 4 πολύτιμα tips που πρέπει να ξέρεις.

-Προγραμμάτισε το πότε θα κάνεις απολέπιση μέσα στην εβδομάδα

Όρισε εσύ την ημέρα/ τις δύο ημέρες που θα κάνεις σταθερά απολέπιση προκειμένου α) να μην την παραλείπεις και β) να μην το παρακάνεις. Το ιδανικότερο είναι να την εντάξεις στη νυχτερινή περιποίηση της επιδερμίδας σου, έτσι ώστε να γίνει σωστή ανάπλαση της επιδερμίδας όσο κοιμάσαι.

-Το σωστό timing πριν την παραλία

Για να μειώσεις τον κίνδυνο να καείς από τον ήλιο (aka να γίνεις σαν παντζάρι) φρόντισε να κάνεις απολέπιση περίπου δύο μέρες πριν βγεις στην παραλία, έτσι ώστε να δώσεις τη δυνατότητα στην επιδερμίδα σου να επανέλθει. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στο να κάνεις ένα πιο ομοιόμορφο και με μεγαλύτερη διάρκεια μαύρισμα.

-Επόμενο βήμα; Η ενυδατική σου, φυσικά

Μετά το scrub, η επιδερμίδα συνήθως είναι ξηρή και έχει ανάγκη από έντονη ενυδάτωση. Και αν ψάχνεις κάτι πιο λεπτόρευστο από το body butter ή την ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιούσες όλο το χειμώνα, δοκίμασε μία body lotion. Μετά την απολέπιση, τα θρεπτικά συστατικά εισχωρούν καλύτερα και βαθύτερα στην επιδερμίδα σου.

-Το αντηλιακό σου

Το ξέρω πως δεν κάνεις ρούπι χωρίς το αντηλιακό σου, πόσο μάλλον τώρα που έχεις κάνει απολέπιση. Κι αυτό γιατί, τα νεκρά κύτταρα έχουν απομακρυνθεί από τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας σου με αποτέλεσμα, να είναι ακόμη περισσότερο εκτεθειμένο στις UVA και UVB ακτίνες του ήλιου. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να απλώνεις μια γενναιόδωρη ποσότητα στην επιδερμίδα σου, τουλάχιστον 20 λεπτά πριν βγεις στον ήλιο, έτσι ώστε αυτό να έχει το χρόνο να δράσει.