ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Robin Williams: 5 ατάκες και άγνωστες πληροφορίες για τον υπέροχο κωμικό που σήμερα θα είχε γενέθλια

Αν ζούσε σήμερα, ο Robin Williams θα συμπλήρωνε 69 χρόνια ζωής. Θα έκανε σίγουρα ταινίες με συνομήλικους φίλους του ή θα ήταν ο αλλόκοτος πεθερός της μελλοντικής νύφης. Ό,τι και να έκανε, θα τον αγαπούσαμε. Γιατί για όλους εμάς θα είναι πάντα η φωνή του Τζίνι, ο Πίτερ Παν, το αγόρι που παγιδεύτηκε στο «Τζουμάντζι», ο Captain μας, η κυρία Νταουτφάιρ και πόσοι άλλοι ακόμη χαρακτήρες.

Ο άνθρωπος που έχει καθορίσει την παιδική ηλικία σου και σε έκανε να στρωθείς μπροστά από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, έχει πολλές ιστορίες να πει που δεν ειπώθηκαν ποτέ. Άγνωστα facts που δείχνουν πόσο υπέροχος ήταν ο Robin Williams. Και ατάκες που ήταν κωμικές, αλλά έκρυβαν πολλά.

Οι λάθος προβλέψεις των καθηγητών του

Όταν ο Robin Williams αποφοίτησε από το Λύκειο, ψηφίστηκε ως ο «Λιγότερο πιθανός να πετύχει στη ζωή του». Ας μείνουμε στο ότι υπάρχει ένα τέτοιο βραβείο σε σχολείο και δίνεται σε παιδιά. Κάτι ανάλογο έγινε όμως και στη σχολή υποκριτικής, στο Τζούλιαρντ, όταν ένας καθηγητής του είπε να μην μπει καν στον κόπο να πάρει μαθήματα υποκριτικής. «Μόνο για stand-up comedy είσαι ικανός», του είπε. Ποιος γελάει τώρα κύριοι;

Η φιλία του με τον Christopher Reeve

Μία πολύ ιδιαίτερη σχέση που δεν γνώριζα μέχρι σήμερα. Ο «Σούπερμαν» είχε δηλώσει ότι σπούδαζαν υποκριτική μαζί και ο Williams του αγόραζε φαγητό, την περίοδο που ο Reeve δεν είχε ούτε για μία τυρόπιτα. Και η σχέση αυτή δεν σταματά εδώ. Όταν ο Reeve έπαθε το ατύχημα που τον καθήλωσε σε καροτσάκι και ήταν ακόμα στο νοσοκομείο, είδε έναν περίεργο τύπο να μπουκάρει στο δωμάτιο ντυμένο γιατρό και να του λέει με ρώσικη προφορά «Είμαι ο πρωκτολόγος σου και θα σε εξετάσω τώρα». Ήταν ο παλιός του φίλος Robin Williams. «Αυτή ήταν η πρώτη φορά που γέλασα μετά το ατύχημα».

Το όνειρο για τους Monty Python

Ο Robin Williams ονειρευόταν να παίξει σε μία ταινία με τους θρυλικούς Monty Python. Συνέβη το 2015, στο “Absolutely Anything”, αλλά ο ίδιος δεν πρόλαβε να τη δει. Έκανε όμως πρεμιέρα στην πρώτη επέτειο του θανάτου του.

Οι εξαρτήσεις στη ζωή του

Στο τέλος της δεκαετία του ’70, ήταν βαριά εξαρτημένος από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Αποφάσισε να τα κόψει όλα όταν έχασε τον φίλο και συνάδελφο John Belushi αλλά και αφότου γεννήθηκε ο πρώτος γιος του. Αυτό που τον βοήθησε να παραμείνει νηφάλιος ήταν η ποδηλασία.

Η σκηνή στα «Φιλαράκια»

Μπορεί να έκανε ένα ολιγόλεπτο πέρασμα από τη σειρά, αλλά κανείς δεν το έχει ξεχάσει. Κι όμως, δεν ήταν κανονισμένο. Έτυχε να βρίσκεται στο στούντιο με τον Billy Crystal, μπούκαραν και αυτοσχεδίασαν τα πάντα, σε μία σκηνή που πέρασε στην ιστορία. Όπως ο Robin.

5 σοφές ατάκες του Robin Williams

«Αν οι γυναίκες διοικούσαν τον κόσμο δεν θα είχαμε πολέμους, αλλά πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις κάθε 28 μέρες».

«Ο χρόνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος, αλλά δυστυχώς, σκοτώνει όλους τους μαθητές του».

«Τα παιδιά μου μου δίνουν μία υπέροχη αίσθηση θαύματος. Και μόνο να τους βλέπω να εξελίσσονται σε σπουδαίους ανθρώπους».

«Κάθε άνθρωπος που γνωρίζεις παλεύει για κάτι που δεν ξέρεις. Να είσαι ευγενικός μαζί του. Πάντα».

«Άδραξε τη μέρα. Γιατί, είτε το πιστεύεις είτε όχι, όλοι μας θα σταματήσουμε να αναπνέουμε μία μέρα».