CELEBRITIES

Υβόννη Μαλτέζου: «Μου είπε “ένα φιλάκι και θα σε κάνω πρωταγωνίστρια”»

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Η Υβόννη Μαλτέζου είναι μία από τις αγαπημένες ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά και του θεάτρου, το οποίο υπηρετεί από την εποχή που ανήλικη ακόμα βρέθηκε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το τηλεοπτικό κοινό τη γνώρισε μέσα από τον Μεγάλο Θυμό του Κώστα Κουτσομύτη και τη λάτρεψε μέσα από την κωμική σειρά Είσαι το ταίρι μου. Φέτος προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους τηλεθεατές της σειράς Τα Καλύτερα μας Χρόνια. Παράλληλα χαρίζει στιγμές θεατρικής μαγείας στους θεατές της παράστασης Τα φώτα της πόλης.

Με αυτή την αφορμή παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται και τη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη. Η Υβόννη Μαλτέζου μίλησε για το ξεκίνημά της στο θέατρο, τη δημιουργία του Ελεύθερου Θεάτρου, την επιστροφή της στην τηλεόραση, το #MeToo και ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε βιώσει η ίδια.

«Έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό όταν ήμουν 17 χρονών. Πήγαινα παράλληλα τις δύο τάξεις του Γυμνασίου με το Εθνικό. Εκεί μας έπιασε και η Χούντα. Έπρεπε να υπογράψεις ένα χαρτί φρονημάτων, που δεν υπήρχε περίπτωση να υπογράψω κάτι τέτοιο. Κι έτσι κάναμε το Ελεύθερο Θέατρο», είπε σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία του Ελεύθερου Θεάτρου η Υβόννη Μαλτέζου.

Η ίδια αναφέρθηκε στην περίοδο κατά την οποία απείχε από την τηλεόραση καθώς είχε γίνει μητέρα, και τόνισε ότι χρωστάει την επιστροφή της σε αυτήν στον αξέχαστο σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη.

«Για ένα μεγάλο διάστημα δεν δούλευα, μεγάλωνα τον γιο μου για περίπου 10 χρόνια. Την επανεμφάνιση στην τηλεόραση τη χρωστάω στον Κώστα Κουτσομύτη, στον “Μεγάλο Θυμό”. Μετά ήρθε το “Είσαι το Ταίρι μου”, που ήταν πολύ καλή παραγωγή. Εκεί νιώθεις ότι απογειώνεσαι», σημείωσε η ηθοποιός. Στην τελευταία αυτή τηλεοπτική επιτυχία στην οποία αναφέρθηκε η Υβόννη Μαλτέζου συμπρωταγωνίστησε με ένα ακόμα πρόσωπο από τα χρόνια του Ελεύθερου Θεάτρου, τον Δημήτρη Καμπερίδη. Κι αυτή η απώλεια είναι ο λόγος που πλέον δυσκολεύεται να δει τη σειρά.

«Νιώθω συγκίνηση για εκείνη τη σειρά, γιατί λείπει ο Δημήτρης Καμπερίδης που έκανε τον άντρα μου. Το βλέπω και δεν το βλέπω», είπε χαρακτηριστικά.

Η συζήτησή της με τη Ναταλία Αργυράκη οδήγησε και στο ελληνικό #MeToo που απασχόλησε πολύ τον χώρο του θεάτρου. «Θυμώνω πολύ με το θέμα της εξουσίας στους νεότερους ανθρώπους, που εκβιάζουν και παραβιάζουν τη θέλησή τους», είπε η Υβόννη Μαλτέζου.

Στη συνέχεια η ηθοποιός αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε βιώσει η ίδια στα πρώτα της χρόνια στο θέατρο. «Είχα κι εγώ ένα μικρό στιγμιότυπο. Ένας παραγωγός μου είχε κάνει πρόταση, είχα πάει να τον δω στο θέατρο», είπε αρχικά η Υβόννη Μαλτέζου.

«Με στρίμωξε πίσω από κάτι σκηνικά και μου είπε αυτός ο άνθρωπος: “ένα φιλάκι και θα σε κάνω πρωταγωνίστρια”. Του λέω δεν θέλω να γίνω πρωταγωνίστρια. Τον έσπρωξα και έφυγα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε για το θέατρο στη μετά #MeToo εποχή του: «Τώρα πια έχουν συνείδηση και θα ρίξουν τους τόνους. Οι πόρτες δεν θα κλείνουν, θα δίνεις οντισιόν με ανοιχτή την πόρτα. Θα έχουν τον φόβο».