CELEBRITIES

Έλλη Στάη: Οι συγκινητικοί αποχαιρετισμοί της ίδιας και του γιου της στον Δημήτρη Κατσίμη που έφυγε από τη ζωή

Instagram.com/ellistai

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου. Η πρώην σύζυγός του, Έλλη Στάη, του είπε το δικό της «αντίο» μέσα από μία συγκινητική της ανάρτηση στο Instagram. Η Έλλη Στάη είχε γνωρίσει τον Δημήτρη Κατσίμη στη δεκαετία του ’80 όταν εκείνος ήταν διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, στην οποία εκείνη εργαζόταν. Μαζί απέκτησαν κι ένα παιδί, τον Μάρκο. Ο Μάρκος Κατσίμης θέλησε κι εκείνος να αποχαιρετήσει και διαδικτυακά τον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή.

Η Έλλη Στάη δημοσίευσε μία φωτογραφία του πρώην συζύγου της και μαζί μοιράστηκε λόγια που φανέρωναν μια αληθινά συντροφική σχέση, μια πραγματική αγάπη που έτρεφαν ο ένας για τον άλλο στα χρόνια της ζωής τους. Η Έλλη Στάη και ο Δημήτρης Κατσίμης, είχαν μοιραστεί μια σχέση ουσιαστική.

«Δημήτρη, Όταν οι άνθρωποι αγαπιούνται στη ζωή, ο θάνατος κάνει τις λέξεις ανύπαρκτες, άσφαιρες. Το “μας λείπεις” είναι τόσο ελάχιστο όταν το λες, τόσο απέραντο όταν το νιώθεις», έγραψε αρχικά η Έλλη Στάη. «Όπως έλεγες, ο πόνος δύσκολα μοιράζεται και η απώλεια βιώνεται κυρίως στη σιωπή. Όπως έλεγες, η σιωπή είναι μια δύσκολη άσκηση, μόνο γι’ αυτούς που έχουν πολλά να πουν», σημείωσε η anchorwoman.

«Και gentleman της δημοσιογραφίας, και έμφυτος δημοσιογράφος και διανοούμενος και βαθιά παιδευμένος και ρομαντικός, ανοιχτόμυαλος ιδεολόγος. Όλα αυτά τα είπαν όσοι σε γνώρισαν και σε εκτίμησαν γι’ αυτά», συνέχισε.

«Εγώ κρατάω για το τέλος τη βαθιά καλοσύνη σου για τους άλλους, που πήγαζε από την έλλειψη του αυτάρεσκου εγωισμού που κάνει τους ανθρώπους να μη βλέπουν πέρα από τη σκιά τους. Εσύ, βλέποντας πάντα ευθεία στην καλή πλευρά των άλλων, προσπαθούσες να ελαφρύνεις τα βάρη όλων μας. Κάπως έτσι σε βλέπω να λες “έλα Ελλάκι, μην στενοχωριέστε όσοι με αγαπήσατε… Όλα καλά”. Σε αγαπάμε, μας συντρόφεψες σε όλα, γι’ αυτό ναι… Όλα καλά… Όπως το ήθελες», κατέληξε η Έλλη Στάη.

Με την ίδια φωτογραφία τον αποχαιρέτησε και ο γιος του, Μάρκος Κατσίμης. «Μου είναι και εμένα δύσκολο να σπάσω τη σιωπή του πόνου. Ίσως να μην τα καταφέρω. Μου λείπεις και σε αγαπώ. Καλό ταξίδι αγαπημένε», σημείωσε στην ανάρτησή του στο Facebook κοινοποιώντας και τα λόγια της μητέρας του.

Μου είναι και εμένα δύσκολο να σπάσω τη σιωπή του πόνου.Ισως να μην τα καταφέρω. Μου λειπεις και σε αγαπώ. Καλο ταξίδι αγαπημένε.Δημοσιεύτηκε από Markos Katsimis στις Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Ο Μάρκος Κατσίμης και η Έλλη Στάη έχουν μια πολύ δεμένη σχέση, ενώ το ίδιο δέσιμο φαίνεται να είχαν και με τον Δημήτρη Κατσίμη. «O Mάρκος, ο γιος μου, είναι ο πιο κοντινός μου άνθρωπος. Υπάρχει ουσιαστική ψυχική επαφή και σωστή συνεννόηση», είχε πει για τη σχέση με τον γιο της η Έλλη Στάη.

Η ίδια είχε εξομολογηθεί ότι δεν είναι παραδοσιακή μαμά, αλλά περισσότερο, φίλη του. «Ο γιος μου είναι μεγάλος πια. Τον παίρνω τακτικά τηλέφωνο, γιατί στους ανθρώπους που αγαπάς θα τηλεφωνήσεις και θα τους βασανίσεις και λίγο, από ενδιαφέρον προς αυτούς. Αλλά, όχι, παραδοσιακή μαμά με αρνητικά στοιχεία δεν ήμουν. Γιατί τον έσπρωχνα πάντα να σταθεί στα πόδια του. Να δει τη ζωή από τη δύσκολη πλευρά της. Αυτό που προσπάθησα –και νομίζω ότι το καταφέραμε και οι δύο, από ένα σημείο και μετά– είναι να γίνουμε φίλοι», σημείωνε.

Ο δεύτερος σύζυγος της Έλλης Στάη, Δημήτρης Κατσίμης

Ο Δημήτρης Κατσίμης είχε καταγωγή από τα Επτάνησα και ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοσιογραφία τη δεκαετία του ’60. Κάλυψε σημαντικά γεγονότα που καθόρισαν την ιστορία της χώρας, όπως τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελευθερία» και στην «Καθημερινή» μέχρι τη δικτατορία. Μετά τη μεταπολίτευση ανέλαβε τον ρόλο του διευθυντή στην εφημερίδα «Έθνος». Από το 1981 ξεκίνησε να εργάζεται ως διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ. Ο ίδιος αρθρογραφούσε σταθερά στην «Καθημερινή» και το «Έθνος» ενώ παράλληλα έγινε και διευθυντής της εφημερίδας «Γνώμη». Παράλληλα για πολλά χρόνια υπήρξε και διευθυντής του περιοδικού «Γυναίκα».