ΖΩΔΙΑ

Λέων: 6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις σχέση μαζί του

Unsplash

Οι σχέσεις με τα Λιοντάρια είναι από τις πιο εύκολες και όμορφες που μπορούν να δημιουργηθούν, κάτι σαν καλοκαιρινό ρομάντζο. Ταυτόχρονα, είναι και από τις πιο δύσκολες, διότι τα βέλη του Απόλλωνα, του Θεού Ήλιου, αγγίζουν πάντα ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι, το πιο συναισθηματικό από όλα, την καρδιά.

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που έχει ένας Λέων και είναι καλό να ξέρεις, σε περίπτωση που φλερτάρεις με κάποιο από αυτά;

Είναι πολύ δοτικός

Στην αρχή της γνωριμίας είναι πάρα πολύ δοτικοί. Τοποθετούν το αντικείμενο του πόθου τους σε «βάθρο» και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποδείξουν τα συναισθήματά τους. Η γενναιοδωρία τους είναι χαρακτηριστική. Παίρνουν μικρά και μεγάλα δώρα, οργανώνουν αποδράσεις, θυμούνται επετείους, κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι είναι ιδανικοί σύντροφοι. Θέλουν να σας περιποιούνται και θα σας φέρουν καφέ, σοκολάτες και λουλούδια, ή ένα άρωμα που με επιμέλεια έχουν διαλέξει για εσάς. Όπως οι γατούλες όταν αγαπούν φέρνουν ιπτάμενα και έρποντα ζωύφια στο χαλάκι σας, έτσι και οι μεγάλες γάτες θέλουν να σας κακομαθαίνουν. Θα νιώσετε σαν να είστε το μόνο άτομο που έχει σημασία στη ζωή τους.

Ο Λέων είναι παθιασμένος και λατρεύει το σεξ

Είναι ένα από τα πιο φλογέρα ζώδια και θα κάνουν τα πάντα για να ευχαριστήσουν τον σύντροφό τους, αλλά και για να ικανοποιηθούν οι ίδιοι. Η ηδονιστική φύση τους, σε συνδυασμό με την ανάγκη τους για αποδοχή, μπορεί να τους κάνει επιρρεπείς στη διαρκή αναζήτηση ερωτικών συντρόφων. Σίγουρα δεν είναι από τα ζώδια που απολαμβάνουν τον μοναχικό βίο. Το πάθος τους τείνει να δημιουργεί συχνές εκρήξεις θυμού ή τους κάνει να γίνονται γκρινιάρηδες. Όταν συμβαίνει αυτό, συνήθως μπορεί να καλμάρουν όταν τους δώσετε φαγητό, σεξ ή αγκαλιές και φιλιά. Έχουν ανάγκη από έναν άνθρωπο που να τους ηρεμεί, να ακούει τα προβλήματα τους και να τους φέρεται με τρυφερότητα. Θέλουν έναν γλυκό, περιποιητικό σύντροφο που να μπορεί να μετατρέπει την αρνητική ενέργεια σε θετική.

Προστατεύει την αγέλη

Είναι ένα πολύ προστατευτικό ζώδιο όσον αφορά την οικογένεια. Δεν θα διστάσουν να αποκτήσουν παιδιά και θα φροντίσουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να μην τους λείψει τίποτα. Ο δεσμός που έχουν με την οικογένεια είναι πολύ ισχυρός. Οι Λέοντες είναι πολύ τρυφεροί, δοτικοί και προστατευτικοί με τα παιδιά τους και οι Λέαινες θα δώσουν και τη ζωή τους για αυτά.

Ο Λέων αφοσιώνεται απόλυτα

Τα Λιοντάρια έχουν μάτια μόνο για εσάς, θα σας υποστηρίζουν και θα σας προστατεύουν. Η πίστη τους είναι βαθιά και δεν πρόκειται να κάνουν κάτι ώστε να προδώσουν την εμπιστοσύνη σας. Για εκείνα, η πίστη τους είναι μία απόδειξη χαρακτήρα και δύναμης.

Προτιμά τις βραδινές ώρες

Ζωδιακά το σύμβολο τους ανήκει στην οικογένεια των αιλουροειδών και αυτό τους δίνει μία έμφυτη τάση να λειτουργούν καλύτερα τις βραδινές ώρες. Εάν τους δοθεί η ευκαιρία μπορούν να αντιστρέψουν τα ωράρια ύπνου και φυσικά θέλουν το ταίρι τους να ακολουθεί τις μεταμεσονύχτιες περιπλανήσεις ή τουλάχιστον να αντέχει στην έλλειψη ύπνου. Άλλοτε μπορεί να ξυπνούν μέσα στη νύχτα και να τους ξαναπαίρνει ο ύπνος το ξημέρωμα. Αν είστε πρωινοί τύποι, θα δυσκολευτείτε μαζί τους.

Περηφάνια και προκατάληψη

Επειδή υπάρχει μία ροπή προς τον εγωισμό, κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδίου τείνουν να κοντράρονται συχνά με τους άλλους, διότι θεωρούν ότι έχουν δίκιο σε όλα. Η ευελιξία δεν είναι ένα από τα προτερήματα των Λεόντων. Υπάρχει αυτή η τάση να νιώθουν ότι πρέπει να κερδίσουν σε κάθε λογομαχία, ότι είναι οι καλύτεροι, ότι τα γνωρίζουν όλα. Είναι κάτι σαν ζήτημα τιμής για εκείνους να κερδίσουν σε κάθε debate, με συνέπεια να κοντράρουν τις απόψεις και τα πιστεύω των άλλων ανθρώπων. Τείνουν επίσης να ανεβάζουν ντεσιμπέλ και να φωνάζουν για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Ο τυπικός Λέων λατρεύει τη χλιδή

Αγαπούν όλα όσα έχει να προσφέρει η ζωή και τα θέλουν όλα σε μεγάλες ποσότητες. Ξοδεύουν χωρίς να σκεφτούν ιδιαίτερα για το αύριο. Αγαπούν τα ακριβά πράγματα και επιθυμούν να περιτριγυρίζονται από πολυτελή αντικείμενα, ενδύματα και κοσμήματα. Είναι κάπως ιδιαίτεροι στο στιλ τους, διότι θέλουν να κάνουν εντύπωση. Τους αρέσουν ακριβά σπίτια, τα αυτοκίνητα και ιδανικά επιζητούν τη χλιδή. Συχνά μπορεί να καλμάρουν το άγχος τους με συναισθηματική υπερφαγία, ποτό, τυχερά παιχνίδια και άλλες εξαρτήσεις.