ΜΑΛΛΙΑ

5 βασικά λάθη που κάνεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου

Imaxtree Imaxtree

Πρώτο βήμα: Σαμπουάν. Δεύτερο βήμα: Conditioner. Σωστά; Δεδομένου ότι το λούσιμο των μαλλιών μας αποτελείται από αυτά τα δύο απλά βήματα, οι περισσότεροι νομίζουμε πως τα κάνουμε όλα σωστά. Στην πραγματικότητα, βέβαια, κάνουμε τα ίδια απλά λάθη ξανά και ξανά.

 

Για να αποφύγεις την extra ταλαιπωρία στα μαλλιά σου λοιπόν, βεβαιώσου αρχικά, πως δεν κάνεις κανένα από τα παρακάτω λάθη στο λούσιμο των μαλλιών σου.

Λάθος αρχή με το σαμπουάν

Πλέον δεν υπάρχει η δικαιολογία της βιασύνης. Ήρθε η ώρα όχι μόνο να απολαύσεις το μπάνιο σου, αλλά να μάθεις να λούζεσαι σωστά. Κάνε λοιπόν, τη σωστή αρχή με το σαμπουάν σου. Αντί να το απλώνεις σε στεγνά μαλλιά, αμέσως μόλις μπεις στο μπάνιο για να κάνεις πιο γρήγορα, φρόντισε πρώτα να τα βρέχεις με νερό για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα πριν, προκειμένου να  αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα προϊόντων ή ρύπους που παραμένουν στις ρίζες ή τα μήκη τους. Με αυτόν τον τρόπο, το σαμπουάν μπορεί να διεισδύσει πιο βαθιά.

Οι κινήσεις με το σαμπουάν

Μόλις απλώσεις το σαμπουάν στα μαλλιά σου, αντί να ξεβγάλεις αμέσως, κάνε ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σου στο τριχωτό της κεφαλιού σου για μερικά λεπτά, γεγονός που θα βοηθήσει τόσο στη βαθύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών όσο και στην ενίσχυση της κυκλοφορία του αίματος για ένα πιο υγιές τριχωτό. Plus: Καταπολεμάς έτσι και την πιτυρίδα.

Το επόμενο βήμα δεν είναι (πάντα) το conditioner

Αν το επόμενο βήμα μετά το σαμπουάν νομίζεις πως είναι το conditioner, κάνεις λάθος. Ειδικά αν έχεις λιπαρά μαλλιά ή ταλαιπωρείσαι από την πιτυρίδα, το δεύτερο βήμα θα πρέπει να είναι ξανά με το σαμπουάν. Σκέψου αυτό το βήμα όπως ο διπλός καθαρισμός (double cleansing) στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Περνώντας ένα δεύτερο χέρι με το σαμπουάν διασφαλίζεις κατά κάποιο τρόπο πως έχουν αφαιρεθεί όλα τα υπολείμματα προϊόντων (ειδικά αν χρησιμοποιείς ξηρά σαμπουάν, λακ, hair sprays), ρύποι, αλλά και η λιπαρότητα από το τριχωτό του κεφαλιού σου.

Η λάθος εφαρμογή του conditioner

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες είναι ότι απλώνουμε το conditioner, όπως το σαμπουάν, δίνοντας έμφαση δηλαδή στις ρίζες- τριχωτό του κεφαλιού μας. Το conditioner έχει πολύ θρεπτική και πλούσια σύσταση και εφαρμόζοντας μία γενναιόδωρη ποσότητα στις ρίζες των μαλλιών μας το μόνο που θα καταφέρουμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι να τις κάνουμε ακόμη πιο λιπαρές. Το τριχωτό του κεφαλιού μας έχει ήδη καθαριστεί με το σαμπουάν, οπότε οι άκρες είναι αυτές που χρειάζονται extra φροντίδα και περιποίηση. Εκεί θα πρέπει να απλώνεται το conditioner.

Μην βιάζεσαι

Ναι και το conditioner θέλει το χρόνο του για να δράσει και να απορροφηθούν σωστά τα θρεπτικά συστατικά από τα μαλλιά, προκειμένου να είναι υγιή και λαμπερά. Μην το ξεβγάζεις αμέσως και βεβαιώσου ότι το αφήνεις στα μαλλιά σου για τουλάχιστον δύο λεπτά.