CELEBRITIES

Η Kim Kardashian κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Kanye West

ⓒ 2021 Evan Agostini/Associated Press

Η Kim Kardashian και ο Kanye West γράφουν τους τίτλους τέλους του γάμου τους. Τον περασμένο Ιανουάριο πηγές από το περιβάλλον του ζευγαριού είχαν ενημερώσει το αμερικανικό People ότι το διαζύγιο θα ήταν αναπόφευκτο κι έναν μήνα μετά, επιβεβαιώνονται.

Η Kim Kardashian και ο Kanye West, που έγιναν ζευγάρι το 2012 και παντρεύτηκαν τον Μάιο του 2014 χώρισαν και επίσημα. Σύμφωνα με το People η Kim Kardashian κατέθεσε αίτηση διαζυγίου την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου σε συναινετικό κλίμα. Οι πληροφορίες του ίδιου περιοδικού, αναφέρουν ότι το ζευγάρι έχει συμφωνήσει την κοινή επιμέλεια των παιδιών τους, δεν υπάρχουν ενστάσεις στο προγαμιαίο συμβόλαιό τους, οι διαπραγματεύσεις τους έχουν προχωρήσει και οι δυο τους είναι πολύ κοντά στην τελική συμφωνία που θα σημάνει τη λήξη του γάμου τους.

Kim Kardashian – Kanye West: Το χρονικό του χωρισμού τους

Η reality tv star κι επιχειρηματίας, Kim Kardashian και ο ράπερ, Kanye West, έχουν αποκτήσει μαζί 4 παιδιά, την 7,5 ετών North, τον 5 ετών Saint, την 3χρονη Chicago και τον Psalm που θα γίνει 2 ετών τον Μάιο του 2021.

Ο χωρισμός τους έρχεται ως τελευταία πράξη σε μία ταραγμένη περίοδο για την σχέση τους. Το καλοκαίρι του 2020 είχαν φτάσει και πάλι πολύ κοντά στον χωρισμό, ωστόσο τότε επανασυνδέθηκαν και πέρασαν χρόνο μαζί σαν οικογένεια. Τον Ιανουαρίου του 2021 ωστόσο, τα πράγματα ήταν και πάλι οριακά. Η Kim Kardashian άρχισε να επισκέπτεται την δικηγόρο διαζυγίων Laura Wasser και ο χωρισμός έμοιαζε πλέον αναπόφευκτος.

«Δεν θέλουν τα ίδια πράγματα όταν σχεδιάζουν το μέλλον τους σαν οικογένεια. Και η Kim δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αυτό», σημείωνε τότε πηγή από το περιβάλλον της Kim Kardashian και του Kanye West στο People.

Η κρίση στη σχέση του ζευγαριού ξεκίνησε όταν ο Kanye West άρχισε να επιδεικνύει μια ιδιαιτέρως ταραγμένη συμπεριφορά τον Ιούλιο του 2020. Τότε ήταν που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ και σε καμπάνια του αποκάλυψε πολύ προσωπικές λεπτομέρειες για την οικογένεια του και την Kim Kardashian. Η κατάστασή του, οδήγησε την Kim Kardashian να μιλήσει σε μία σπάνια δημόσια ανακοίνωσή της για τη διάγνωσή του με διπολική διαταραχή. Με την ανακοίνωσή της είχε ζητήσει τη «συμπόνια» των fan του και την «αναγνώριση της περίπλοκης και επώδυνης κατάστασης» για την οικογένειά της.

Μεταξύ άλλων ο Kanye West είχε αποκαλύψει σε δημόσια ομιλία του, ότι η σύζυγός του, Kim Kardashian σκεφτόταν να προχωρήσει σε άμβλωση όταν ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί, τη North. Η αποκάλυψη άφησε την Kim Kardashian σοκαρισμένη και εξοργισμένη. Τα απρόοπτα συνεχίστηκαν όταν ο Kanye West ξεκίνησε σε Tweets να κατηγορεί την Kim και την μητέρα της Kris Jenner ότι προσπάθησαν να τον «κλείσουν μέσα». Παρότι διέγραψε τα tweet του αργότερα, ο Kanye West ισχυρίστηκε σε αυτά ότι σκεφτόταν το διαζύγιο τον Νοέμβριο του 2018 όταν η Kim Kardashian είχε συναντηθεί με τον ράπερ Meek Mill σε συνέδριο για την αναθεώρηση του ποινικού συστήματος δικαιοσύνης, κατηγορώντας την ότι τον απάτησε.

Λίγες ημέρες αργότερα απολογήθηκε δημοσίως στην σύζυγό του μέσω Twitter. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο Wyoming, στο ράντστο του ράπερ και μετά τη συμφιλίωση ταξίδεψαν στη Δομηνικανή Δημοκρατία για να περάσουν χρόνο μαζί με τα παιδιά τους ως οικογένεια. Ως τον Αύγουστο τα πράγματα έδειχναν και πάλι καλά μεταξύ τους ωστόσο μέχρι τα τέλη του 2020 είχαν ήδη συζητήσει μεταξύ τους πώς θα χειρίζονταν το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου.

Αυτό είναι το δεύτερο διαζύγιο της Kim Kardashian. Ο πρώτος της γάμος με τον παίκτη του μπάσκετ Kris Humphries το 2011 είχε διαρκέσει μόλις 72 ημέρες.