CELEBRITIES

Οι διάσημοι με τα πιο σοκαριστικά, οικογενειακά μυστικά

@2023 Charles Sykes/Invision/AP, File/AP Images

Πριν απο λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι οι αρχές των Barbados είναι πιθανόν να ζητήσουν αποζημιώσεις από τους απόγονους οικογενειών που είχαν στην κατοχή τους σκλάβους. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph, ανάμεσα στις πλούσιες οικογένειές που ζούσαν στην χώρα και που είχαν στην κατοχή τους σκλάβους, είναι κι αυτή των προγόνων του Benedict Cumberbatch. Κάπως έτσι οδηγήθηκα σε αυτά τα μονοπάτια και βρήκα ποιοι διάσημοι «κρύβουν» τα πιο σοκαριστικά, οικογενειακά μυστικά.

Με αφορμή την οικογένεια του Benedict Cumberbatch και την φυτεία ζαχαροκάλαμων που διατηρούσε στα Barbados, λοιπόν, σε αυτή τη λίστα θα βρεις ποιοι αστέρες του Hollywood κρύβουν ένα παρελθόν που ούτε είχες μπορέσει να φανταστείς. Αυτοί είναι οι διάσημοι με τα πιο σοκαριστικά, οικογενειακά μυστικά.

Benedict Cumberbatch

@2023 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Η οικογένεια του Benedict Cumberbutch αντιμετωπίζει την πιθανότητα να της ζητηθεί να πληρώσει αποζημιώσεις για τους σκλάβους που φαίνεται να απασχολούνταν στην φυτεία της οικογένειας στα Barbados. Στην φυτεία ζαχαροκάλαμων που διέθεταν στην χώρα, φαίνεται να είχαν 250 σκλάβους τους οποίους εκμεταλλεύονταν για το δικό τους κέρδος και την αύξηση της περιουσίας τους.

«Είναι ζήτημα που εξετάζει η κυβέρνηση των Barbados. Το χειρίζονται οι άνθρωποι στις ανώτερες θέσεις», είπε στην The Telegraph ο David Comissiong, πρόεδρος της κρατικής επιτροπής για τις αποζημιώσεις για τη δουλεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επιτροπή πλέον εξετάζει την διεκδίκηση αποζημιώσεων από μέλη πλούσιων οικογενειών που δραστηριοποιήθηκαν στα Barbados και χρησιμοποιούσαν σκλάβους, ενώ αν αυτοί αρνηθούν να τις καταβάλουν ίσως αντιμετωπίσουν διώξεις. Ο Comissiong δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διωχθεί και η οικογένεια του Benedict Cumberbatch. «Είμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο. Είμαστε στην αρχή ακόμα. Πολλή από την ιστορία τώρα έρχεται στο φως», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την The Telegraph ήταν ο Abraham Cumberbatch που αγόρασε τη φυτεία στο Cleland των Barbados, τον 18ο αιώνα. Είχε 250 σκλάβους μέχρι την κατάργηση της δουλειάς το 1834. Μετά την κατάργηση της δουλείας, η οικογένεια έλαβε μία πληρωμή ύψους 1 εκατομμυριου δολαρίων σε σημερινά χρήματα από την βρετανική κυβέρνηση ως αποζημίωση.

«Έχουμε το παρελθόν μας -δεν χρειάζεται να κοιτάξεις μακριά για να δεις το παρελθόν με την κατοχή σκλάβων. Ήμασταν μέρος της βιομηχανίας ζάχαρης και είναι σοκαριστικό», είχε πει στην ίδια εφημερίδα το 2018 ο ηθοποιός. Ο ίδιος είχε παίξει τον ιδιοκτήτη σκλάβων στην ταινία 12 χρόνια σκλάβος, ενώ έπαιξε και στην ταινία Amazing Grace για τον αγώνα για την κατάργηση της δουλειάς στη Βρετανία. Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο λόγος που δέχτηκε τον ρόλο του William Pitt του νεότερου στην τελευταία αυτή ταινία ήταν για να απολογηθεί με έναν τρόπο για τον ρόλο της οικογένειάς του στο δουλεμπόριο.

Rihanna

@2023 Jordan Strauss/Invision/AP, File/AP Images

Παραμένουμε στα Barbados και περνάμε σε ένα πιο ανώδυνο, οικογενειακό μυστικό, αυτό της Rihanna και της διπλής ζωής του πατέρα της. Ο Ronald Fenty ήταν «γυναικάς» όπως είχε πει και ο ίδιος στη The Sun όταν αποκαλύφθηκε το γεγονός ότι εκτός από την οικογένεια που είχε δημιουργήσει με τη μητέρα της Rihanna, Monica, είχε κάνει τρία ακόμα παιδιά με τρεις διαφορετικές γυναίκες. Όταν η Rihanna ήταν 15 ετών η μεγαλύτερη αδερφή της, Kandy, εμφανίστηκε στην πόρτα του σπιτιού τους στα Barbados και συστήθηκε στον Ronald ως κόρη του.

Η Rihanna σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει καλές σχέσεις με τα αδέρφια που απέκτησε από τον πατέρα της, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες και στο αλκοόλ.

Woody Harrelson

διάσημοι οικογενειακά μυστικά Phoenix Tyler Nicholson Cumberbatch @2023 Vianney Le Caer/Invision/AP Images

Ο Woody Harrelson είναι ο γιος ενός καταδικασμένου, πληρωμένου δολοφόνου. Ο Charles Harrelson είχε εκτελέσει έναν ομοσπονδιακό δικαστή και αργότερα συνελήφθη και καταδικάστηκε για τον φόνο του. Είχε επίσης καταδικαστεί για τον φόνο κατά παραγγελία ενός άντρα στο Texas, ωστόσο, αργότερα εκείνη η καταδίκη είχε ανατραπεί λόγω έλλειψης στοιχείων. Ο Charles Harrelson πέθανε στο κελί του σε φυλακή του Colorado σε ηλικία 69 ετών.

Ο Woody Harrelson έμαθε την αλήθεια για τον πατέρα του όταν ήταν 12 ετών, ωστόσο, παρέμεινε πεπεισμένος για την αθωότητά του. Σε συνέντευξή του με τη Barbara Walters, όσο ο πατέρας του ζούσε είχε πει ότι δεν είχε μία δίκαιη δίκη κι ότι πιστεύει ότι ήταν αθώος για τον φόνο του δικαστή.

Sofia Vergara

@2023 Richard Shotwell/Invision/AP Images

Όταν η Sofia Vergara ζούσε ακόμα στην Κολομβία, ο αδερφός της δολοφονήθηκε. Για να ξεφύγουν από το περιβάλλον της βίας γύρω τους, η Sofia μαζί με μέλη της οικογένειάς της μετανάστευσαν στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ακόμα κι εκεί όμως δεν ξέφυγαν όλοι από τη δύσκολη μοίρα τους. Ένας ακόμα αδερφός της, που την ακολούθησε στις ΗΠΑ, κατέληξε να κάνει παρέα με εγκληματίες, να αποκτά ποινικό μητρώο και τελικά να απελάσσεται.

Jack Nicholson

διάσημοι οικογενειακά μυστικά Phoenix Tyler Nicholson Cumberbatch @2022 AP Images

Η βιολογική οικογένεια του Jack Nicholson δεν ήταν ακριβώς αυτή που νόμιζε. Ο Jack Nicholson μεγάλωσε με τους δύο γονείς του και την αδερφή του, June, στο New Jersey. Οι βεβαιότητες για την καταγωγή του ανατράπηκαν όταν έμαθε από έναν δημοσιογράφο ότι οι γονείς του ήταν στην πραγματικότητα οι παπούδες του. Η γυναίκα που πίστευε ότι ήταν η αδερφή του σε όλη του τη μέχρι τότε ζωή ήταν η βιολογική του μητέρα, που παραχώρησε τα γονικά της δικαιώματα στους γονείς της για εκείνον καθώς τον απέκτησε σε ηλικία μόλις 17 ετών. Αυτό που ήταν λυπηρό στην περίπτωση του Jack Nicholson ήταν πώς όταν πια έμαθε την αλήθεια τόσο οι γονείς/ παπούδες του όσο και η αδερφή/ μητέρα του είχαν φύγει πια από τη ζωή.

Jackie Chan

διάσημοι οικογενειακά μυστικά Phoenix Tyler Nicholson Cumberbatch @2023 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Οι γονείς του Jackie Chan θα μπορούσαν να ήταν ήρωες βγαλμένοι από τις ταινίες πολεμικών τεχνών στις οποίες παίζει ο γιος τους. Ο πατέρας του ήταν κατάσκοπος της κυβέρνησης της Κίνας πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μέλος του οργανωμένου εγκλήματος της Shanghai πριν την κομμουνιστική επανάσταση που τελικά τον έδιωξε από τη Shanghai. Κατέληξε στο Hong Kong όπου γεννήθηκε ο γιος του. Όσο για τη μητέρα του Jackie Chan, εκείνη ήταν ηθοποιός και παράλληλα έμπορος όπιου και την είχε συλλάβει ο πατέρας του όταν ακόμα ήταν κατάσκοπος.

Tobey Maguire

διάσημοι οικογενειακά μυστικά Phoenix Tyler Nicholson Cumberbatch @2023 Chris Pizzello/AP Images

Από την καλή του καρδιά φαίνεται πώς είχε μπλεξίματα με το νόμο ο πατέρας του Tobey Maguire. Όταν ο ηθοποιός ήταν παιδί η θεία του πέθανε από καρκίνο αφήνοντας δύο μικρά παιδιά πίσω της. Ο πατέρας του Tobey Maguire ανέλαβε τα δύο παιδιά για να τα μεγαλώσει σαν δικά του και τα οικονομικά της οικογένειάς του επιβαρύνθηκαν σημαντικά. Ο μπαμπάς του ήταν σε απόγνωση όταν αποφάσισε να ληστέψει την τράπεζα που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο σπίτι της οικογένειας. Συνελήφθη, αλλά δεν έμεινε για πολύ στην φυλακή καθώς δεν είχε ποινικό μητρώο και μπήκε άοπλος στην τράπεζα.

Joaquin Phoenix

διάσημοι οικογενειακά μυστικά Phoenix Tyler Nicholson Cumberbatch Evan Agostini/Invision/AP Images

Ο Joaquin Phoenix όπως και τα αδέρφια του ζούσαν για ένα διάστημα μαζί με τους γονείς τους σε κοινόβια της αίρεσης Children of God. «Νομίζω ότι μπήκαν πραγματικά αθώα σε αυτό οι γονείς μου από πλευράς τους. Πραγματικά πίστευαν, αλλά δεν νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι το βλέπουν έτσι», είχε πει το 2014 για τη σχέση της οικογένειάς του με την αίρεση του David Berg, ο ηθοποιός. Στην αρχή, όπως είχε πει, τα πράγματα δεν έμοιαζαν επικίνδυνα.

«Νομίζω ότι οι γονείς μου σκέφτηκαν ότι βρήκαν μία κοινότητα που μοιραζόταν τα ιδανικά τους. Οι αιρέσεις σπάνια διαφημίζουν τον εαυτό τους ως τέτοιες. Συνήθως λένε είμαστε άνθρωποι με κοινές ιδέες, αυτή είναι μία κοινότητα. Αλλα νομίζω ότι τη στιγμή που οι γονείς μου κατάλαβαν ότι κάτι άλλο συνέβαινε, έφυγαν», πρόσθετε ο Joaquin Phoenix.

Ο αδερφός του, River, που αργότερα έφυγε από τη ζωή ξαφνικά από υπερβολική δόση ναρκωτικών, είχε αποκαλύψει ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά κατά την παραμονή της οικογένειάς του στην αίρεση. Ο Berg κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, συμπεριλαμβανομένων και των δικών του.

Liv Tyler

διάσημοι οικογενειακά μυστικά Phoenix Tyler Nicholson Cumberbatch @2023 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Μπορεί τώρα να ξέρεις ότι η ηθοποιός είναι η κόρη του frontman των Aerosmith, Steven Tyler, αλλά η ίδια και ο πατέρας της δεν το ήξεραν για πολύ καιρό. Η Liv Tyler είναι η κόρη του μοντέλου και τραγουδίστριας Bebe Buell που την απέκτησε σε αρκετά νεαρή ηλικία. Η μητέρα της υπέθεσε ότι ο πατέρας της Liv ήταν ο μουσικός Todd Rundgren, ο οποίος τη μεγάλωσε μαζί με τη Bebe, χωρίς ποτέ να αμφισβητήσει την πατρότητα. Μέχρι που κάποια μέρα η Liv είδε τον Steven Tyler σε μία συναυλία του και κατάλαβε όπως κι εκείνος αμέσως, ότι είχαν κάποιου είδους συγγένεια. Οι δυο τους έχουν μία πολύ καλή σχέση, ενώ η Liv Tyler δεν έπαψε ποτέ να θεωρεί μπαμπά της και τον Todd.