ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Διάσημες (κι απίστευτες) συγγένειες. Η προγιαγιά του Edward Norton και ο πασίγνωστος ξάδερφος της βασίλισσας Ελισάβετ

© 2023/AP IMAGES

Πας στο χωριό και η πρώτη γειτόνισσα σε ρωτάει «τίνος είσαι εσύ; Της απαντάς του Γιώργου του Δημά εγγονή και τότε αρχίζει η καταβύθιση στο παρελθόν. Ονόματα και χρονολογίες μπλέκονται και συγγένειες γνωστές και άγνωστες απλώνονται εκεί στου δρόμου τα μισά.

Και μπορεί εσύ να ανακάλυψες μια χαμένη ξαδέρφη που δεν ήξερες την ύπαρξή της και τώρα να την ψάχνεις στα φωτογραφικά άλμπουμ του πατρικού σου, όμως δεν είσαι η μόνη. Άγνωστες συγγένειες να δουν τα μάτια σου.

Ξέρεις πόσοι κι άλλοι πόσοι έχουν ανακαλύψει συγγένειες που δεν ήξεραν ότι έχουν; Ο ξάδερφος της βασίλισσας Ελισάβετ, το από σπόντα συγγένεμα του Robert Pattinson, η προγιαγιά του Edward Norton κι ένας προπάππους που θέλει να διαγράψει από την ιστορία της οικογένειάς του.

Διάσημες (κι απίστευτες) συγγένειες

Ποκαχόντας, η προγιαγιά του Edward Norton

συγγένειες © 2023 Charles Sykes/AP IMAGES

Η αληθινή Ποκαχόντας, βάσει της οποίας δημιουργήθηκε η ηρωίδα της Disney, είναι 12η προγιαγιά του ηθοποιού Edward Norton. Ο ηθοποιός συμμετείχε σε ένα από τα επεισόδια της σειράς Finding Your Roots η οποία ασχολείται με τις προγονικές ιστορίες διάσημων ανθρώπων. Εκεί έγινε η αποκάλυψη. Ή μήπως η επιβεβαίωση;

«Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα γραπτά ίχνη που σας συνδέουν με την 12η προγιαγιά και τον προπάππο σας, Τζον Ρόλφ και Ποκαχόντας», είπε ο ιστορικός και παρουσιαστής της σειράς στον Edward Norton. Μια φήμη χρόνων έβρισκε απάντηση.

«Αυτό απλώς σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πόσο μικρό κομμάτι της όλης ανθρώπινης ιστορίας είσαι», δήλωσε ο Edward Norton.

Η Ποκαχόντας όμως δεν ήταν όμως η μοναδική αποκάλυψη, αφού στην ίδια εκπομπή ο Norton έμαθε ότι ο 3ος προπάππους του ήταν ιδιοκτήτης μιας οικογένειας σκλάβων, ενός 55χρονου άντρα, μιας 37χρονης γυναίκας και 5 νεαρών κοριτσιών από 4 έως 10 ετών.

«Η σύντομη απάντηση είναι ότι αυτά τα πράγματα είναι άβολα. Και θα πρέπει να νιώθεις άβολα μαζί τους. Δεν είναι μια κρίση για εσάς στη ζωή σας, αλλά είναι μια κρίση για την ιστορία αυτής της χώρας και πρέπει πρώτα και κύρια να την αναγνωρίσετε και μετά να την αντιμετωπίσετε. Όταν διαβάζεις “σκλάβος οκτώ ετών” θέλεις απλώς να πεθάνεις», δήλωσε ο Norton.

H Cindy Crawford έψαξε τις ρίζες της κι έφτασε στον Ernest Hemingway

συγγένειες © 2023 Vianney Le Caer/AP IMAGES

Το διάσημο supermodel Cindy Crawford θεωρούσε πως ήταν απλά μια οικογενειακή φήμη. Κι όμως. Όταν έψαξε σε βάθος δεκαετιών το οικογενειακό της δέντρο ανακάλυψε πως δεν επρόκειτο για μια φήμη.

Οι ρίζες της Cindy Crawford τη συνδέουν με τον λογοτεχνικό γίγαντα, Ernest Hemingway. Και είναι πολύ πιθανό να έχει μακρινή συγγένεια και με τον Καρλομάγνο.

Robert Pattinson και κόμης Δράκουλας. Κι όμως συνδέονται

 

συγγένειες © 2023 Evan Agostini/AP IMAGES

Από πού κι ως πού θα μου πεις ο Robert Pattinson συνδέεται γενεαλογικά με τον Βλαντ Γ΄ Τσέπες. Σύμφωνα με ερευνητές του Ancestry.co.uk, ο Robert Pattinson συγγενεύει με τον κόμη Δράκουλα μέσω της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

Ο Robert Pattinson είναι μακρινός ξάδερφος του William και του Harry, οι οποίοι με τη σειρά τους ήταν συγγενείς της οικογένειας Pickering του 1500, πράγμα το οποίο κάνει τον Βλαντ μακρινό θείο των δύο πριγκίπων της Αγγλίας.

Η ερευνήτρια Anastasia Tyler, έχει δηλώσει σχετικά: «Μελετώντας την ιστορία της οικογένειας του Pattinson ανακαλύψαμε ότι έχει αίμα βασιλικό. Οι πρίγκιπες William και Harry έχουν δεσμούς με την οικογένεια Pickering, την οικογένεια του κόμη Δράκουλα».

Από σπόντα συγγένεια, αλλά συγγένεια.

Johnny Depp – βασίλισσα Ελισάβετ: Βρε τα ξαδερφάκια

© 2023 Craig Hudson/AP IMAGES

Ο Johnny Depp και η βασίλισσα Ελισάβετ είναι μακρινά ξαδέρφια. Πολύ μακρινά. Πάρα πολύ μακρινά, αλλά ξαδέρφια. Για την ακρίβεια είναι 19α ξαδέρφια καθώς και οι δυο απόγονοι του Βασιλιά Εδουάρδου του 3ου.

Ο γενεαλόγος Nick Barratt, ερευνητής της εκπομπής του BBC Who Do You Think You Are?, ανέφερε: «Όταν εξέτασα την ιστορία του Johnny Depp ανακάλυψα μια πιθανή σχέση με τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Έχω δημιουργήσει από τότε το οικογενειακό δέντρο που δείχνει τον τρόπο της μεταξύ τους σύνδεσης. Πρέπει να πάτε περισσότερα από 500 χρόνια πίσω για να φτάσετε στο σημείο όπου οι πρόγονοί τους γίνονται μέλη βασιλικών οικογενειών.

Μια ρίζα της οικογένειας του Depp έχει απογόνους Sir William Gascoigne και της συζύγου του, Margaret Percy, που έζησαν στο Yorkshire τον 15ο αιώνα.

Η Margaret, κόμη του Earl ΙΙΙ του Northumberland ήταν απευθείας απόγονος του βασιλιά Εδουάρδου Γ’. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν δισέγγονη του Εδουάρδου. Και κάπως έτσι συνδέεται με τον ηθοποιό η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η Glenn Close όγδοη ξαδέρφη της πριγκίπισσας Diana

© 2023 Chris Pizzello/AP IMAGES

Η Glenn Close εμφανίστηκε σε τηλεοπτική σειρά και ανακάλυψε ότι ήταν μακρινή ξαδέρφη της πριγκίπισσας Diana. Αυτή και η πριγκίπισσα Diana είναι όγδοα ξαδέρφια.

Οι δύο γυναίκες γνωρίστηκαν και φωτογραφήθηκαν μαζί τον Μάρτιο του 1989 στην πρεμιέρα της ταινίας της Glenn Close, Dangerous Liaisons, όμως τότε δεν ήξεραν τη μεταξύ τους οικογενειακή σύνδεση.

Sofia Coppola – Nicolas Cage: Δυο αδερφών παιδιά

συγγένειες © 2023 Willy Sanjuan/AP IMAGES

© 2023 Richard Shotwell/AP IMAGES

Και από τα όγδοα ξαδέρφια ας πάμε και στα πιο κοντινά. Sofia Coppola και Nicolas Cage είναι πρώτα ξαδέρφια και παρά τις στενές σχέσεις τους, δεν είναι πολλοί αυτοί που ξέρουν τη συγγένειά τους.

Το όνομα του Nicolas Cage είναι Nicolas Kim Coppola. Η Sofia Coppola είναι κόρη του σκηνοθέτη Francis Ford Coppola και ο Nicolas Cage είναι γιος του μεγαλύτερου αδερφού του Francis, August.

Abraham Lincoln και George Clooney συγγενείς πέντε γενιές πίσω

συγγένειες © 2023 Manuel Balce Ceneta/AP IMAGES

Το Ancestry.com, αναλύοντας το γενεαλογικό δέντρο του George Clooney κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ηθοποιός έχει συγγένεια με τον Abraham Lincoln.

Συγγενείς πέντε γενιές πίσω και η σύνδεση προέρχεται από την πλευρά της μητέρας του Lincoln. Η μητέρα του Αμερικανού προέδρου ήταν η τέσσερις φορές προγιαγιά του George Clooney