CELEBRITIES

Ο Αλέκος Συσσοβίτης όταν έπαιζε στη σειρά Είσαι το ταίρι μου «κρυβόταν» με καπέλο και γυαλιά

Papadakis Press Βαγγέλης Γκικόπουλος

Θυμάσαι τη Χριστίνα Μαρκάτου της σειράς Ντόλτσε Βίτα να μπαίνει με καπέλο, γυαλιά και φουλάρι σε ένα ξενοδοχείο και να αναρωτιέται «Τί είναι εδώ»; Αυτή την εικόνα έφερε αυτόματα στο μυαλό μου η παραδοχή του Αλέκου Συσσοβίτη για την εποχή της μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας της σειράς του Mega, Είσαι το ταίρι μου.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης παραχώρησε μια κοινή συνέντευξη με τον Γιάννη Στάνκογλου στην εκπομπή του Alpha, Καλύτερα δε γίνεται και τη δημοσιογράφο, Ναταλία Αργυράκη. Οι δύο ηθοποιοί παίζουν μαζί στην παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, αυτό το καλοκαίρι και με αυτήν την αφορμή μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής για την καλλιτεχνική τους σύμπραξη. Εκτός από αυτά επί σκηνής οι δυο τους μοιράζονται πολλά κοινά και εκτός σκηνής. Ένα από αυτά είναι η αναγνωρισιμότητά τους.

«Όταν κάναμε το Είσαι το ταίρι μου, τα φώτα έπεσαν επάνω μου και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Κρυβόμουν με γάντια και καπέλα και γυαλιά και διάβαζα σκυμμένος στα πλοία και μου έπαιρναν τα βιβλία από το χέρι. Τώρα αυτό γίνεται με τις Άγριες Μέλισσες που έζησε και ο Γιάννης» σημείωσε ο Αλέκος Συσσοβίτης. Ο Γιάννης Στάνκογλου συμπλήρωσε: «Περπατάω και είμαι ο Κυπραίος». Ο ηθοποιός υποδύθηκε τον ρόλο του Θωμά Κυπραίου στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1, Άγριες Μέλισσες.

Οι δυο ηθοποιοί μίλησαν επίσης για ένα ακόμα κοινό τους κι αυτό είναι η γοητεία που τους χάρισε τον τίτλο του «ζεν πρεμιέ» στην αρχή της καριέρας τους. «Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις στη ζωή. Όταν είσαι νέος και τα έχεις όλα αυτά, στερήσαι πνευματικότητας. Τώρα εντρυφούμε σε άλλα πράγματα και τα ισορροπούμε» είπε ο Αλέκος Συσσοβίτης και ο Γιάννης Στάνκογλου συμφώνησε. «Δεν γίνεται τυχαία. Γυμναστική είναι το μυστικό. Δεν το παρατάς. Αν παρατήσεις το σώμα σου θα σε παρατήσει κι αυτό», συμπλήρωσε ο Αλέκος Συσσοβίτης, ενώ ο Γιάννης Στάνκογλου παραδέχτηκε ότι «Όλοι θέλουμε να αρέσουμε». «Νάρκισοι είμαστε όλοι, ο βαθμός μετράει. Δεν θα κάναμε αυτή την δουλειά αν δεν υπήρχε ένας ναρκισισμός, δεν θα μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία», σημείωσε ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Οι δύο ηθοποιοί, αγαπούν τα ταξίδια και μοιράστηκαν επιπλέον με τη δημοσιογράφο τις εμπειρίες τους και τις στιγμές που κινδύνευσαν, ενώ βρίσκονταν ούτε λίγο ούτε πολύ στην άλλη άκρη του κόσμου. «Εγώ έχω αρρωστήσει στη Γουατεμάλα, ήμουν τρεις ημέρες σαν τον Άγγλο Ασθενή» αποκάλυψε ο Γιάννης Στάνκογλου. «Εγώ το έπαθα στην Κένυα, με τρεις κουβέρτες και 41 βαθμούς. Μάλλον τσίμπησα μια ελονοσία τότε», συμπλήρωσε ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Ο Γιάννης Στάνκογλου όσο μεγαλώνει ζει πιο ριψοκίνδυνα γιατί όπως είπε: «μου δίνει την ψευδαίσθηση ότι δεν μεγαλώνω». Ο Αλέκος Συσσοβίτης από την άλλη παραδέχτηκε ότι μεγαλώνοντας ζει πιο συμβατικά. «Αυτό δεν σημαίνει λιγότερο τολμηρός ή περισσότερο φοβισμένος. Όχι. Θα έλεγα πιο στωικός και ίσως πιο φιλοσοφημένος», εξήγησε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Μιλώντας για την πίστη τους, ο Γιάννης Στάνκογλου παραδέχτηκε ότι η πίστη του στο Θεό δεν έχει κλονιστεί ποτέ, σε αντίθεση με την πίστη του στον άνθρωπο, ενώ ο Αλέκος Συσσοβίτης, μίλησε για το πώς άλλαξε η σχέση του με την έννοια της πίστης καθώς μεγάλωνε. «Δεν μπορώ να ονομάσω τι λέμε Θεό. Ήμουν πολύ πιο μηδενιστής, πολύ πιο κυνικός, πολύ πιο άθεος, πολύ πιο ιδεαλιστής. Τώρα όμως αποδέχομαι τη μοίρα μου» τόνισε ο ηθοποιός που επίσης τοποθετήθηκε στο ζήτημα των καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου. «Με όσα ήρθαν στο φως για τον χώρο μας, τραβήχτηκα και δεν ασχολήθηκα. Πολλές φορές μου είπαν να μιλήσω αλλά δεν πήρα θέση. Ας μιλήσει ο χρόνος. Ο χρόνος πολλές φορές μιλάει καλύτερα από εμάς», εξήγησε.