TIPS

Αυτός είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα πάντα παγωμένα για περισσότερο στο φορητό ψυγείο σου

Unsplash

Ένα φορητό ψυγείο γεμάτο με τρόφιμα και ποτά σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμο στις διακοπές, στην παραλία ή το πικ νικ. Η προσπάθεια όμως να διατηρήσεις τα πάντα παγωμένα όταν πρόκειται να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις με υψηλές θερμοκρασίες είναι απαιτητικό challenge. Με στρατηγική και μεθοδικότητα όμως μπορείς σίγουρα να τα καταφέρεις.

Είμαι ένας άνθρωπος που κάθε σαββατοκύριακο του καλοκαιριού βρίσκομαι σε μία παραλία με τη σκηνή μου. Οπότε, το φορητό ψυγείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών μου. Όπως επίσης και οι ευρηματικοί τρόποι να κρατάω τα πάντα παγωμένα για περισσότερες ώρες (ή μέρες). Για αυτό και σου κατέγραψα τα 4 βήματα που θα κάνουν το ψυγείο σου να λειτουργεί στο μέγιστο δυνατό, με αποτέλεσμα να διατηρήσει τα φρούτα, τα φαγητά και τα ποτά σου δροσερά. Ναι, υπάρχουν tips και στρατηγική.

Δεν θα σου φανούν σωτήρια μόνο αν είσαι camper. Αλλά στο πικ νικ με τους φίλους, στην μονοήμερη που θα περάσεις στην παραλία ή στη διάρκεια του ταξιδιού σου μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.

Βάλε πάγο

Διάλεξε το ψυγείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και στη συνέχεια προμηθεύσου αρκετό πάγο. Η ιδανική αναλογία είναι 2/3 του ψυγείου πάγος και 1/3 προμήθειες. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσεις τα τρόφιμα και τα ποτά πιο παγωμένα και για περισσότερες ώρες.

Ο τρόπος να λειτουργήσει ο πάγος πιο σωστά είναι να δημιουργήσεις ένα λεπτό στρώμα από τρόφιμα και ποτά στο κάτω μέρος του φορητού ψυγείου και στη συνέχεια να γεμίσεις όλα τα κενά με πάγο. Πρόσθεσε τις προμήθειές σου και συνέχιζε να καλύπτεις με πάγο. Στο τέλος κάλυψε και όλη την επιφάνεια.

Να θυμάσαι πως αυτό που θες είναι ο πάγος να «αγκαλιάσει» όλα τα προϊόντα (φαγητό και ποτά). Οι μεγάλες παγοκύστες είναι ιδιαίτερα δραστικές και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις μαζί με παγάκια. Όσο πιο χοντρά τα παγάκια, τόσο καλύτερα γιατί δεν λιώνουν γρήγορα. Αν αγοράσεις σακούλα με πάγο φρόντισε να πάρεις μία από το βάθος του καταψύκτη, γιατί όσες είναι πιο κοντά στην πόρτα είναι πιο πιθανό να έχουν λιώσει λίγο.

Επίσης, τσέκαρε ότι το φορητό ψυγείο είναι εντελώς γεμάτο γιατί όσο λιγότερος αέρας υπάρχει μέσα, τόσο περισσότερο θα διατηρηθεί παγωμένο. Αν το ψυγείο δεν είναι εντελώς γεμάτο κάλυψε τον πάγο στο πάνω μέρος με μία πετσέτα.

Tips για να πακετάρεις τα τρόφιμα και τα ποτά

Αν είναι δυνατόν, προτίμησε ήδη κατεψυγμένα τρόφιμα γιατί έτσι θα διαρκέσουν περισσότερο. Επιπλέον, το να παίρνεις μπουκάλια νερού με πάγο βοηθάς να διατηρηθούν παγωμένα για περισσότερο και παράλληλα λειτουργούν σαν παγοκύστες.

Ένα ακόμα βήμα είναι να ομαδοποιήσεις τα τρόφιμα. Τα πράγματα τα οποία δεν θα χρησιμοποιήσεις άμεσα θα πρέπει να είναι στον πάτο του ψυγείου, ώστε να μην ανακατεύεις τις προμήθειες, μειώνοντας επίσης τον χρόνο που μένει ανοιχτό το ψυγείο σου.

Άνοιξε το φορητό ψυγείο σου μόνο όταν είναι απαραίτητο

Μόλις το γεμίσεις, άνοιξε το ψυγείο μόνο όταν το χρειάζεσαι για να αποτρέψεις την είσοδο θερμού αέρα. Η δημιουργία ενός «χάρτη» μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις τον χρόνο που σπαταλάς, ψάχνοντας τα πράγματα με ανοιχτό το καπάκι.

Απλά σημείωσε τη θέση των τροφίμων και των ποτών με μία ταινία στο εξωτερικό του ψυγείου για να δημιουργήσεις τον χάρτη σου. Κλείστε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Μία καλή ιδέα είναι να κρατάς το φορητό ψυγείο σου στη σκιά.

Αν κάνεις κάμπινγκ, φρόντισε το ψυγείο σου να κλείνει καλά γιατί οι οσμές μπορεί να προσελκύσουν ζώα και έντομα.

Καθάρισε το φορητό ψυγείο

Μετά τη χρήση στράγγιξε τον λιωμένο πάγο από το ψυγείο σου και καθάρισε το εσωτερικό του, χρησιμοποιώντας ένα ήπιο σαπούνι και ζεστό νερό. Και βεβαιώσου ότι έχει στεγνώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσεις.