ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γενέθλια στην καραντίνα; 5 τρόποι να φτιάξεις τη διάθεση όσων γιορτάζουν

Unsplash

Βλέπουμε να κυκλοφορούν εικόνες και gifs με μοναχικά γενέθλια εκείνων που βρίσκονται στην καραντίνα και η ζωή τους κλήρωσε να σβήνουν μόνοι τους την τούρτα. Αν και είναι αρκετά χιουμοριστικό, δεν νιώθουν όλοι το ίδιο γι αυτό.

Ενώ γνωρίζεις, με τη λογική, ότι θα γιορτάσεις αργότερα τα γενέθλιά σου παρέα με φίλους και συγγενείς (μπορεί και με τους συμμαθητές που δεν χώνευες), δεν παύει να σε θλίβει το γεγονός ότι περνάς τα φετινά γενέθλια μόνος και δεν έχεις καμία διάθεση για νέους στόχους, γιορτές και τούρτες. Αν έχεις στο περιβάλλον σου ανθρώπους που περνούν τα γενέθλιά τους στην καραντίνα, υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείς να κάνεις και να τους φτιάξεις τη διάθεση. Ή μπορεί να είσαι εσύ και να έχεις αποφασίσει ότι δεν έχεις κανένα λόγο να γιορτάσεις. Μένουμε σπίτι, αλλά δεν ξεμένουμε από ιδέες και καλή διάθεση.

Χρόνια πολλά από το αυτοκίνητο

Εδώ υπάρχουν και κάποιοι κανόνες που οφείλουμε να ακολουθήσουμε. Αν ο εορτάζων μένει κοντά, μπορείς να βγεις για να πας στο σούπερ μάρκετ και να κάνεις ένα πέρασμα για να αφήσεις μπαλόνια στην είσοδο του σπιτιού του ή για να παίξεις δυνατά το «Χρόνια πολλά» από το αυτοκίνητο. Απλά, ενημέρωσέ τον προτού περάσεις.

Γίνε η νονά του (γενέθλια έχει)

Τα δώρα του Πάσχα δεν έχουν ηλικία. Αφού είμαστε μία ανάσα πριν το Πάσχα, στείλε δωράκι αλλά μην ξεχάσεις τη λαμπάδα και το πασχαλινό αυγό. Του φτιάχνεις τη διάθεση αλλά είσαι και επίκαιρη. Όχι αγαπητοί, και κουλουράκια θα πλάσουμε και αυγά θα βάψουμε (θα βρεις και έτοιμα βαμμένα στο σούπερ μάρκετ).

Στείλε τούρτα

Εγώ πάντως το έκανα πριν λίγες μέρες. Μένω στην ίδια πόλη με τις αδερφές μου, αλλά σε διαφορετικές περιοχές. Παρήγγειλα μία πορτοκαλόπιτα και την έστειλα πεσκέσι, μαζί με δύο κεράκια. Κάναμε βιντεοκλήση και τα σβήσαμε. Κι όταν με το καλό περάσει αυτό, θα γίνει και το σωστό πάρτι.

Γενέθλια και θεματικό πάρτι

Εφόσον μένουμε όλοι σπίτι, μπορούμε να επιλέξουμε ό,τι μας αρέσει. Φοράμε τις πιτζάμες μας; Ντυνόμαστε σαν παρουσιαστές δελτίων με σακάκι και φόρμα από κάτω; Βάζουμε παγέτες; Βάζουμε μουσική, ετοιμάζουμε ποτό και κάνουμε online πάρτι. Αν θέλουμε, συνδεόμαστε και με το πρώτο διαδικτυακό μπαρ.

Απλά επικοινωνούμε

Καμιά φορά, δεν χρειάζεται να κάνουμε εξτραβαγκάντζες για να δείξουμε στους φίλους πόσο τους αγαπάμε. Η παρουσία σου και μόνο αρκεί για να κάνεις τον εορτάζοντα να νιώσει καλύτερα. Ούτε είναι απαραίτητο να έχουμε μόνιμα καλή διάθεση. Ας κάνουμε