CELEBRITIES

Έλλη Στάη: Η εξομολόγηση για την κατάθλιψη που πέρασε στα 40 της

Papadakis Press Βαγγέλης Γκικόπουλος

Στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα και τη Νίκη Λυμπεράκη παραχώρησε συνέντευξη η Έλλη Στάη το βράδυ της Δευτέρας, 17 Οκτωβρίου. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε εκ βαθέων στη Νίκη Λυμπεράκη για τη συναισθηματική της ανασφάλεια που ίσως την οδήγησε σε λάθος επιλογές, τον γάμο της ζωής της, τη ζωή με τα δύο της εγγόνια και την κατάθλιψη, που ήταν μία δύσκολη εμπειρία για εκείνη.

«Πέρασα κατάθλιψη. Είναι πολύ δύσκολη εμπειρία γιατί όποιος το πρωτοσυναντά αυτό, δεν το ξέρει καθόλου», είπε σχετικά με την κατάθλιψη που ήρθε στη ζωή της στα 40 της χρόνια η Έλλη Στάη.

«Πραγματικά θέλει μεγάλη βοήθεια από το περιβάλλον για να μπορέσει να βρει το δρόμο που θα το αντιμετωπίσει, θα συνέλθει. Όταν θα επανέλθει γιατί στη ζωή δεν σε αφήνει απόλυτα, να μπορείς πια να το χειριστείς αυτό και να το αναγνωρίζεις», πρόσθεσε η Έλλη Στάη.

«Μου συνέβη στα 40. Ήμουν σε φάση μεγάλης επαγγελματικής ανέλιξης, στο peak της επαγγελματικής μου πορείας. Με ταλαιπώρησε αρκετά. Φάνηκε και το είπα στον επαγγελματικό μου χώρο τότε. Είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσεις στην πρώτη του κρούση. Κι αν πάρουμε και τα στοιχεία του ΠΟΥ που λέει ότι ο πληθυσμός της γης σε ποσοστό 80% θα έρθει μία φορά στη ζωή του τουλάχιστον αντιμέτωπος με την κατάθλιψη, είναι κάτι που πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά, να φύγουν τα ταμπού και να μπορεί να λειτουργήσει ο καθένας χωρίς να φοβάται. Ο φόβος ότι είναι ψυχική ασθένεια, το κάνει τέρας», σημείωσε για την κατάθλιψη η Έλλη Στάη.

Η Έλλη Στάη είχε μιλήσει νωρίτερα στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα για τα όριά της που δεν νιώθει ποτέ ότι ξεπέρασε και τη συναισθηματική ανασφάλεια που ίσως της άφησε κατάλοιπο η απώλεια του πατέρα της σε μικρή ηλικία.

«Δεν ξεπέρασα ποτέ τα όριά μου, αν είχα κάτι καλό στη ζωή μου μέχρι σήμερα ήταν αυτή η ισορροπία και στο να ζω καλά και μακριά από τα φώτα. Ματαιόδοξη δεν ήμουν ποτέ, αλλά σε άλλα πράγματα την έχω πατήσει, όπως στην ανασφάλεια την συναισθηματική που είχα πάντα και που κανείς δεν μπορεί να την καταλάβει κιόλας. Δηλαδή ψάχνοντας την ασφάλεια στο συναίσθημα από τους άλλους, μπορεί να έχω κάνει και πολλές λάθος επιλογές», σημείωσε η Έλλη Στάη.

«Έχει να κάνει και με το πώς μεγάλωσε κανείς, εγώ έχασα τον μπαμπά μου όταν ήμουν 8 ετών, με πρώτη ανάγνωση βεβαίως, σου αφήνει την ανάγκη να βρεις αυτό που δεν είχες, ένα στιβαρό, ανδρικό πρότυπο», πρόσθεσε η ίδια.

Μιλώντας για τα δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική της ζωή και το ενδεχόμενο ενός νέου γάμου στη ζωή της, η Έλλη Στάη τόνισε: «Σας απασχολούν οι άντρες μου, όχι η προσωπική μου ζωή, αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα». Όπως είπε η Έλλη Στάη «αρκετές φορές παντρεύτηκα, φτάνει». Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια έχει πραγματοποιήσει 4 γάμους, από τον πρώτο εκ των οποίων, αυτόν με τον δικηγόρο Νίκο Στάη κράτησε και το επώνυμό της.

Ο γιος της, Μάρκος, είναι το παιδί που απέκτησε στον δεύτερο γάμο της με τον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ, Δημήτρη Κατσίμη. Ο Μάρκος έχει γίνει μπαμπάς δύο αγοριών κι έτσι η Έλλη Στάη είναι πλέον και γιαγιά. Για τη ζωή της με τα δύο της εγγόνια μίλησε επίσης στη συνέντευξή της για το Mega.

«Ο μεγάλος μου εγγονός είναι ο Δημήτρης ο οποίος είναι 2,5 ετών και ο μικρός είναι ο Φίλιππος ο οποίος είναι 10 μηνών. Ο Δημήτρης με φωνάζει γιαγιά Έλλη, γιατί έχει και την άλλη γιαγιά και ήθελα να με πει γιαγιά γιατί αυτό που κάποιες θέλουν το μικρό όνομα μόνο, εγώ όχι και μαμά είμαι και γιαγιά», ανέφερε η Έλλη Στάη.

Πλέον το πρόγραμμά της κάθε εβδομάδα περιλαμβάνει και χρόνο για τα εγγόνια της. «Ασχολούμαι πάρα πολύ με τα εγγόνια μου, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα τώρα που έχει μεγαλώσει ο Δημήτρης, τον παίρνω σπίτι μου κάνουμε όλο το πρόγραμμα της ημέρας, μιλάει και συνεννοείται κανονικότατα και είναι πιο ήρεμος μαζί μου και απ’ ό,τι είναι στο σπίτι με τους γονείς του.

Είμαι και εγώ πιο ήρεμη και αυτό γιατί με τα δικά μας παιδιά ως γονείς είμαστε πιο τσιτωμένοι. Είχα τύψεις για πράγματα που δεν έκανα ως μητέρα, επειδή έτρεχα σε δουλειές. Όλοι έχουν τύψεις και δεν υπάρχει σοβαρός γονιός που να μην έχει τύψεις», εξήγησε για το πώς είναι ως γιαγιά, αλλά και πώς ήταν ως μαμά του Μάρκου όταν ακόμα εκείνος ήταν παιδί.